Slovenija
1030 ogledov

Za Jankovića je plin bolj eko kot toplotna črpalka

Komentarjev 19
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar hal69
    hal69 14:29 24.oktober 2014.

    Po svoje ima MOL prav, ker se je v zadnjem času razširilo kurjenje kaminskih peči, ki so poceni, prav tako kurjava. Živim v centru pa je zrak čedalje bolj zadimljen. Res pa je tudi, da je to najbrž lep izgovor ...prikaži več za polnjenje žepov posameznikov, ki so pri plinskem in premogovniškem koritu. Navsezadnje je to država, drobtinice pa letijo okoli.

  • 4krogci 21:09 24.oktober 2014.

    No potem pa utemeli zakaj upada prodaja TČ? Z bratom imava identični stanovanski hiši nekaj kilometrov narazn, s tem da ima on TČ jaz pa navadno peč na drva z zalogovnikom, moja investicija v ogrevanje je bila kar dost nižja ...prikaži veča pa tudi porabim okoli 500€ drvi (ja jih kupujem od lokalnega kmeta), brat pa na sezono čez 700€ za elektriko! In kje je potem tukaj smislno?? s tem da sam imam 25stopinj v hiši on pa zaradi porabe špara in ima maksimalno 22stopin!

  • dd1307 11:58 25.oktober 2014.

    Tale članek pa presega svobodo pisanja za novinarja, to je spodbujanje nestrpnosti in dramatiziranje za brezveze. Normalno, da bo mesto spodbujalo sedanji način ogrevanja, če je bila pa takšna investicija v to. Poleg tega, da vsako stanovanje v bloku kuri ...prikaži več na neko svojo peč..ja lepo vas prosim, pa saj to je povratek sto let nazaj. In zadimljeno ozračje bo še bolj kot zdaj! Toplotna črpalka za stanovanje v bloku je nesmisel, razen, če bo blok investiral v gigantsko napraov za celoten blok, kar je pa spet investicija, ki se bo težko iztržila po od vseh stanovalcev. V glavnem popolnoma bedast članek, poleg tega je pa to že pred pomladjo bilo sprejeto in javno naznanjeno..torej novinar čez pol leta o tem piše? zakaj že? vprašanje kakšen motiv ima novinar oziroma kdo mu ga je ustvaril.

  • LeyaPrive 12:00 12.junij 2015.

    Po svoje je logično, da večje število odjemalcev pomeni bolj učinkovito daljinsnko ogrevanje. Seveda pa mora biti to tudi ekonomsko smiselno za same odjemalce. Zakaj bi plačevali več,če se lahko s kotlom ali TČ bistveno ugodneje ogrevajo. Druga zgodba so ...prikaži več novogradnje, ki porabijo zelo malo energije in so lahko izgube na toplovodu večje, kot pa je poraba same hiše. Torej za okolje nismo naredili nič. www.mojacrpalka.com

  • Jagijagi1 14:10 24.oktober 2014.

    Že padajo cekinćki od plinćka!

  • miro 19:35 24.oktober 2014.

    boji se da bi se mu pipca zaprla saj je že zgubu kar precejšnje prilive

  • KOJAK 21:56 24.oktober 2014.

    Moj brat da tudi 700 € za elektriko in ima toploto črpalko. Ti pa daš samo 500 € za drva, koliko daš potem za elektriko (razsvetljava, porabniki, ...)?

  • KOJAK 21:58 24.oktober 2014.

    Aja pa prodaja NE upada! Celo narašča in to v vseh treh variantah voda-voda, voda-zrak in zemlja-voda.

  • pericarežeracirep 12:50 25.oktober 2014.

    Kako čist dim se vali iz ljubljanske toplarne, vemo vsi okoličani. Včasih bi avto lahko pral vsak dan, da o naših pljučih ne govorim.

  • 4krogci 19:08 25.oktober 2014.

    Govorimo o ogrevanju, zato drugi porabniki niso vklučeni. V evropi je zadnje leto upadla prodaja za vec kot 10%. Pa še ob izpadu elektrike si v mrzlem, s tem da če si sredi zime lep cas v mrazu, potem so ...prikaži večso tudi poškodbe na TČ in je spet strošek.

  • legija 09:25 26.oktober 2014.

    "za Jankovića je plin bolj eko...", jaz sem tudi mnenja, da je zanj plin najprimernejši!

  • stanekos 10:24 26.oktober 2014.

    Od kje je teba greznica naplavila...

  • Avatar hal69
    hal69 15:25 24.oktober 2014.

    Isti župan iste fore. Kanaliziranje denarja od energetike in nepremičnin v točno določene in znane (kje je policija?) žepe.

  • KOJAK 15:53 24.oktober 2014.

    A daj no novinar, tak senzionalističen članek da ni res. Mimogrede Ljubljana NI EDINA OBČINA, ki je to sprejela, pa to je v veljavi že od MARCA LETOS!NOVINAR JE BUMBAR DA NI VEČJEGA!Aja pa nisem volilec Jankovića!

  • brkr 20:35 24.oktober 2014.

    Dokler je miselnost ljudi taka kot odražajo spodnji komentarji bo ta država drvela v propad. Toplotne črpalke se povsod po zahodni Evropi tretirajo kot edina smiselna alternativa fosilnim gorivom in imajo izredno nizko porabo energije za obratovanje. Pravzaprav ne obstaja ...prikaži več enega samega resnega argumenta proti temu, da bi toplotne črpalke predpisali kot obvezen vir ogrevanja in hlajenja za vse individualne družinske gradnje po Evropi. Problematična je samo skrajno sevarna Evropa, kjer je pozimi prenizka temperatura za njihovo obratovanje pa še tiste imajo dvojne kompresorje in se počasi prijemljejo tudi v hladnejših področjih. Sekanci so rahlo sporni, ker je ideja, da je lesa več kot dovolj in celo preveč povsem zgrešena. Misliti bi morali, kako ponovno pogozditi Evropo, kjer se pridelujemo hrane in ne kako še naprej eksploatirati gozdove. Kakorkoli že tak predpis, ki se ga je domislila MOL je skrajno skregan z logiko, dejstvi in trajnostnim razvojem. Kaj takega lahko sprejme samo močan

  • marie 09:33 25.oktober 2014.

    Ali je zgolj naključje, da ta članek obkrožajo reklame za toplotne črpalke? A ne glede na to – dejstvo je, da so toplotne črpalke okolju prijazne in učinkovite rešitve za ogrevanje, temu ne smemo oporekati. Pa vendar, ali so lahko ...prikaži več razlog, da se na tak način diskreditira (ljubljansko) daljinsko ogrevanje, ki je dejansko z vidika javne infrastrukture in oskrbe okoljsko in energetsko učinkovit način ogrevanja? Še dobro, da imamo gospoda »Googla«, kjer lahko tudi najbolj nejeverni preverijo, da je Odlok o načrtu kakovosti zraka, ki je sprejet na državnem nivoju in prenesen na občinske ravni, sprejet z namenom, to je s ciljem izboljšanja kakovosti zraka predvsem na ravni prašnih delcev, in da so v prav vseh občinah, kjer obstoji daljnsko ogrevanje oziroma t.i. prednostni načini ogrevanja, ti postavljeni na prvo mesto... Zato velja malo več prebrati, spremljati in morda tudi bolje preverjati razloge za takšne odločitve. Ljubljanska toplarna resda uporablja premog in ta res prihaja iz Indonez

  • seenamojca 19:09 24.oktober 2014.

    Kojak ima prav. Odlok je na državni ravni in pod njim je podpisana Alenka Bratušek.. Jankovič je samo popravil eno točko, kjer je bilo malo dvoumno napisano, ali velja za TČ ali za biomaso in jasno napisal, da velja tudi za TČ.

  • marie 09:36 25.oktober 2014.

    je zmanjkalo prostora :-) ....ta premog ima nizko stopnjo žvepla in pepela (samo za primerjavo: velejnski lignit ima vsaj 20 krat več žvepla), in ne bi bilo slabo zraven dodati tudi to, da poleg premoga uporabljajo tudi les in da ...prikaži več poleg toplote proizvajajo tudi elektriko v t.i. visokoučinkoviti kogeneraciji. Gre za dejstva in ne za protekcijo. Kot navedeno, še dobro, da imamo gospoda »Googla«.

  • devote 11:59 25.oktober 2014.

    če je nekaj cenejše je cenejše in proti temu ne more nihče nič. pa subvencija gor ali dol . ljudje se bodo vedno odločali za najcenejši vir ogrevanja. lahko bi to bila tudi toplarna, ji nihče ne brani, a očitno ...prikaži večo so časi pajdaškega kartelnega dogovarjanaja monopolov mimo, živimo v času raznovrstne ponudbe, le da eni tega še kar ne zmorejo dojeti...

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.