Slovenija
3848 ogledov

Domino efekt. "Nekateri bi radi držali zdravnike s plačo pet evrov na uro"

Komentarjev 48
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 16:23 01.februar 2022.

    Kdo bo financiral višje plače v negospodarstvu? Gospodarski sektor je tik pred razsulom in že 3/4 vseh dobiva le minimalno plačo.

  • nostradamus 16:36 01.februar 2022.

    medtem ko v gospodarstvu in mnogih podjetjih delajo za minimalca se tukaj zdravnikom obeta veliko zvisanje pa bi to se nekako sprejel kot samoumevno ne morem pa gledati struklja ki za solnike zahteva zvisanje mar si kmet ki pridela krompir ...prikaži več ne zasluzi vec,delavec za trakom ki proizvaja neophodne stvari tudi ,voznik ki prevaza in dostavlja v skoraj vsakem poklicu se najde potreba po povisanju a tu sindikati delajo samo za solstvo in zdravstvo

  • mirror 16:25 01.februar 2022.

    Šolniki imajo že zdaj previsoke plače.

  • rd2dmk2 18:20 01.februar 2022.

    razen dohtarjev in politkantov ne vidim ljudi, ki bi lahko imeli 3 polne službe.. ajde da vidimo kako bo recimo en gozdar delal tri šihte pri treh delodajlacih, pa da ne omenjam pilote, šoferje kamionov ,kuharje (ki v sezoni so ...prikaži večso od petih zjutraj pa do desetih zvečer ), pa še in še... samo dohtarjem pa rata.. pejte prašat Caroto na Jesenice kako mu gre. in mimgrede to je predstojnik uregence..

    • h4ck3r 18:40 01.februar 2022.

      Primerjava šoferjev kamionov ali kuharjev z zdravniki je popolnoma nemogoča, vse rabimo ampak vsak zdravnik bo lahko kuhar ali voznik tovornjaka, obratno pa ni možno. Tudi vložen trud v mladosti za dosego izobrazbe je neprimeljiv, za voznika tovornjaka rabiš samo ...prikaži več izpit, za kuharja poklicno šolo, za zdravnika pa...že jasno? Ne podcenjujem nobenega, saj so vsi nujni za normalno delovanje družbe ampak primerjave so pa mimo.

    • rd2dmk2 09:38 02.februar 2022.

      h4ck3r mimgrede, če kaminoar zaspi za volanom po predolgi furi, gre lahk odjenom par familij na britof. če kuhar zajebe kotel z čorbo, gre lahk cel hotel v špital, tak da ne podcenjevat poklice lepo prosim.. in zapomni si tist ...prikaži več ki suka huhovnico bi mogoče lahko bil boljši kirurg kot pa nekdo, ki ima diplomo. da se nekaj zmenimo mnogo premnogo belohalnikov je to samo zato, ker so ta stari to hotel, da se bahajo in pa ker so plače juhuhu. da ne omenjam kar sem naštev v prvem opisu.

    • h4ck3r 12:18 02.februar 2022.

      rd2 očitno imaš selektivno branje...sem napisal da ne podcenjujem nobenega. Nalijmo si pa čistega vina...kakorkoli obrneš so zdravniki morali pridobiti izobrazbo skozi več šolskih sistemov, torej samo preko vez to ne gre. Verjamem da bi mogoče kakšen kuhar bil sposoben ...prikaži več biti tudi zdravnik in se je samo zaradi strasti in veselja odločil za kuharski poklic, enako imaš zdravnike ki so to postali iz napačnih razlogov. Vložen trud v izobrazbo je pa neprimerljiv.

    • rd2dmk2 19:00 02.februar 2022.

      no ja maš prav vsi so kot doktro House, samo tisti iz ekipe , ki je s smejalnim plinom ubila pacienta so mal kako naj rečem.. prevzetni.. oni ne . njim ni treba preverjat ker plin je v kerem roru. ...prikaži več on sam odpirajo pa zapisajo ventile.. verjetno se v šoli so se naučil sam to v leo zapri v deno odpri, če smrdi bejž, če pa diši ga pa ti nisi spustu. ok hvalte dohtarje, ko vam bodo zajebal život pa ne se prdušat.

    • h4ck3r 08:58 03.februar 2022.

      Nikakor ne hvalim zdravnikov. Tudi pri meni in moji ožji družini je bilo že kar nekaj napak. Ampak sem se naučil nekaj, z vsakim novim začnem brez predsodkov, saj sem vmes srečal tudi kar nekaj zelo dobrih in predanih. Tako ...prikaži več da na splošno metanje vse v isti koš, je malo mimo. Kot bi rekel npr. da me en kelnar slabo postreže ali kuha slabo skuha in so zato vsi slabi in bom bentil čez vse restavracije kak do k... so.

    • rd2dmk2 09:39 03.februar 2022.

      h4ck3r v redu, rabimo dohtarje, ki so se učil nekaj časa.. ampak zavedajte se da mi plačujemo v zdravstveno blagajno zato da bi , ko bi bili bolani prišli takoj na vrsto in bi nas nekdo zdravil in pozdravil. sedaj ...prikaži večj pa je blagajna že na pol namenjena prvič plačam, drugič bolniškim. in čemu potem plačevat v sistem kateri je sam sebi namenjen, mi vsi pa ko bomo rabili storitev pa naj si jo še enkrat plačamo iz svojega žepa. ne gre to.. ne gre.

    • h4ck3r 09:55 03.februar 2022.

      Prvič je potrebno ločiti me zdravstveno blagajno za zdravstvene storitve (ZZZS) in plačami zdravstvenega osebja. Kot sem napisal sem imel primer, ko me je isti zdravnik ki dela v UKC pregledal v privat ordinaciji in podal 2 možnosti. Operacija v ...prikaži več roku meseca dni na lastne stroške v UKC ali pa čez 3 leta isto v UKC. In ko sem ga povprašal zakaj je tako, mi je podal enostavno obrazložitev.

    • h4ck3r 10:01 03.februar 2022.

      ZZZS krije samo xx število operacij, ki pa jih je opravil v prvih dveh mesecih, zato preostalih 10 mesecev ne more več operirati saj ZZZS ne plača stroškov. Torej kirurg bi operiral ampak ne sme, plača in čas nista težava. ...prikaži več Težava je plačilo ostalih stroškov s strani ZZZS in verjamem, da je podobno na vseh preostalih področjih. Torej večino čakalnih dob ni zaradi prezasedenosti zdravnikov, ampak zaradi neplačila teh storitev s strani zavarovalnic.

    • rd2dmk2 10:33 03.februar 2022.

      h4ck3r s tem svojim odgovor si pokazal nepoznavanje sistema. nimamo več zavarovalnic, kot ti trdiš amapk samo eno- ZZZS. tudi vse kar pride iz dodatnega prostovoljnega zavarovanja gre v ta žakelj in tako kot si razložil ti in tvoj zdravnik ...prikaži več ni denarja. ker ta denar gre za PLAČE in bolniške. seveda tudi za material , ki pa je druga zgodba (korupcije pri nabavi). samo zavarovalnice poberejo velik del zase, potem so pa na vrsti plače in kot sem dejal ni za bolnike in operacije. pika.

    • h4ck3r 12:49 03.februar 2022.

      No za stroške plač v celotnem zdravstvenem sistemu za leto 2020 se je res porabilo okoli 60% vseh prihodkov. Glede na to da pa je stanje okoli plač porazno, je očitno ta odstotek še premajhen. Za primerjavo zadnje povečanje 110m ...prikaži več za vse zdravnike bi pomenilo 3% povečanje. Glede na to da pa imamo na drugi strani najvišje odhodke pri zdravilih, bi se dalo tu tudi marsikaj optimizirati, sploh pa potem pri "faliranih" bolniških, kjer smo pa tako no.1.

    • rd2dmk2 16:09 03.februar 2022.

      h4ck3r zdaj priznaš da te je tvoj doc nategnil. tvoja operacija ni bila zarad tega ker ZZZS noče plačat ampak mora najprej poplačat plače, kar ostane je pa za operacije in druge malenkosti in si ti dohtarju tako 2x plačač ...prikaži večč plačo. izvoli če jih maš tak rad. glede bolnišk pa.. si zamudil, sedaj boš še manj lahko šprišel do opetacije, kajti bolniške so od delodajlcev se preselile na ZZZS. če še ne veš in jih bo od zdej še več, kajti lastnikom firm se ne bo več treba brigat za dobre delovne pogoje

    • h4ck3r 16:30 03.februar 2022.

      Nisem mu plačal operacije, mi je sam priporočil drugega mlajšega kolega, ki je še bil prost in je ravno tako z odliko opravil delo. :-) Sam sicer ne razumem prispevke za zdravstveno varstvo imamo primerljive s tujino, pa vendar so ...prikaži več plače v zdravstvu nižje in ne govorim samo za zdravnike. Denarja pa kljub temu primanjkuje za vse ostalo? Torej niso problem plače ampak nekaj drugega.

    • h4ck3r 16:32 03.februar 2022.

      Jaz si v AT moram plačat vsaki recept, igranih bolniških ni, ker si lahko vmes tudi odpuščen, čakalnih vrst ni tako dolgih. Torej kaj delamo narobe? Glede selitev bolniških, pa upam samo da bodo komisije in potem tudi osebni zdravniki ...prikaži več opravili delo kot je treba in vse tiste, ki so dolgotrajno bolani spravili v invalidske pokojnine, ostale igralce pa lepo nazaj v službo ali pa na zavod.

    • rd2dmk2 16:47 03.februar 2022.

      h4ck3r, razumi da ljudje ne morejo kar tako v bolniško ( so izjeme - prunam, ljudje na položajih, ki zgineho v bolniško, ko smo jim stopili na rep ) ampak drugače pa. ti povem moj osebni primer, sem si poškodoval ...prikaži več roko, godil 14 dni na previjanje in po tem času so mi vzeli ven šive. in me dohtar vpraša če želim bolniško ? halo, kako sem pa teh 14 dni delal z šivi in vsem ostalim ? glede plač je pa tako.. res je da imajo minimalne osnove, samo na to lahko nekajkrat dadatkov dobijo.

    • h4ck3r 09:01 04.februar 2022.

      Res je, vsepovsod obstajajo izjeme, tako kot ti in jaz delava tudi, ko bi upravičeno lahko bila v bolniški, obstaja tudi druga stran na kateri so ljudje, ki naredijo vse samo da dobijo bolniško. Ko bomo to uspeli nekako zmanjšati ...prikaži več nam bo vsem boljše-tudi zdravstveni blagajni. :-)

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 18:51 01.februar 2022.

    Dobro, pet evrov je premalo, ne morete pa zaslužiti 100 evrov na uro, še posebej, ker nekateri "hvatate krivine", da lahko popoldne služite pri privatniku...Nič vam ni sveto razen denarja...se opravičujem svetlim izjemam med zdravniki..

  • marko345 16:41 01.februar 2022.

    Zdravniki lahko delajo pri već delofajalcih. Tudi učitelji in profesorji dokazljivo delajo v več šolskih oz univezitetnih ustanovah. Imamo totalen nered, tega npr. V Avstriji,Nemčiji Framciji ipd. n možno. Višino njihovih plač pa v Sloveniji še najmanj 30 let ne ...prikaži več bomo imeli, ker imamo nekajkrat več birokracije, ki dela leno in jih je primerljivo nekajkrat preveč. Tist bosanec v tunelu ima pa npr . v Avstriji 1300 eur, ampak če zboli bo pa najeb..

    • h4ck3r 18:45 01.februar 2022.

      V AT imajo rešeno s kolektivnimi pogodbami minimalne plače in so razporejeni po razredih. Pri nas to ne bo nikoli možno urediti saj si vsak sindikat in seveda delavec misli koliko več je vreden in se bomo vrteli v krogu ...prikaži več s vprašanjem "zakaj pa on dobi toliko in zakaj jaz ne?" Izobrazba, odgovornost in tudi psihični napori so nam balkancem "fizikalcem" pač nepomembna stvar.

    • dare326 18:54 01.februar 2022.

      h4ck3r - Če si ti balkanec ne posplošuj.

    • h4ck3r 08:46 02.februar 2022.

      Se moram na žalost šteti med njih saj slovenija oz. prebivalci iz dneva v dan bolj dokazujejo da se ne moremo premakniti iz balkanske v evropsko miselnost. Me pa zanima Dare, kako bi ti to izpeljal, da bi bilo pravično za vse?

  • roscha 16:27 01.februar 2022.

    Kaj? Predavat morajo VEČ kot 6 ur na TEDEN? Ne to je rees izkoriščevalsko in človeka ne vredno. No ja pri ene 3x veji plači za tako "garanje" bi zadeva seveda ratala za silo sprejemljiva. Ane? Bosanc v kanalu z ...prikaži več lopato pri 172+++ urah/mesec pa 500€

    • marko345 16:33 01.februar 2022.

      Ne moreš primerjat jabolka s hruškami.

    • h4ck3r 18:42 01.februar 2022.

      roscha...da gremo malo drugače...koliko si po tvojem zasluži fizični delavec z lopato v kanalu po 172 urah na mesec? Torej osnovna plača.

    • dare326 18:57 01.februar 2022.

      Bosanec dobi 200€ več kot doma. Ko bo doma dobil 500€, bo tu vreden 700. Tako to laufa.

    • h4ck3r 08:53 02.februar 2022.

      Ok znate uporabljati forum, ne znate pa malo pogledati naokoli ampak samo pametovati nekaj tja v tri dni. Torej za polni delovni čas je tudi "bosanec" dobil v letu 21 1.024,24€ v 22 bo to 1.074,43€ bruto ali med 700 ...prikaži več in 750€ neto. To je plača, ki jo po zakonu dobi vsak delavec v Sloveniji za polni delovni čas. Od kje vam podatki o 500€? Dajte malo obrazložit.

    • rd2dmk2 10:00 02.februar 2022.

      h4ck3r in ostali pustimo eure pri miru.. pa rajš povejte kdaj tist ki dela zunaj ma soncu in mrazu lahko gre na toplo al pa v senco? da veste obstaja pravilnik pri kateri temperturi v pisarni se neha delat in ...prikaži večn tud pri kateri se zunaj neha delat. no pa dajte poiščite ta dva podatka. kdo ma klimo in kdo dobi slamnik da ga ne opeče ?kdo gre lahk na kavico kada mu paše in kdo ima metre določena kol jih mora na uro skopat ?

    • h4ck3r 12:29 02.februar 2022.

      rd2...vse kar si naštel obstaja v predpisih in mišljenje da lahko tisti, ki delajo v pisarnah v gospodarstvu, kafetkajo cele dneve so zeeeloo mimo. Tudi tisti imajo naloge in roke, prevedi si metre v določenem času, če ti je tako ...prikaži več lažje. Te pa vprašam, koliko fizičnih delavcev trpi za izgorelostjo in koliko je takšnih ki opravljajo nefizična dela? Vidim, da zelo podcenjuješ težo nefizičnega dela, kakor to velja še za veliko preostalih, sploh tistih, ki niso izkusili obojega.

    • h4ck3r 12:29 02.februar 2022.

      Pa ne omejuje se samo na javno upravo, nefizično delo obstaja tudi v gospodarstvu, ker gospodarstvo ni samo kramp pa lopata in tekoči trak. ;-)

    • rd2dmk2 18:54 02.februar 2022.

      h4ck3r ok naj bo po tvoje.. samo me zanima tole.. si že slišal za kakšnega birokrata, da bi mu grozili z plenicami.. ja gorenskem je bilo podjetje, ki je delavcem v proizvodnji grozilo z plenicami. ja dragi moji, ne bosti ...prikaži več šli scat al pa srat dokler ne bo konc šihta...zdej mam pa dost ubogih pisraniških delavcev in njihovih somišljenikov. ja ni blem a ne famionarju 1000 km stran od pisarne se ustavt pa drnohat. zraven ga pa šef nadzira preko gps. dost.

    • h4ck3r 08:47 03.februar 2022.

      Sem slišal ja, enako tudi od prijateljev ki delajo v proizvodnji v AT, pa so plače x2. Je pa bila še veliko hujša zgodba, ko je delavec v pisarni moral za skoraj celo leto v bolniško zaradi izgorelosti. Torej vsepovsod ...prikaži več so podobne zgodbe...že kot prvo je mimo, da se primerja pomembnost poklicev. VSI so potrebni, saj drugače ne bi obstajali več, je samo razlika v tem kako težko ga je doseči in s tem povezan trudi ter potrebno znanje.

    • h4ck3r 08:52 03.februar 2022.

      Je pa še drugi faktor, ki je pri nas veliko bolj izrazit in ga delodajalci s pridom izkoriščajo. Razpoložljivost delovne sile. Če ustreznega iščeš 1+ let in ga končno najdeš, boš naredil vse da ga obdržiš. Enako za delavce, ki ...prikaži več prinašajo višjo dodano vrednost, tukaj mislim zanesljivost in odgovornost.

    • h4ck3r 08:52 03.februar 2022.

      Po drugi strani pa če imaš delovno mesto za katerega dnevno dobiš 10+ prošenj in za katerega z lahkoto najdeš delavca, mu boš pač ponudil toliko kolikor si pripravljen dati, če ne bo sprejel prvi bo pa 2 ali n-ti.

    • rd2dmk2 09:45 03.februar 2022.

      h4ck3r tukaj si čist falil... našemu delodajlcu ni čisst nič mar za delavca. nič.. ker ve kako pri nas sistem in zakonodaja deluje.. ja JU ima sindikate. privat pa ni šans.. vem za firmo, krasni direktorji čudovit kolektiv, vsi enakopravni, ...prikaži več poskrbljeno za delavce, ampak ni govora o sindikatu. NE. po drugi strani ti lahko osebno povem primere iz zavoda za zaposlovanje kako tam obravnavajo delodajalce, ki kršijo predpise. to ni za tukaj, bi padale ovadbe in tožbe.. na mene.

    • h4ck3r 10:07 03.februar 2022.

      Sindikati pri nas so ponavadi nekostruktivni in nerealni, samo da pihajo delavcem na dušo, čeprav je njihov prvotni namen biti nekakšen glas razuma s pogajalskimi možnostmi in komunikacijski kanal med delavci in vodstvom. Zadnje čase so pa postali le nekakšen ...prikaži več megafon s strani delavcev. Zato se jih vsi na veliko izogibajo. Kršenje predpisov pa je samo izkaz zakompliciranosti naše delovne zakonodaje in pomanjkljivega nadzora vseh institucij.

    • h4ck3r 10:10 03.februar 2022.

      Iz prve roke, v AT ni nobena težava iz danes na jutri odpustiti delavca v kolikor imaš tehtne in dokazljive razloge. Edina kazen ti je, da ne dobiš sofinancirano, če vzameš na isto delovno mesto drugega delavca iz zavoda. Pri ...prikaži več nas je to nemogoče, saj moraš izdati 1001 obvestilo o nameri in dokazovati to 100 osebam in si na koncu, ko delavca odpustiš, lahko srečen v kolikor se le ta ne pojavi s kakšnim odvetnikom in ti vzame še kakšen dan ali dva časa, za ponovno dokazovanje pravilnosti postopkov.

    • rd2dmk2 10:29 03.februar 2022.

      jest ti pa iz prve roke povem da podjetja ne plačajo delavca, mu kršijo vse pravice in istočasno lahko iz zavoda dobivajo nove "žrtve". lahko se podjetje prijavi na zavodu a ta prijava po 3 mesecih se izbriše. po drugi ...prikaži večgi strani pa malo glej razpise za delovna mesta.. isto podjtje 3x na leto išče delavce na isto delovno mesto. kaj to pomeni slabi kadroviki ali ljudje po 3 mesecih preiskusne dobe pobegnejo ali pa delodajalec išče drugo žrtev. če firme ne plačajo dobaviteljem, kaj šele bi delavcem.

    • h4ck3r 12:24 03.februar 2022.

      Se strinjava tukaj, ljudje se hitro menjajo saj želijo na boljše in se ne pustijo izkoriščati. Tako je prav, če dobijo kaj drugega. Je pa tudi to primer, da si podjetje lahko privošči to, če dobi drugo "žrtev" brez izpada ...prikaži več dela. Sedaj pa pridemo do problema ustreznega nadzora inšpekcij, ki več kot očitno ne znajo ali ne opravljajo svojega dela. Zakonodaja obstaja, ampak če ni nadzora in kazni, se ne bo spremenilo nič. Brez palice nas nič ne zaboli.

    • rd2dmk2 16:11 03.februar 2022.

      tukaj pa imaš čist prav

    • h4ck3r 16:33 03.februar 2022.

      No pa le nisva tako različnega mnenja, samo manjša odstopanja in pot imava :D

  • rd2dmk2 10:03 02.februar 2022.

    še neki.. zarad mene imajo lahko tud 50 centov na uro, dokler bodo dobili 1000 dodatkov za nič opravljenga dela.. ni minilo mesec dni od oddaje pa ste vsi pozabili. dodatek na pripravljenost ( da ponovim PRIPRAVLJNOST ) na domu ...prikaži več je skor tolk kot CELA plača. dohtar doma travco kosi, mi mu pa plačujemo za to.

  • dusan3 19:01 01.februar 2022.

    Dajte prosim objavit plačilno listo zdravnika ki zasluži 5€/uro. ....in vse tiho bo bilo.

  • peter7 19:42 01.februar 2022.

    Treba bo zmanjšati število poslancev, potem pa javno upravo v realne okvirje, v šolah razredi po 30 otrok, socialne pedagoginje za trak ... in vsem nam bo lepše, pa še v tovarnah bodo lahko normalno delali.

  • FranjoL 20:01 01.februar 2022.

    Ko bosta en zdravnik in en šolnik z npr. 10 let delovnih izkušenj in za polni del. čas 176 ur, objavila plačilne liste, takrat vas lahko podpremo. Do takrat pa pejte lepo tiho delat in da vas ne čujemo.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 16:01 01.februar 2022.

    ne bo šlo,zdravniki iz prve roke lažejo za vlado,vi boste dobili prst v rit oz. vzeli ,ker ni koristi od vas

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.