Slovenija
43362 ogledov

Maročan je po poroki prišel na upravno enoto po dokumente, sledilo je to ...

Komentarjev 45
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Dejan Vehovec 14:43 03.julij 2023.

    Vlogo je bila dolžna prevzet, pa magari da bi bila v vlogi zahteva, da se vlagatelja v dveh tednih transportira na mesec. Predpisi točno določajo, kako z vlogo ravnat. Ne more človek na okencu ugotovit in odločit na podlagi porekla ...prikaži veča vlagatelja in ker je "veliko" fiktivnih porok.

  • Avatar MS
    MS 14:09 03.julij 2023.

    Poročni list je uraden dokument! Upravičena je le preverba poročnega lista v slučaju suma da je ponarejen! V današnji informativni dobi preverba ni noben problem pa kjerkoli je poročni list izdan! Motiv za poroko ( le kdo in kako je ...prikaži več ta motiv lahko ugotovil?) pri pravno veljavnem poročnem listu, veljavnosti listine ne more razveljaviti kakao samopašno zafrustrirano babšče! Zakonskemu paru je storjena krivica za katero bi moral kazensko odgovarjati povzročitelj!

    • blayo 14:27 03.julij 2023.

      Sem mnenja, da so imele administratorke na upravni enoti pač takšna navodila. One niso tam da se bodo ukvarjale s pravnimi vprašanji. V takšnem primeru je pač potrebno zahtevati nadrejenega oziroma odgovorno osebo, se pritožiti in o pritožbi jasno zahtevati uradni zaznamek.

    • Avatar MS
      MS 14:50 03.julij 2023.

      Zakonca sta na upravno enoto prinesla VSO POTREBNO DOKUMENTACIJO za vložitev vloge za dovoljenje za prebivanje Maročana kot družinskega člana slovenske državljanke, v tem primeru moža in žene. KLJUB VSEJ POTREBNI DOKUMENTACIJI uslužbenka vloge ni želela sprejeti, SAJ SE JI ...prikaži več JE ZDELO, da je njuna zakonska zveza fiktivna. "DOZDEVANJE" ksenofobične prepotentne babe je torej močnejše od predpisane pravnoveljavne dokumentacije!

    • Avatar Leon
      Leon 15:28 03.julij 2023.

      Uslužbenka ni kriva ? Ona skrbi samo za šefov fikus ? Kje živite ?

    • tlacan 17:03 03.julij 2023.

      Uslužbenka dobi plačo. da opravlja svoje delo. Ti dve ga nista zato bi za zgled morale dobiti odpoved delovnega razmerja iz krivdnih razlogov. tako se drugi ne bojo več igrali z usodo ljudi.

    • blayo 15:55 04.julij 2023.

      MS, že mogoče, da sta prinesla vso potrebno dokumentacijo, samo uslužbenki sta imeli navodila da zahtevata še nekaj. Nima veze baba in nima veze ksenofobija, kriva so navodila oziroma kriv je tisti, ki jima je takšna navodila dal.

    • blayo 15:56 04.julij 2023.

      tlacan, sta ga opravili, skladno z navodili nadrejenih. Verjetno bi odpoved dobili ravno v primeru, če teh navodil ne bi upoštevali.

    • tlacan 16:50 04.julij 2023.

      Če je delala po navodilih nadrejenega, bi preiskava pokazala. Pa naj njemu dajo odpoved.

    • Avatar Leon
      Leon 17:26 04.julij 2023.

      To je Koruptanija dežela kjer je pravna država obupala .

    • blayo 11:23 05.julij 2023.

      tlacan, saj zaenkrat še ni bil uveden interni nadzor ali pa preiskava! Vse kar vemo je da je zagovornik načela enakosti obravnaval ta konkretni primer.

    • blayo 11:34 05.julij 2023.

      Leon, to nima nobene veze s korupcijo. Takšne in podobne primere kjer so interna navodila organov neskladna z zakonodajo oziroma so nepopolna najdeš v vseh državah EU. Odsrfaj na ECHR in presenečen boš ko boš ugotovil, da je Slovenija malo ...prikaži več pred Švico, tam tam z Nemčijo, malo za Avstrijo in daleč za Francijo, ko gre za izgubljene sodbe države v zvezi s človekovimi pravicami.

    • Avatar Leon
      Leon 12:19 05.julij 2023.

      Seveda je korupcija kadar vodja naloži uslužbenki naj potrdi delovne vize za osebe katere sploh ni videla .

    • Avatar Leon
      Leon 13:09 05.julij 2023.

      Učinkovitejši pregon korupcije, tudi na visoki ravni; okrepitev prizadevanj za varnost novinarjev, predvsem na spletu; zagotovitev varovalk za neodvisnost sodnikov. To je evropska komisija v danes objavljenem poročilu o vladavini prava v EU med drugim priporočila Sloveniji.

    • blayo 15:05 05.julij 2023.

      Od kod si zdaj privlekel vize in korupcijo? A si zgrešil temo? Interna navodila ponavadi vsebujejo kaj naj se preverja, ne česa naj se ne. Poleg tega prihaja do novih in novih robnih primerov, ki do zdaj niso bila opredeljena v teh navodilih.

    • blayo 15:05 05.julij 2023.

      Si prebral morda kaj so priporočili ostalim članicam EU?

  • Avatar MS
    MS 14:10 03.julij 2023.

    Poročni list je uraden dokument! Upravičena je le preverba poročnega lista v slučaju suma da je ponarejen! V današnji informativni dobi preverba ni noben problem pa kjerkoli je poročni list izdan! Motiv za poroko ( le kdo in kako je ...prikaži veče ta motiv lahko ugotovil?) pri pravno veljavnem poročnem listu, veljavnosti listine ne more razveljaviti kakao samopašno zafrustrirano babšče! Zakonskemu paru je storjena krivica za katero bi moral kazensko odgovarjati povzročitelj!!!

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 13:21 03.julij 2023.

    Povsod po svetu imajo različne postopke za razkrivanje in onemogočanje fiktivnih porok..Pri nas pa se "novinarji" kot pobesneli psi spravite na uslužbence, ki opravljajo svoje delo..Daj "K.Ž" umiri se malo, ali strezni ali karkoli ti že omejuje razsodnost..

    • tlacan 17:06 03.julij 2023.

      Vlogo bi moral sprejet in izdat potrdilo o prejemu vloga. Potem pa bi lahko preverjali karkoli in tudi zavrnili vlogo, če bi za to obstajal razlog. Delavke niso tam za to, da bi presojali ampak za opravljanje nekih administrativnih del.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 17:17 03.julij 2023.

      Ne vem kakšen je postopek na "šalterju" in kakšna so navodila...Vsekakor bi morala biti neka varovalka, drugače naj to potrjuje bankomat ali parkomat..

    • tlacan 17:30 03.julij 2023.

      Uslužbenka mora sprejeti vlogo in izdati potrdilo o prejemu. Pogosto je prenapihnjenost nekaterih zaposlenih razlog za zelo hude krivice ljudem, ki se za nazaj ne morejo več reševati. Enako je tudi na CSD. Zaradi lenobe nočejo obravnavati primera ali se ...prikaži veče ga losati na kakršenkoli način. Tako imajo manj dela.

    • rd2dmk2 20:17 03.julij 2023.

      lu.ckyss ko boš prišel na urad s kupoprodajno pogodbo o prodaji avta , te bodo tud poslal nekam uradniki, ker je tvoja pogodba fiktivna in se želiš izognit plačila davka. upam da greš takoj v arest kot davčni utajevalec, po ...prikaži več nekaj letih prebivanja v zaporu , pa d prideš do nekega financarja, ki bo preveril in ocenil tvojo pogodbo...

  • Luksi 13:08 03.julij 2023.

    Uslužbenki si zaslužita nagrado za dobro opravljeno delo, ta zagovornik pa naj si migrante kar domov vzame. Poglejte, kaj takšni prišleki zganjajo v Franciji. Vse po vrsti bi morali poslati na letalo proti državi izvora...

    • Avatar jate
      jate 13:21 03.julij 2023.

      ja ampak žena je Slovenka...drugo je ,ce bi oba bila tujca ...ko že primerjaš Francijo...odvisno ali je bila poroka iz ljubezni ali pa je Maročan izkoristil naivnost Slovenke...ne poznamo celega ozadja te čudne zgodbe

    • bi_ba 13:29 03.julij 2023.

      Vsakomur je jasno, za kaj gre v tem primeru.

    • blayo 14:35 03.julij 2023.

      Dejstvo je da administrativni delavec na upravni enoti ne sme, sploh pa ne more presojati ali gre za fiktivno poroko ali ne, ker za to pač ni usposobljen. Ti administrativni delavci v bistvu ne poznajo vse zakonodaje (v večini primerov ...prikaži več imajo zgolj strokovni izpit iz upravnega postopka) ampak pač samo delajo po navodilih. Problem je v tistemu, ki je izdal takšna navodila.

    • h4ck3r 15:06 03.julij 2023.

      blayo...ne bluzi...ravno za takšno presojanje so uslužbenci tam. Če imaš otroka, boš vedel o čem govorim. Če si se poročil, boš vedel o čem govorim. Uslužbene je tam ravno za to, da presodi ali je nekdo v nekaj prisiljen ali ...prikaži več je nekaj fiktivno z namenom pridobitve državljanstva, itd. Edino kar bi ti dve usližbenki morali ob takšnem sumu storiti je sprožiti uradne postopke in bi bilo njuno delovanje nesporno...

    • rd2dmk2 20:25 03.julij 2023.

      dragimoji, eno poroko zdej prežvekujete, kolk je pa fiktivnih ločitev, da bi več pokasirali od države.ajde , pa da vidimo vse uradnike, ki so naredili kakšno delo pri tem. a ste že najdl kakšnega uradnika da bi zavrnil fiktivno ločitev.. ...prikaži več no a ste. pa tujah na tem portalu se bere znana občana sta se ločila pa živita na istem naslovu in v dobrih odnosih. vi rabite bit deportiran- v butale !!

    • blayo 15:39 04.julij 2023.

      h4ck3r, ne, ti ne bluzi. Kot rečeno, delavci na šalterju upravne enote so delali po napačnih navodilih in to je vse. Nimajo pojma kaj je zares prav in kaj narobe, ne bit naiven. Od mene so zahtevali potrdilo, da sem ...prikaži več SLO tablice vrnil nemškim organom, ko sem tam prevzel nemške. Ni jim bilo jasno, da že samo dejstvo, da imam na avtu nemške tablice pomeni, da sem moral slovenske pustiti tem, ker ne poznajo vse slovenske kaj šele EU zakonodaje.

    • blayo 15:46 04.julij 2023.

      Jasno, če bi vedele kaj je zares prav bi naredile tako kot je prav in sicer izdale potrdilo, hkrati pa sprožile postopek ugotavljanja fiktivnosti poroke, ki bi jo obravnaval organ pristojen za to. In to je uraden postopek, ne pa ...prikaži več navodilo, da ne narediš nič oziroma zahtevaš nek dokument, ki ni potreben.

  • ak 13:51 03.julij 2023.

    Da vidimo, koliko časa bo ta "zakonska zveza iz ljubezni" trajala ... Nekaj je teorija, in po teoriji gre za diskriminacijo, nekaj je pa praksa, in žal se tisto, kar teorija slepo opredeli za "diskriminacijo", pogosto v praksi izkaže za ...prikaži več upravičen ukrep zaradi poskusa izigravanja zakonov, in ko to izigravanje spodleti, se vključijo odvetniki, ki zavohajo denar, včasih gre seveda res za diskriminacijo, ampak veliko pogosteje pa za izigravanje zakonodaje.

    • ak 13:53 03.julij 2023.

      Go gre res za diskriminacijo, je prav, da se na sodni ravni razčisti, ne pa da začnete novinarji linčati javne uslužbence, ki so mnogi verjetno na minimalcu ali blizu njega, in ker zgolj opravljajo svoje delo. Pustite sodni veji oblasti, ...prikaži več da odloči, kaj je prav in kaj narobe in ne linčajte na podlagi svojih stereotipnih prepričanj in pomanjkljivih informacij.

  • Avatar NickMason
    NickMason 16:08 03.julij 2023.

    Naj gre žena zdaj v Maroko z njim .

  • brunarica 16:40 03.julij 2023.

    Ga mad. .

  • rd2dmk2 20:31 03.julij 2023.

    če bi tale mladoporočenec bil neki žogobrcar in žogometalec, bi sigurno pol slovenije priletelo na kup in uredilo vse potrebno.. tako pa je mogoče in dr.mag, ing tehničnih ved, ki ga naša industrija krvavo rabi in je že mnogol let ...prikaži več na odgovornem razvojnem delovnem mestu, e zdaj pa-- prpade nov izdelek in firma gre cugrunt..vi pa le veselo bluzite o svobodi in plesu in pingo sokovih in podobni šari...važno da imamo polpismene bedake, ki se prerekajo o levih in desnih. a ne klapa..

  • marija0 22:10 03.julij 2023.

    Le kaj je s slovenskimi moškimi,da zenske rako obožujejo Afričane.V straru jugi so pa južnjake?Nikoli nisem razumela?

  • Avatar MS
    MS 15:38 04.julij 2023.

    »V Upravni enoti Ljubljana smo dolžni (skladno z Zakonom o splošnem upravnem postopku) sprejeti prav vsako vlogo. Uslužbenka, ki v konkretnem primeru tega ni storila, sicer ni več zaposlena na UE Ljubljana. Kljub temu pa je v izogib podobnim situacijam ...prikaži več v prihodnje vodstvo Upravne enote Ljubljana z zadevo seznanilo vse zaposlene.«

  • ferdopis59 20:44 03.julij 2023.

    Že v pretklem obbdobju ne daleč nazaj so bile "poroke" med drževjani SLO in "prišleki", da so dobili drževljanstvo in nato odšli v EU, kot drževčjani SLO. Na ta način so nekateri masno služili. To je podoben primer. Prelistajte novice ...prikaži več za cca 10 . 15 let nazaj. Nekateri se grejo velik poselm, na račun drževljanov z poreklom, ki smo nazadje vrženi v enki koš, kot ljudje, ki so pridobili drževljanstvo na tak način. Upravne enote pa so zase svoj problem, ker povsod nedlajo po zakono oz. kakor sem zd

  • Kmodri 16:30 03.julij 2023.

    Tole je očitno šalabajzarstvo. V javni upravi jih kar mrgoli! Nekateri sploh nimajo potrebne izobrazbe pa so še kar na delovnem mestu!

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 14:46 03.julij 2023.

    Nazi uradnica je zagotovo članica fašistične SĐS stranke. Tako kuzlo je treba spraviti v arest in odvreči ključe v morje!

    • ferdopis59 20:49 03.julij 2023.

      Mogoče bi bilo trebe, nestrpneš. Ko boš pa ti prišel, da bi potreboval dokumente bo pa skočil v morje, da boš iskal uradnico, da ti bo dala potrdilo o veljavnost!

  • tamara8 15:38 03.julij 2023.

    Komentatorju "Antikrist3" v vedo, da je dovolj, da sedi zaplotniški Slovenceljn za uradniškim okencem ne glede na to, ali je "nacist" ali pa " komunajzar" in se začne križev pot za vsakogar, ki potrebuje kakršenkoli dokument, zlasti za tuje državljane! ...prikaži več Slovenceljni kot vsi ljudje po svetu so večinoma ksenofobi, pa naj pisarijo mediji karkoli hočejo o njihovi prijaznosti!

    • Avatar Antikrist3
      Antikrist3 21:01 03.julij 2023.

      Če pomislim na našo upravno enoto, so bile tiste uradnice v prejšnjem sistemu vse zagrizene komunistke, zdaj pa so ali članice SĐS ali pa goreče katoliške vernice. Kar je pa ta mladih, so pa vse po vrsti članice ali pa pristašice SĐS.

    • tamara8 09:34 04.julij 2023.

      Na v večini državnih uradov, sodiščih in vključno upravnih enotah sedijo ljudje s komunističnim pedigrejem, ki so prav tako rasisti in ksenofobi kakor večina Slovencev ter svetovne populacije nasploh!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.