Slovenija
49 ogledov

Zakoni po meri lobistov

Komentarjev 3
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Niko_K_ 00:25 14.december 2011.

    A ni gdč. Tina Gaber (bivša miss Slovenije in intimna prijateljica (po navajanju rumenih medijev) g. Patricka Vlačiča) registrirana lobistka?

  • privat 18:09 20.december 2011.

    Slovenska zakonodaja je pisana samo zaradi koristi par desetim ljudem...kaj čmo jih imenovati?? Slovenski zakoni so danes :ne pravični,ne človeški,izkoriščevalski,fašistični,podpirajo prakso o sužnje-lastništvu...in na koncu niso vredni mojih živcev da razmišljam o njih!! Pa pravijo italija je mafijska država...kak hec ...prikaži več Slovenija je postala nekaj kakor rusija...po putinu zopet putin in nato zopet putin..na demokratičen??način!! in podpišejo se znane osebe naše deželice!

  • mb 08:58 14.december 2011.

    da Ni jasno, čigavi interesi vplivajo na vsebino zakonodaje ?en tipičen primer je zakon , ki omogoča Američanom 80% profita od najdbe plina v Prekmurju. in tu ni znan interes ? in tu ni korupcije ?Britanska ...prikaži več firma Ascent Resources, ki je povezana z ameriškimi korporacijami, naj bi v iskanje zalog plina vložila toliko denarja, da ji zdaj pripada osemdeset odstotkov.na Wikileaksu najdemo diplomatsko pošto ameriškega veleposlaništva v Ljubljani iz leta 2009, v kateri piše, da jim je Janez Kopač, direktor Energetike, na srečanjih s predstavniki ameriške firme Aspect Energy, v imenu ministrstva za gospodarstvo, ki ga je takrat vodil Matej Lahovnik napovedal spremembo zakona o rudarstvu, ki bo poenostavil postopke: "Kopač je izrazil pripravljenost, da na vse načine pomaga Aspectu." Američani so nato prejeli osnutek novega zakona o rudarstvu in ocenili, da je dober, saj "odpravlja številna dovoljenja", ministrstvo za gospodarstvo se je zavezalo, da jim bo priprav

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.