Slovenija
46 ogledov

Zamolčane rešitve zakonika

Komentarjev 19
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Tupamaros 12:43 21.marec 2012.

    Alena, dal sem ti plus čeprav se z vsem ne strinjam. Posebej me moti posiljevanje obeh strani, ZA in PROTI. Oboji so tako agresivni, da so že zoprni. Odločal se bom po svoji vesti. Tako kot smo se naučili in ...prikaži večn odločali o svojem življenju v družine kjer sem odraščal. Sedaj imam svojo družino in normalno življenje.. Brez posiljevanja s strani kvazi strokovnjakov.

  • kurt 10:06 21.marec 2012.

    Človek ne more verjeti, koliko ritopikov imamo v Sloveniji..groza

  • KOJAK 10:15 21.marec 2012.

    Jaz to razumem, da ga bo lahko posvojil biološki oče + njegov novi partner, le v primeru če se s tem strinja njegova biološka mama, oz. če je ona preminula.PROSIM POPRAVITE ME ČE NE ZNAM BRATI!

  • Leonor 10:17 21.marec 2012.

    To je že uzakonjeno (glede na ta članek), po novem ga bo očitno lahko posvojil brez privolitve ...

  • tralala 10:30 21.marec 2012.

    Ne motiš se. Vse drugo služi za klerofašistično propagando (beri: 'argument' zagamancev).

  • francek 10:42 21.marec 2012.

    MENE PA DRUŽINSKI ZAKONIK NIČ VEČ NE MOTI TO PA ZATO, KER SEM ŽE GLASOVAL IN GLASOVAL SEM PROTI. NIČ SE KREGAT AMPAK DVIGNIT RIT IN ODITI GLASOVAT. PA LEP DAN.

  • francek 10:44 21.marec 2012.

    A JA PA ŠE TO, KO BOSTE DVIGOVALI RIT PAZITE ...

  • djole 10:55 21.marec 2012.

    Za boljše razumevanje zakonikahttp://druzinskizakonik.net/druzinski-zakonik/sporne-dolocbe

  • Alena 12:01 21.marec 2012.

    vse napihnjeno...zakon ne bi smel na referendum, ker ga nihče ni prebral in ga ne razume...ljudje reagirajo na podlagi "propagande" ene ali druge strani...pa preveč se cerkev zraven vtika, pa imajo sami precej kosmato dušo

  • ecco 12:30 21.marec 2012.

    Zakaj? A ti teče iz nje?

  • Alena 13:45 21.marec 2012.

    lej, se strinjam, ampak mam tudi sama neugodne izkušnje s strani cerkve, da jih zelo zavračam, ampak je predolga zgodba za tule; mam družino, za mene najboljšega moža in dva otroka, razumem pa tudi ostale; zato pa pravim, da bi ...prikaži več o tem morali odločati strokovnjaki

  • francek 06:58 23.marec 2012.

    MENI NIČ NE TEČE TEBI PA VERJETNO V POTOKIH.

  • Leonor 09:36 21.marec 2012.

    "Istospolni partner lahko otroka svojega partnerja posvoji že zdaj, vendar le, če se drugi od staršev s tem strinja ali pa če otrok drugega od staršev nima."To je očitno že v veljavi, zakaj bi torej morali zakonik spreminjati? Da ...prikaži več bodo dajali otroke heteroseksualnih staršev, ki nimajo možnosti obdržati otroka v posvojitev gejem? Mene strese ob misli, da bi mojega otroka vzgajala dva moška. Kake zglede in vedenjske vzorce bi mu lahko dala? Če pa lahko partner istospolnega posameznika že posvoji otroka (s soglasjem drugega starša seveda, kar je edino prav in pošteno), potem je problem, ki si ga postavljate že rešen. Če pa gre pri tem zakoniku za nasilno jemanje otrok materam in dajanje v posvojitev partnerju njenega moža, ki je pravkar "ugotovil," da je gej, potem se mora ta zakonik preganjati z vsemi sredstvi!

  • KOJAK 09:49 21.marec 2012.

    @LeonorMi lahko navedeš člene, ki vse to kar si napisala omogočajo? Hvala

  • mucamaca 13:17 22.marec 2012.

    Zakonik prinaša veliko dobrih rešitev, vendar tudi ideološko pojmovanje družine. Zakaj ne bi uporabili le dobrih in poštenih rešitev, brez degradiranja družine kot osnovne skupnosti, kjer se porajajo otroci. Ali je to tako težko? Ali so istospolne skupnosti res povsem ...prikaži več enake heteroseksualnim skupnostim. Gre za poskus izenačevanja stvari, ki po naravi stvari ne morejo biti enake in to pod krinko dobro za otroka. Dobro za otroka se lahko izvede tudi brez degradacije družine. Družina kot osnovna skupnost, biološki starši in krvno sorodstvo po Družinskem zakoniku niso več pomembni! Potencialnih pasti, ki jih levo usmerjeni pripravljalci zakona ne razkrivajo in vodijo v postopno degradacijo klasične družine, je še veliko, in če bo zakon sprejet kot je zapisan sedaj, se bo veliko več stvari spremenilo na slabše za večino (predvidevam, da večina slovencev še vedno živi v mama oče družinah) na slabše. Žal gre tu le za ideološki boj, ki prefinjeno skozi visoke besede zamegljuje bistvo - to pa so

  • KOJAK 10:30 21.marec 2012.

    KAKO? Daj mi poišči člen v predlogu zakona, jaz ga iščem in ne najdem.Najdem edino tole:Družinski zakonik istospolnim parom prepoveduje posvojitev otrok, saj izrecno določa, da lahko samo zakonca ali zunajzakonska partnerja, torej moški in ženska, skupaj ...prikaži več posvojita otroka. Družinski zakonik določa, da lahko istospolni partner posvoji le otroka svojega partnerja, tako kot je to mogoče že po obstoječi zakonodaji. Konkretno to pomeni, da bo istospolni partner lahko posvojil le otroka svojega partnerja, s katerim že živi v istospolni družini. Ob tem ne gre spregledati, da bo tak otrok lahko dan v posvojitev samo pod pogojem, da bo njegov drug (biološki) starš po njegovem rojstvu privolili v posvojitev ali če mu je bila odvzeta starševska skrb ali če trajno ni sposoben izraziti svoje volje oziroma če je njegov drug (biološki) starš neznan ali ni več živ.

  • špagetek 15:07 21.marec 2012.

    jaz pa mislim, da istospolni ne morejo enako vzgojiti otroka kot moški in ženska...nimam nič proti njim, so eni izmed nas....nebi pa bi mi bila všeč družba, ki bi to sprejemala kot normalno in še celo z otroci....In mislim, da ...prikaži več ta zakonik ne spreminja nič ključnega, gre pa v smeri ko začne dajati pravice istospolnim....vedo da čez noč to ne bo šlo in sedaj gredo počasi....in čez 15 let bodo imeli vse enake pravice glede otrok kot vsi ostali. In tega pač ne podpiram...po naravni poti istospolni ne morejo imeti otrok, torej naj jih ne imajo....in Ecco, res je da izhajajo iz hetero družin, samo njihovi otroci ko bodo imel otroke, pa ne bodo več iz hetero družin...vse bo narobe svet...zame 2 moška ne moreta vzgajati punčke, ker enostavno ne moreta razumeti punč, ker sta oba moškega spola. in konec debate. Pa nihče ne reče, da ne bi bili skrbni, da otrok ne bi imeli radi ipd....

  • ecco 12:37 21.marec 2012.

    Nihče ne more nasilno uzeti otroka in iti v drugo npr. istospolno zvezo.Preberite si zakonik!In zakaj te je groza, če dva geja vzgajata otroka? Geji so ja popolnoma cool ljudje in sigurno za otroke skrbijo prav ...prikaži več tako dobro kot ostali.Vsak želi svojim otrokom najboljše in geji se v tem ne razlikujejo. Imajo enake vrednostne sisteme, saj geji itak izhajajo iz hetero družin. Saj niso iz Marsa!

  • crvit 09:56 21.marec 2012.

    @KOJAKKaj ne znaš brat slovensko sej je vse lepo tukaj v članku napisano tud mene strese da bi mojega otroka gej vzgajal bom bolj mirno odreagiral ker imam tega zozakonu pa o vsem tem pol kufer upam samo ...prikaži več da zakon pade in da bo več ljudi proti kot pa za .

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.