Slovenija
163 ogledov

Zavec pozabil prijaviti posel iz davčne oaze

Komentarjev 20
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • MihaMB 08:24 05.april 2016.

    Ob vseh nesramno bogatih tajkunih in barabah v SLO je država našla Dejana Zavca, ki si je vse kar ima prigaral dobesedno s svojimi lastnimi rokami in ga bo zdaj ogulila. Pa res smo prava vukojebina...

  • dragec 08:28 05.april 2016.

    Menda je pozabljiva ratala tudi TM

  • Plavi-mil 08:36 05.april 2016.

    Od cca 80 tajkunov, kateri so pokradeni denar vložili v davčne oaze, danes križajo samo Dejana, poden od podna ta naša novinarska prostitucija.

  • Avatar olor
    olor 08:44 05.april 2016.

    Da so se novinarji pravili na Zavca pa zato, ker se je edino on oglasil, za kar je pohvalno vredno. Da je pozabil prijaviti davčni mu recimo verjamem. Bomo videli, če bo še kdo imel toliko jajc kot Dejan.

  • september 09:23 05.april 2016.

    A zdaj pa lop po Dejanu....ker se je edini odzval?So novinarji že razčistili s Kocko in njegovim podjetjem v NY?Seveda ne.

  • Golfcar 09:25 05.april 2016.

    Našli pa ste našega Dejana? Podpiram ga! Prav je naredil! Vsi bi morali tako! Ker drugače se mastijo z težko prigaranim denarje naši Cmerarji....! Nam pa zato ne dajo nič! slabe ceste, slabo zdravstvo ....itd... Ne dam državi nič!!!

  • Golfcar 09:28 05.april 2016.

    NOVINAR/KA\s\sJ.B. SRAM TE BODI! GNUSIŠ SE MI!

  • korisnik_17791 09:34 05.april 2016.

    no evoga-zdaj pa rečete da vašemo ZAVCU,ni potrebno plačati davka,okej pol pa vi navadni smrtniki plačujte več,namesto zavca

  • Avatar olor
    olor 10:51 05.april 2016.

    potem pa daj nazaj socialno pomoč, plačaj vse stroške tvojega zdravljenja, šolanja, ...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:06 05.april 2016.

    Ne gre se za to če je zakonito al pa nezakonito. Gre se za to če je "davčna optimizacija" moralno sprejemljiva al ni.

  • vseimam 17:16 05.april 2016.

    Seveda je narobe. Narobe zato, ker doma ne plačuješ davka, koristiš pa vse storitve. Recimo. šolstvo, komunalo, ceste, zdravstvo, vojsko, policijo, gasilce.......Preseli se v državo, kjer želiš imeti sedež podjetja in tam koristi tudi vse njihove usluge.

  • dragec 13:22 06.april 2016.

    Nič novega, kaj je simptomatično - Zavec + 77 xxxxx, dajte imena na v javnost.

  • Lavdan 08:58 05.april 2016.

    Po vseh udarcih v glavo mu najbrž računstvo ne gre več tako dobro, da bi mislil še na davke.Sicer ima najbrž dobre svetovalce, ki imajo tudi kaj od tega. Ko podgane vidijo kup, ga hitro razbrskajo.

  • vseimam 11:39 05.april 2016.

    Saj je več ali manj jasno, da vsi vrhunski športniki, predvsem tisti, ki tekmujejo v tujini, tudi skrivajo denar v tujini. Saj bi jim država v nasprotnem primeru na račun davkov veliko odvzela.Tako je povsod po svetu. Davek plačuje ...prikaži več tudi mali človek, tudi tisti z minimalnim dohodkom. Delati mora minimalno 40 let, da dobi tisto malo pokojnino ob kateri komaj preživi. Marsikateri športniki pa so po parih letih pravi bogataši. Prav zato ni prav, da tisti, ki ima izjemne dohodke, le te nezakonito prikriva.

  • 42 15:46 05.april 2016.

    Zakaj bi podjetje v neki državi plačevalo večje davke, če lahko nižje v drugi državi. Lastnik podjetja najbrž ni lastnik zato, da bo delal za druge, ampak zase, za svoj dobiček, da bo čim več imel. Nekateri zato znižujejo stroške ...prikaži več tako, da sedež poslovanja podjetja prenesejo v davčno ugodnejše države oziroma, če jih tako imenujemo, v davčne oaze. Torej vse bolj pogoltne države, vse višji davki, razbohotene državne uprave in do skrajnosti regulirani trgi kapital naravnost silijo, da se seli v davčno prijaznejše države. Kot noben posamezni potrošnik ne želi, da bi mu kdorkoli ukazoval, da bi kupoval tam, kjer je dražje ali „domače“, nihče ne more družbe prisiliti, da poslujejo tam, kjer so obremenitve največje. Zakaj neki? V ozadju je seveda zgodovinska želja levičarjev, da ne bi odločali samo o sebi, ampak tudi o usodi drugih. Zato so davčne oaze sporne predvsem za tiste, ki živijo na račun drugih.Kaj je narobe, če poslovanje podjetja preneseš v državo

  • 42 15:46 05.april 2016.

    Kaj je narobe, če poslovanje podjetja preneseš v državo, ki ima nižjo obdavčitev kot matična? Nič, prav nič. Davčne oaze so se pojavile pred več kot pol stoletja. Sprva so jih resda uporabljali kriminalci, da so prali denar od nezakonitih ...prikaži več poslov z drogami, belim blagom in orožjem. Toda pranje denarja je povsem nekaj drugega, kot povsem legalno poslovanje s podjetjem, ki ima pač sedež v davčni oazi. Poslovanje podjetij se zdaj kriminalizira zato, ker firme težijo k temu, da zmanjšajo stroške in obdavčitev ter povečajo dobiček. Zakaj podjetje ne bi smelo dati denarja tja, kjer je zanj bolj ugodno?\s\sKakšna je razlika med domnevno „davčno utajo“, če imaš podjetje v davčni oazi, in „davčno utajo“, ko točiš bencin čez mejo, kjer je cena nižja tudi zaradi manjše obdavčitve? [povzeto po Kavarna Hayek]

  • Ferluci 08:02 05.april 2016.

    Ja, zdaj se je pa vsa novinarska srenja spravila na Zavca. Mogoče res ni napravil vsega, kot je treba, pa vendar: Kaj pa z ostalimi, tako imenovanimi 'priljubljenimi in znanimi' politiki, podjetniki, oziroma bando, ko je na veliko goljufala v ...prikaži več državnih podjetjih, skrivala prihodke v tej davčni oazi? Ponovno zaščita lopovov in preusmerjanje pozornosti. Ali pa se med njimi najde tudi kakšen novinar?

  • Golfcar 09:23 05.april 2016.

    1 Vprašanje zakaj nekdo gre trdo pridelani denar skrit v davčne oaze? Zato ker je država kjer sem prijavljen preveč požrešna, će ne celo oderuška! Od nagrade delavcu 3000 eur hoče imeti država 1760 eur. Pa jeb...te se grem raje ...prikaži več v davčno oazo...drugače še sam pristanem na cesti, brez hiše...vsega...t.i.(davčni pustinji) Države pustijo vsakemu samo toliko da lahko diha...pa še dihamo vedno bolj težko....

  • kocka55 10:17 05.april 2016.

    No, Zavec je res mali lopov, bolj kurji tat. Kaj pa tisti, ki so pokradli 300 milijard € slovenskega premoženja, PA NIČ !! Bolj natančno bi morali pogledati naši organi, poslovanja in transakcije ODVETNIŠKIH PISARN, podjetja lobistov, velikih znanih slovenskih ...prikaži več zasebnih trgovcev, ki za svoje podjetje kupujejo na vzhodu (Kitajska, Bangkog,Tajvan..) in potem pripeljejo izdelke v Slovenijo, in dobiček puščajo v oazah, kredite najete za trgovske centre, družbe pa slovenskim bankam, in davkoplačevalce, da vse te svinjarije poplačajo. Ali še več, naši mafijski politiki hočejo sanirati privatne trgovce z našim denarjem, nekakšne zadruge. No kako dolgo še ?, bodo slovenske ovce prenašale to krajo Slovenije, s pomočjo leve in desne politike ??? Kot so pokazali na TV, tudi Ruske volilne ovce ne verjamejo, da bi Putin imel denar v oazah, ali da bi kaj ukradel. Beeeeeeeeee. DOST VAS IMAMO, GNOJ politični, skidat ga je treba.

  • principiumnovum 09:39 06.april 2016.

    Ni problem v Zavcu. Problem so naši podizobraženi novinarji. Kaj ste pa pričakovali od nekih pisarjev, ki skozi celoten študij puhajo travo in hodijo na študentske demonstracije metati granitne kocke v policiste? Ste pričakovali kvalitetno raziskovalno novinarstvo? Naši pisarji ne ...prikaži več počnejo drugega kot prepisujejo tuje skropucalaste članke iz tabloidov ali pa hodijo po že sestavljene domišljijske spise na amriško ambasado.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.