Slovenija
3293 ogledov

Zdaj je uradno: Do brezplačnega kosila bodo upravičeni vsi šolarji!

Komentarjev 39
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • PaPajapopi 16:30 28.junij 2023.

    In še več hrane bo končalo v smeteh, ker nekateri razvajenci ne bodo hoteli vsega jesti. Revnejši pač vso hrano pojedo in niso izbirčni. Na žalost.

  • Avatar jate
    jate 16:44 28.junij 2023.

    kdor pušča hrano,da gre pol v smeti ,takemu otroku bi treba ukinit brezplacno kosilo

  • nezemljan 16:27 28.junij 2023.

    ... neumnost, verjetno niste bili na nobeni šoli in pogledali koliko nedotaknjene hrane se že sedaj vrze v smeti, zalost ...

  • Igxigx 17:37 28.junij 2023.

    "Franci Kepa (SDS) je prepričan, da smo bogata država, da lahko omogočimo vsem osnovnošolcem brezplačne obroke, a tudi za srednješolce bi moral biti v tem zakonu po njegovem mnenju zagotovljen topel obrok." Good point. Ni pa res da smo tako ...prikaži več bogati, da bomo plačevali kar za vse. To lahko pomeni samo eno: večje davke. Naj se raje pametno nameni denar za tiste, ki RES rabijo. Ne kar vsevprek.

  • Soljatar 16:28 28.junij 2023.

    do brezplačnega kosila bi morali bit upravičeni samo otroci staršev, ki so rojeni v Sloveniji, ne pa da bodo davkoplačevalci zdej še pol Balkana, ki je pri nas futral... že tko nas ta gamad čefurska izkorišča do amena, zdej jim ...prikaži več bomo pa še froce futral, ki jih naštepajo izključno zaradi molzenja socialnih transferjev in pridobitve socialnih stanovanj, goljufa jih pa itak najmanj 80 procentov...marš...

    • Igxigx 17:39 28.junij 2023.

      Kdo da je rojen v SLO? Starši ali otroci?

    • Ender3 18:07 28.junij 2023.

      Soljatar v primitivnosti si brez konkurence..

  • mph2 18:14 28.junij 2023.

    2027??? Ma kaj se zajebavate? Kolikor se mi je zdela top novica, mi je nakladanje okrog datumov 2026 in 2027 dvignilo pritisk. LETOS uredite. Kar razmetavate za ukronacije in podobne neumnosti, usmerite v to in drugo.

  • Ender3 18:31 28.junij 2023.

    Z večino kometarjev se strinjam posebno, kar se tiče razmetavanja s hrano..Ob tem pa me skrbi dejstvo, da mnogi starši sami ne zmorejo več poskrbeti za ustrezno, zdravo prehrano. In potem imajo otroci v šolah edini topli dnevni obrok..In močno ...prikaži večo dvomim, da bi otroci še to možnost zavrnili ali odklonili. Lakota je navadno najboljši kuhar.

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 18:46 28.junij 2023.

    ... interesu ne Sloveniji, niti Evropi, še najmanj pa ZDA, ki že mnogo let skrbijo za destabilizacijo sveta. Orožje se mora prodajati, žrtve so le kolateralna škoda. In Slovenija sodeluje pri tem in to podpira. Žalostno. Brez težav se pošilja ...prikaži več naše kupljeno orožje v tujino, otroci v Sloveniji pa nimajo omogočenega brezplačnega obroka. Res pa je, da del policije več ne terorizira naroda, kar je bilo značilno pod diktaturo odstopljenega ministra za notranje zadeve, Janezove marionete.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 16:44 28.junij 2023.

    Se mi je kar zdelo, da banda prikletna niti otrokom ne bi privoščila, da so siti... Če imamo za orožje za Ukrajino, mora biti tudi za naše otroke..Kako vas ni sram, da iščete negativne strani tega nujnega in plemenitega dejanja...banda desničarska..

    • Avatar jate
      jate 16:51 28.junij 2023.

      ne gre se za to ,da ne bi privoščili da je otrok sit,ampak dosti hrane mulci razvajeni ,polni riti vsega mecejo proč...se ti to zdi prav,da vse otroke mecejo v isti koš...no saj bo čas pokazal svoje ,počakajmo malo na epilog

    • Igxigx 17:18 28.junij 2023.

      Luckys, to ni bilo nujno. Tako je, kot je jate napisal(a). Nisem proti sociali per se, sem pa proti sociali za tiste, ki je ne rabijo. In proti temu, da bodo razvajeni otroci puščali 3/4 kosila, ki bo letelo v ...prikaži več smeti. Tem naj doma mamica kuha à la carte. Revnejši otroci, ki bi radi jedli, naj seveda imajo zastonj. Otroci ne smejo biti lačni.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 17:57 28.junij 2023.

      Kaj je licemerci, tu bi gledali na vsak odvržen kos kruha, ko se stran metale stotine milijonov za bedne maske in nepotrebne teste, pa niste jamrali, svojat malomeščanska,zarukana. In prav je, da imajo vsi brezplačno, ker najbogatejši bi prvi tulili ...prikaži več da so diskriminirani, ker imajo le revnejši brezplačno...Poglejte se v ogledalo in pustite otroke pri miru, imajo že itak dovolj razslojevanja..

    • Igxigx 22:36 28.junij 2023.

      Bedak idiotski. Nimam ti kej odgivort na tvoje nebuloze.

    • Igxigx 22:39 28.junij 2023.

      Bebec, a pamžem od raznih Zabretov in podobnih kurcev, ki že 30 let molzejo državo, bom plačeval kosila. Dej, pejt si dat mozek pregledat.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 01:26 29.junij 2023.

      Če izdatno plačuješ pobijanje Slovanov, boš pa še tisti drobiž dal, saj ni otrok kriv za očeta...

    • Avatar jate
      jate 06:37 29.junij 2023.

      lu.ckyss kaj ima veze maske s kosili in ja sem bila proti maskam in cepivi,nisem cepljena ok saj nema veze vsak ima svoje mnenje ...igxigx...sem ženska... lep dan obema

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 06:54 29.junij 2023.

      Govorim na splošno...Je pa res, da isti naivci in kreteni padajo na tri zadeve..."Nujnost in uspešnost" cepljenja proti Covidu, "brezmadežnost" Ukrajine in izogibanju razlogom povoda za rusko agresijo, ter prepričanju, da je človek krivec za podnebne spremembe...Vsemu temu je predpogoj ...prikaži več nizek IQ, zato med temi prevladujejo člani SDS..To je sicer groba in splošna ocena, ampak je osnovi točna...

    • Igxigx 09:23 29.junij 2023.

      Ni otrok kriv za očeta, ima pa oče dovolj (po možnosti nakradenega) denarja, da lahko futra svoje froce. Ne vidim nobenga razloga, zakaj bi mu jih z davki futral jaz. Očitno si mnenja, da državi denar pada z neba. No, ...prikaži več to pa je low IQ. Krepko pod 100. In ne, nisem volivec, še manj član SDS. Sem pa tax-payer. In za razliko od tebe vem, da je z gnarom treba delat pametno, ne pa ga brezveze razmetavat, ker drugače lahko samo še za davke delamo.

    • Igxigx 09:26 29.junij 2023.

      Aja, cepil se nisem, Rusija je agresor, da so podnebne spremembe kar same od sebe pa verjamete samo verniki v ploščato zemljo. IQ 50 or so.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 09:38 29.junij 2023.

      Kreten zahojeni, podnebne spremembe so od nekdaj, tudi za časa človeka in pred industrijsko revolucijo so bile in to hitrejše in večje kot trenutno...Kar se agresije v Ukrajini tiče pa je treba imeti malo več spomina kot le leto dni ...prikaži več in pol nazaj..In ne mešaj bebavih teorij zarot in dokazanih dejstev, kurac od ovce malomeščanski..

    • Igxigx 09:44 29.junij 2023.

      Kreten zahojeni. Podnebne spremembe so tako intenzivne kot še nikoli in jasno korelirajo z imisijo antropogenega co2. Glede vojne v UA pa samo totalen idiot ali pizda ne ve/noče vedeti, da je RU leta 1994 UA v Budimpešti jamčila ozemeljsko ...prikaži več celovitost. Samo idiot tega ne vidi. Kurac od ovce ultralevičarski. Smet.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 11:37 29.junij 2023.

      Se mi je zdelo da nimaš pojma. Seveda CO2 korelira s temperaturo in to tako da se najprej poviša temperatura in nato CO2 in nikakor ne obratno...To je dokazano z vrtinami v led na Antarktiki..In v srednjeveškem toplem obdobju se ...prikaži več je temperatura dvignila hitreje kot danes, povprečna temperatura pa je bila za stopinjo višja kot trenutno..In ozemeljska celovitost ja, ne pa NATO tik pred Moskvo...Tega si Rusi ne bodo dovolili nikoli..Si pač kreten, tega ne boš ovrgel z nesmisli, ki jih pišeš..

    • Igxigx 12:27 29.junij 2023.

      Mama ti je kreten. In iz take mame lahko pride .. samo kreten. OK? Zdaj pa odjebi s svojim primitivnim nivojem, idiot kurčevi. Preberi si tvojo repliko na moj povsem nežaljiv in vsebinski prvi odgovor. Tvoj drugi post v tem ...prikaži več threadu. Kup žalitev (svojat malomeščanska,zarukana) in podtikanj (ko se stran metale stotine milijonov za bedne maske in nepotrebne teste, pa niste jamrali). Niso idioti samo med desnuharji. Ti sam to najbolje dokazuješ.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 12:32 29.junij 2023.

      Takšne pizdune kot si ti, je treba malo podrezati, da se pokažejo v pravi luči...Imel sem prav, zavoham kretena preko tipk...;))

    • Igxigx 12:33 29.junij 2023.

      Do sem smrdiš.

    • Igxigx 12:34 29.junij 2023.

      Pejt si ti mal mozeg pregledat,bebec primitivni.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 12:34 29.junij 2023.

      Pejt na pir..;)

  • Igxigx 17:08 28.junij 2023.

    Neumnost in nepotrebno zapravljanje denarja in hrane. Naša izbirčna metka bi recimo puščala 3/4 kosila, če že ne vse. Zato smo jo odjavili. Ne samo zato, ker moram plačat nekaj, kar se potem ne poje in vrže stran, ampak predvsem ...prikaži več zato, ker se mi upira, da se hrana sploh meče v smeti. Četudi bi jo dobil zastonj. Potem raje vidim, da se sploh ne naroči. Absolutno pa podpiram zastonj kosilo za socialno šibkejše. Ampak to smo pa itak imeli že zdaj. Tako da ne razumem, kaj je Meira govorila v DZ, da..

    • Igxigx 17:10 28.junij 2023.

      .. starši odjavljajo otroke od kosila, ker si ne morejo privoščiti. Če je to res, naj uveljavljajo subvencijo. Če je problem cenzus, naj država spremeni cenzus.

  • lojs 17:07 28.junij 2023.

    spet 8 populizem marec ... kaj pa ostalo? učbeniki, zvezki, torba, cunje, izleti, itd, itd ... mogoče pa še vse to pride na vrsto ... pri nas bi vse imeli brezplačno, ker vir je proračun, če pa tam ni dovolj, ...prikaži več se pa dvigne davke ... se pravi plačajmo višje davke, da bo vse brezplačno ... geniji!

    • Ender3 18:13 28.junij 2023.

      lojs kaj pa bi VAšI izbrali pod brezplačno glede na to, da ste, so zagovorniki neplačevanja davkov. Proračun je vedno na pol prazen, poceni helikopterskega denarja pa, je že zmanjkalo.

  • Naklonsky 08:49 29.junij 2023.

    Torej najprej poskrbeti za cigose.

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 18:34 28.junij 2023.

    Desničarska svojat se spet peni od jeze. Daleč od tega, da je sedaj za otroke poskrbljeno. Če bi vlada res želela dobro otrokom, bi jim vse to, kar se brezplačnih obrokov (in vseh šolskih učbenikov) tiče morala priskrbeti to že ...prikaži več letos jeseni. Ne pa da so dvignil financiranje političnih strank. To je zelo podobno, kot je JJ storil na začetku prejšnjega mandata, ko so si dvignili OD. Pa moteče je, da pošiljajo orožje v Ukrajino, kajti na ta način se ne prispeva k miru. Sicer mir več kot očitno ni v

  • Soljatar 17:14 28.junij 2023.

    jebeni komunisti vam bodo vse pobral in razdelil priseljencem...

    • mph2 18:14 28.junij 2023.

      Po nicku ustrezaš temu kriteriju.

    • Ender3 18:22 28.junij 2023.

      Soljatar te morda skrbi, da za bo prikletne premalo ostalo. Boste pa poiskali suvencijo pri starših, ki vam bodo prijavili kot brezposelne.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.