Slovenija
1858 ogledov

Zdaj je uradno: Stavke ne bo, mladi zdravniki kljub temu besni!

Komentarjev 24
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Kmodri 22:25 19.oktober 2022.

    Slovenski zdravstveni sistem mora ostati javen, ker je to v korist vseh državljanov!

  • Avatar jezeran
    jezeran 04:44 20.oktober 2022.

    No stavke ne bo, dosegli ste svoje, zdaj pa začnite kočno delat

  • Avatar Leon
    Leon 07:02 20.oktober 2022.

    Izjava ,da stavke ne bo in da bodo danes delali NORMALNO nam pove ,da bodo ostale čakalne vrste nespremenjene. FIDES v svojih zahtevah ne predvideva sprememb ,ki bodo v korist pacientov ,tistih zaradi katerih obstaja njihova kasta.

  • rd2dmk2 08:44 20.oktober 2022.

    mladi zdravniki so besni. mladi zdravniki so izigrani.. no dejmo povedat pa kdo jih je zastopal te mlade zdravnike ? no kdo ! luft firer, kondradin kuštrin. ki je vedno pogledal kolk se bo njegova rit napolnila, ostali pa ko ...prikaži več vas..j..... tile mladi zdravniki, so res mladi, ne vem če so naredili malo šolo. tolk let jih okol preenaša, pa še kar ga gledajo. če so za kaj, po znanju in še čem. konrada, za krogelc, pa brco v rit. ga ne rabijo ne kot sindikalista, še manj pa kot dohtarja.

  • Vindeis 20:20 19.oktober 2022.

    A ni Muževic sam priznal, da je naklonjen privatizaciji. Enako Noč in company okrog janse. Rabimo zdravnike ki bojo jasno in posteno predstavili probleme v zdravstvu in tudi izkoriscanje zdravnikov, za katere pa ni kriva javnost. Ta niti ne razume ...prikaži več stvari .Rabimo predstavnike, katerim ne bo glavni cilj privatizacija ampak javno zdravstvo in pravična ureditev za zdravnike, ne pa da jih politika izkorisca. Kregajo pa se potem zdravniki in javnost, ki je seveda krivicna pa tudi nerazgledana.

    • Avatar NX11
      NX11 20:30 19.oktober 2022.

      Levaki vladajo 80% časa, ti pa omenjaš janšo? Vprašaj levake zakaj so zgradili novo PF, nov FDV cel v marmorju, VUŠ, razširili so filofax itd. Pikalo je še v Šarčevi vladi zvišal vpisna mesta na družboslovje, na ostalo pa zmanjšal. ...prikaži več Ko je janša naredil obratno, pa so levaki s pomočjo rtv in proplus dvignili pol države na noge. In Svoboda je takoj skenslala novo strojno fakulteto, čeprav inženirjev primanjkuje enako kot zdravnikov. Janša je kriv.

    • Vindeis 20:36 19.oktober 2022.

      Ne recem da levi niso enako krivi ko desni ampak ti vsi sindikapisti so pa desni in vse je nekam politično haska pa potem nobenega.

    • Avatar NX11
      NX11 20:42 19.oktober 2022.

      Matematično so levi krivi 80%. Tovariš Štrukelj je celo član Levice, ostali sindikalisti iz JS so tudi vsi levi. In ko ti izsilijo svoje, nas to stane milijarde. Zdravnikov pa je samo dobrih 7.000.

    • Vindeis 20:44 19.oktober 2022.

      Ti pa tvoje navijaštvo, briga me kateri, oboji pač so krivi!

    • Avatar NX11
      NX11 21:05 19.oktober 2022.

      Zdaj te pa ne briga? Vem, da je vam družboslovcem matematika tuja, lepo pa, da veste vsaj to, da je 80% več kot 20. Pa da ti še prevedem tvojo trditev 'oboji so krivi' v matematiko. Levi so krivi 80%, desni pa 20.

    • Vindeis 23:33 19.oktober 2022.

      Ne razumem zakaj so mladi zdravniki tako besni, saj grejo lahko privat. Veliko izobrazencev v zda tudi voluntira, samo da pridobijo izkusnje in znanje.

  • lojs 19:33 19.oktober 2022.

    enotni plačni sistem je spesnil bivši minister (pre)virant kot egalitarno rešitev za vse javne uslužbence ... v tej državi je malo ljudi(pri koritu), ki so sposobni kaj premaknit, če pa že, jih potunkajo, o tem je pisal g.mazzini ... kdo ...prikaži več bo torej kaj spremenil? še dolgo čas nihče! in še dolgo bosta dr.filozof in dr.kirurg več ali manj na enakem nivoju ... izobrazba, to šteje, ne pa delo, ne odgovornost, ne znanje, ne sposobnosti ... a še vedno rabite delavce? prihajajo iz toplih krajev, izvolite

    • Avatar NX11
      NX11 20:36 19.oktober 2022.

      Zdi se, da je dr. družboslovec v tej državi na višjem nivoju od dr. kirurga, čeprav jih je kot listja in trave.

    • Vindeis 20:42 19.oktober 2022.

      Ni potrebno žaliti družboslovce, če jih je preveč, kriva pa je politika pa tudi cehi, ker ne uravnavajo potreb družbe po poklicih z vpisom na fakultete.

    • lojs 20:45 19.oktober 2022.

      ne vem zakaj tako jamrajo, da manjka delovne sile, pred leti sem se silil nekam delat, pa je bilo morje izgovorov, zakaj me ne rabijo, med drugim recimo "profil" ... je pa zanimivo, da me noben delodajalec ni vprašal "ali ...prikaži več ste pripravlje to delat" ... u redu, sej prihajajo ta zapečeni iz juga, pa ukrajinci bodo vse postoril ... mah spet bo gneča ... nej se jebe ta država

    • Avatar NX11
      NX11 20:50 19.oktober 2022.

      Pikalo ti je še povečal vpis na družboslovje, rtv in pop sta bila tiho. Ko je janša naredil obratno pa veš kaj se je zgodilo. Iz neznanega razloga levaki sovražijo naravoslovce. In družboslovci so nam ugrabili državo, izplačujejo si visoke ...prikaži več plače, imajo več dopusta, si gradijo fakse iz marmorja itd. Ostalim pa višajo in izumljajo nove davke. Zato jih je treba žalit in jim povedat kje jim je mesto. Za trakom v tovarni za 800.

    • lojs 20:54 19.oktober 2022.

      ja kako boš pa to reguliral? potrebno je omejit vpis, ampak ne moreš pa študentom predpisat točno kaj naj študirajo ... problem je velik razkorak med šolstvom in živlenjem oz. prakso , to sta preveč ločena svetova ... folk je ...prikaži veče v šoli kot v enem imaginarnem svetu, mehurčku, ko pa zleze ven pa ne ve točno kam in kako ... visoko šolanje mora biti že začetna faza dela v praksi z vsemi elementi ... tega pa žal ni

    • lojs 21:00 19.oktober 2022.

      ja sej pravim, naj zmanjka delovne sile z mozgom, višji kader, potem pa naj se jebe ta država ... naj začnejo delat filozofi in ostalo piflarsko govno, ki so samo brali neke nebuloze in dobili izobrazbo, ... ki je seveda ...prikaži več po našem (pre)virantskem sistemu merilo za nagrajevanje ... srednješolec, ki dela na IT področju, pa minimalca ... naj dela, kdor hoče, če znajo, naj sami šravbajo pa servisirajo, kdor hoče

    • Avatar NX11
      NX11 21:14 19.oktober 2022.

      Za začetek, če že ves čas govorijo o skandinavskih državah, ko je treba davke dvignit, naj povejo tudi, da imajo pri njih javni uslužbenci povprečno nižje plače od privat sektorja. Pri nas pa ima JS za več deset % višje ...prikaži več plače in ogromno dopusta. In ker je večina odlično plačanih služb v JS družboslovnih, mladi grejo študirat družboslovje. In, ko vprašaš gimnazijca kaj bi rad postal, ne pove poklica ampak reče javni uslužbenec.

    • Vindeis 21:36 19.oktober 2022.

      To pa ti dam prav. Celotna družba se strinja,da vlada neupravičeno podkupuje svoje politične birokrate na ministrstvih. Enako je počela Janševa vlada, samo pomisli koliko dobro plačanih služb je podarila lojalnim kadrom. Zato pa podpora Golobu pada zaradi teh krivic. ...prikaži več Janši pa je itak povsem padla,če ne bi bilo vas, ki imate tudi najbrž neke koristi, da ga podpirate.

    • lojs 21:51 19.oktober 2022.

      dejte si že dopovedat, da so vladajoče stranke po večini leve, tudi sds na svoj način ... mogoče le nsi, da gre v desno ... te sociale je pri nas preveč in vse to je trebas plačat, zato se pa ...prikaži več zajebavamo z visokimi davki tako ali drugače in nizkimi plačami ... prava desna vlada bi to pospravila bilo bi pa morje protestov vseh mogočih nevladnikov ... potem naj bo pa socializem, vsi enako revni

  • Vindeis 19:50 19.oktober 2022.

    A kdaj slišimo od mladih zdravnikov zahteve po takojšnjem povečanju števila zdravnikov, uvozu zdravnikov in povečanju vpisa. Nič ne slišimo o tem, sploh kadar je na oblasti sds, so vsi drugi krivi za njih le sds ne. Če bi tovarišu ...prikaži več Janši povedali takrat, ko je bil čas, naj že enkrat poveča število zdravnikov, tega problema ne bi bilo. Ampak ne, Janša je za njih delal vse pravilno. Sicer pa javnost podpira tudi povečanje njihovih plač.

    • Avatar NX11
      NX11 20:33 19.oktober 2022.

      Ker norec. Pa res verjameš kar pišeš? Janša bi naj v 20% vladanja naredil vse, kar levaki v 80% vladanja niso?

    • rd2dmk2 08:45 20.oktober 2022.

      nx11 kdor zna, ta zna. bog je rabil 6 dni.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.