Zdravje /zdravje/aktualno
5358 ogledov

Zdravnica in zdravstveni dom nista želela vpisati pacienta

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar pantani
    pantani 11:27 26.januar 2023.

    Kako pa zdravstveni don vpiše pacienta????!!!!!!

    • Grof 12:55 26.januar 2023.

      Na vratih vse lepo piše, da ne vpiše, samo skenira svobodo v ozadju

  • Avatar šentjurčanka
    šentjurčanka 11:37 26.januar 2023.

    Ne vem,vedno problemi okrog Lj.Malo se zacnite uciti,od podezelja.Kozjansko,cisti primer dobre prakse.

  • pravičnik77 11:51 26.januar 2023.

    že to, da zavarovanec izgubi zdravnika samo zato, ker se je je preselil, je napačno. Dokler se zdravnik prezaposli v drug javni zavod na isto stopnjo( npr. ostane v primrnem zdravstvu), bi moralo biti pravilo, da s seboj prenese tudi ...prikaži več opredeljene zavarovance, lahko pa se potem zavarovanec sam odloči, ali ostane pri tem zdravniku in se bo vozil dlje, ali ne. drugo je, če gre zdravnik namesto splošnega zdravnika, med kirurge ali privat brez koncesije.

    • Svobodnež 13:27 26.januar 2023.

      No, ta tvoj predlog bi napravil še večjo zmedo v zdravstvu! Zdravnik se na primer prijavi na delovno mesto, razpisano v drugi občini. S sabo bi po tvojem predlogu prinesel vse svoje paciente. Kakšen interes bi potem imela ta druga ...prikaži več občina, da ga zaposli??? Da si napravijo še večjo gužvo???

    • pravičnik77 14:33 26.januar 2023.

      dobro vprašanje, samo tudi zavarovanci imamo svoj interes (ki ga plačujemo) in sicer gre za zakonsko pravico, da ne ostanemo brez osebnega zdravnika. pravica je za vse zavarovance enaka na območju cele Slovenije in s tem ko se zdravnik preseli ...prikaži več in tebe čez noč pusti vrženega iz sistema, tud ni OK, ali kaj? Saj konec koncev to drago plačuješ., odvisen pa si od dobre ali slabe volje ene "priviligirane" osebe. nobene dodatne zmede nebi bilo.

  • tlacan 15:46 26.januar 2023.

    Prav so imeli, da so ga zavrnili! V ZD "občine" se upokoji zdravnik s krepkim številom opredeljenih občanov. S prihodom novega zdravnika, ki naj bi nadomestil upokojenega zdravnika pa pridejo tudi njegovi pacienti iz drugih občin. To pustil veliko število ...prikaži večo občanov brez zdravnika. Tako bo moral ZD "občine" zaposliti dodatnega zdravnika, da prevzame paciente upokojenega zdravnika. Za delovanje ZD je odgovorna občina, ki mora zagotoviti primarno zdravstveno oskrbo svojim občanom . . .

    • tlacan 15:47 26.januar 2023.

      . . . Torej bi načeloma lahko vpisovali prebivalce drugih občin šele ob presežku zdravnikov, kar je zelo malo verjetno. Absolutno se ne strinjam z zgoraj zapisano izjavo, da so mu bile kršene pravice. Zakaj na primer nima pravice prepustiti ...prikaži veči del davka na njegov dohodek občini v kateri išče zdravnika? Kaj bi se zgodilo, če bi vsi Slovenci zahtevali svojega zdravnika v Mestni občini Ljubljanski (MOL)?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.