Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
21956 ogledov

Zelena elektrika: rezultati so nas zelo presenetili

Komentarjev 35
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • johny68 07:49 19.december 2023.

    Ja Slovenci se strinjamo, samo ne na mojem dvorišču.

    • Avatar Garancija
      Garancija 09:03 19.december 2023.

      Točno to.Če bi rekli da naj bodo v murglah,jih sigurno ne bo

    • popokatopetl 09:23 19.december 2023.

      Točno to, VE nihče noče na svojem dvorišču ali manj kot km stran. Glede na razpršeno poselitev in zaščitena območja narave kaj prida ugodno prevetrenih lokacij ni.

    • Avatar Iuckyss
      Iuckyss 09:39 19.december 2023.

      Jasna stvar da niso za na dvorišča, ampak za degradirana območja ali morje...

    • optimist11 11:30 19.december 2023.

      Luckyss - se strinjam. Pohorje pa to sigurno ni. Še imamo rezerv z HE, ki bi lahko urejala tudi poplavna območja.....

    • Avatar Iuckyss
      Iuckyss 11:48 19.december 2023.

      Ja, točno v tem grmu se skriva zeleni zajec... Vsaka država mora izkoriščati vire, ki so najbližje, najbolj logični in ekonomični... Islandija geotermalno, Slovenija vodno in neka Avstralija sončno...Ne pa da se politično umešča neke tujke tja kamor po nobeni logiki ne sodijo..

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 09:37 19.december 2023.

    Vetrni lobij je močan, subvencije, ki jih diktira EU pa velike...Zato so investitorji tako prekleto vztrajni in vsiljivi..Na pohorju teh vetrnic ne bo, ker so ljudje proti in pika.. Ta razlog je dovolj, čeprav jih je tudi drugih dovolj..Degradacija celotnega ...prikaži več turističnega območja je naslednji ekonomski, ker profit vetrnic dolgoročno ne pokrije izpada prihodkov od turizma...Odjebite investitorji, jasno ?!

    • alen04 10:31 19.december 2023.

      Podpis!! Iz lastnih izkušenj vsem odsvetujem to sranje od vetrnic. Poleti ne boste okna odpirali. Konstanten hrup ves čas, nadležno do konca. Ponoči je potrebno imeti okna zaprta, brez klime bi poleti pocrkali.

    • Avatar Iuckyss
      Iuckyss 11:20 19.december 2023.

      Hja, tisti zvok, ki ga slišiš je nadležen, ampak vetrnice proizvajajo človeku neslišen infrazvok, ki pa je organizmu škodljiv in nevaren.. Ampak o tem se v tem zelenem nategu nerado govori.. Nekateri občutijo nelagodje, pritisk v prsih, itd in zapiranje ...prikaži veče oken pri tem ne pomaga https://sl.wikipedia.org/wiki/Infrazvok

    • alen04 12:32 19.december 2023.

      Hvala Lucky, torej smo vsi, ki smo soglašali v oklici Razdrtega najmanj 2x nategnjeni. Prekleta golazen kapitalistična. Pod pretvezo zelene energija in ostalega sranja ljudje trpimo...

    • devote 19:35 19.december 2023.

      o tem kako psi cvilijo in trpijoo ob tem infrazvoku pa nic.?? kot je napisal ...odjebite investitorji

  • pulse 09:20 19.december 2023.

    To verjetno sploh ni anketa, ampak plačan PR članek, ki so ga plačali investitorji vetrnih elektrarn. Težava je samo ena: moteč zvok stalno vrteče se vetrnice za okoliške prebivalce. Podobno, kot če živiš ob avtocesti...

  • rd2dmk2 09:42 19.december 2023.

    vetrnice so en sam nateg. toliko odpadkov kot jih imajo one jih ni nikjer. kot prvo treba je posekat gozd. v gozdu se akumulira CO2. kot drugo za tiste stolpe gre betona juhuhu. tretje kablovje in ceste za vzdrževanje. namesto ...prikaži več teh traparij bi se zgradili jezovi na hudournikih in tam postavile mini hidro centrale imeli bi dvojno korist. in iz iskušenj vem da HE stojijo 100 let in več in obratujejo brez odpadkov in kar je najbolj važno delajo tud ponoč, celo leto.

    • Francs 20:59 19.december 2023.

      Sto let nazaj sta bila v vsaki vasi najmanj en mlin in žaga na vodni pogon . On če bi samo te propadle mline in žage predelali v mini hidro elektrarne bi baje dobili okoli 350 MW . To si ...prikaži večsi se ni najbolj sigurna energija ampak kakih 200MW bi pa lahko bilo konstantno . Dejansko ne gre za noben poseg v naravo pa še stroški ne bo bili veliki in gre za privatno kapital . Problem je ker ni interesa za kaj takega

  • AN27 09:19 19.december 2023.

    Podpiramo jih na načelni ravni, samo v resnici si jih pa ne želimo, ker nam kvarijo izgled krajine. Pokrajina brez vetrnih elektrarn v Evropi postaja naravno bogastvo.

  • Facja 14:07 19.december 2023.

    Ko slišim ime državne sekretarke Sršen (mafija), me prime kozlat. To je en sekret od človeka. Sicer pa, več vetrnic bo stalo in se vrtelo takrat, ko ne bo Energija na veter d. o. o. (mafija) brez zaposlenih postavljala 55 ...prikaži več MW vetrnega parka, pač pa lokalna skupnost zase, za svoj žep in energijo morda 5 ali 7,5 MW.

  • joze039 17:37 19.december 2023.

    Dajte no, lepo vas prosim. Poglejte koliko avstrijskih pokrajin NE DOVOLI postavljanja te neumnosti? Se sploh zavedate za kakšno uničenje narave gre? Jaz sem ZA, če se s tem strinja večina Ljubljane. Postavite jih po Ljubljanskem gradu! Postavite jih med ...prikaži več Savinjo in celjskim gradom, če so Celjani za. Postavite jih po mariborskem parku in po Kalvariji in Piramidi, če so za to Mariborčani. Kar se Sršenove tiče - njo pa na zdravljenje, ne samo zaradi vetrnih elektrarn.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 14:33 19.december 2023.

    "Javnost je vetrnim elektrarnam naklonjena"... Ja seveda in toliko časa dokler so vetrne elektrarne daleč stran od njihovega okolja! Ko pa se najde investitor, ki se mu zdi sosedov hrib idealna točka za optimalno delovanje vetrnice, pa je ljubezni taiste ...prikaži več javnosti hitro konec!

  • Avatar Garancija
    Garancija 11:07 20.december 2023.

    Pa še to, pri nas je dovolj elektrarn,ampak morajo požrešneži prodajat v tujino,in jo potem dražjo uvažajo,aja to še niste vedeli,ja kaj čmo zato pa imamo takle

  • Friderik1950 18:11 19.december 2023.

    Rešitve so. Recimo protihrupni zid, ki pa po še nepripravljeni zakonodaji ne sme biti višji od vetrnic. Vsaki hiši za morebitno preselitev milijon in pol. Protihrupne slušalke s terapevtsko glasbo. Dvojne vetrnice na eni osi, ki se vrtita v nasprotni ...prikaži veči smeri. Jadra - posebni usmerjevalci vetr za lovljenje vetra v cevi s turbino. Se trudmi, pa se trenutno še kaj drugega pametnega ne spomnim.

  • dare326 14:38 21.marec 2024.

    Veter ohlaja ozračje. Če mu odvzameš energijo, se bo teren za vetrnico segreval bolj, kot je običajno, spremenila se bo mikroklima. Ob segrevanju zaradi podnebnih sprememb dodati še en minus je strel v koleno. Vetrnice v Severnem morju so tako ...prikaži več zaustavile vremensko fronto, da je severna Nemčija doživela potop. Greenpeace je postal levičarski, ni namenjen svojemu osnovnemu poslanstvu, zato je ustanovitelj izstopil. Njihova anketa je neverodostojna in o tem smo takrat že pisali.

  • Francs 21:13 19.december 2023.

    Zakaj morajo tega velikega hudiča postavljat . Če bi bile vetrnice manjše in bo lokalna skupnost tudi imela kaj od tega verjetno ne bi bili proti . Problem v Sloveniji je , ker tega dolgo ni bilo , zdaj pa ...prikaži večj pa je to hit in bi ti investitorji to postavili kar povsod , da bi laufalo na subvencije

  • Pepe007 07:21 19.december 2023.

    V Sloveniji ga ni junaka, ki bi podprl spremembo v svojem okolju. Pohorci nasprotujejo vetrnicam, ker bodo baje ogrozile turizem in skazile podobo Pohorja. A lesen stolp, ki se vidi iz doline pa je ni? Razen tega turizem pomeni tudi ...prikaži več precej več komunalnih odpadkov, več prometa. Za turizem je treba nameniti ogromne površine, ki potem niso več "neokrnjena narava".

    • alen04 08:08 19.december 2023.

      Na Razdrtem je bilo tudi vse oh in sploh. zastonj elektrika in podobna jajca, samo, da smo pristali. Poleti zvečer bi radi prezračili hiše in ni drugega kakor, da to sranje poslušamo kako se obrača. V kolikor en in isti ...prikaži več ritem skozi poslušaš, verjemi, da je zelo moteče, sploh, ko bi rad spal ob odprtem oknu. če bi vedel kako bo/je, nikoli ne bi podpisal soglasja. Prav imate Pohorci, čim dlje s tem sranjem.

    • matermila 08:10 19.december 2023.

      Dokler delajo ankete samo v Ljubljani med modeli, kot si ti, potem je jasno, da so pozitivne do VE. Če bi si prebral malo več o negativnih učinkih na okolje in zdravje ljudi in živali, potem bi morda razmišljal drugače. ...prikaži več Ali pač ne, ker v Ljubljani se nebi zgodilo nič. Zakaj ne pustijo postavit teh vetrnic na Krasu, kjer stalno piha in je baje "degradirano" območje, se nisi vprašal, da pa VE ne sodijo na Pohorje je pa dejstvo. Če si ogledaš simulacij, kako bi zgledalo, ti bo kmalu jasno.

    • alen04 10:29 19.december 2023.

      Pepe, matermila ima povsem prav. Daj si jo v blok in boš povedal kako je to sranje ves čas poslušati. Okna imamo skozi zaprta, živimo v zaporu. največje sranje je seveda poleti, brez klime pocrkaš. Ne privoščim ti Pepe tega, ...prikaži več nikomur ne privoščim.

    • Pepe007 10:57 19.december 2023.

      alen04, predstavljal bi si, da marsikdo na Razdrtem bolj sliši avtocesto. Na Pohorju vetrnice marsikje ne bi bile tako blizu hiš in se gre bolj zato, da panorama ne bo več enaka.

    • Pepe007 10:58 19.december 2023.

      En od občinskih svetov je bil proti vetrnicam na Pohorju na njihovem območju zato, ker se bojijo za svojo pitno vodo. Očitno vetrnica vpliva tudi na to. Nisem vedel.

    • alen04 12:33 19.december 2023.

      Pepe privoščim to kar prestajamo. Da boš lahko videl kakšno sranje je vsakič, ko se ta ogabna pizdarija obrača. Res ti privoščim.

    • Plavi-mil 12:46 19.december 2023.

      G. Alen04 v 13. štuku je nemogoče, on še sosedove otroke krega, če so preglasni.

  • Plavi-mil 11:20 19.december 2023.

    Ta zelena energija je nateg vseh nategov, prvič je PREDRAGA, drugič pa bolj onesnažuje okolje, kot NUK, dovolj je tega nategovanja, bravo Pohorci, ne se jim pustiti.

  • Stane Adamič 13:51 19.december 2023.

    Zdaj je že jasno! GOLOB prodal za par let naprej energetiko iz Krškega, sedaj pa kupujemo najdražjo elektriko v Evropi. Čudežni Kučanov deček nas lupi na vsakem koraku. Sam, da ni Janša, to je važno a ne, rdeči tovariši.

    • Avatar Garancija
      Garancija 11:08 20.december 2023.

      Kaj pa je janez naredil razen da je pokradel en kup denarja in svojim penzionistom skuhal golaž

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.