Slovenija
293 ogledov

Zlato: iz enega stanovanja dve

Komentarjev 2
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mirko 07:59 09.junij 2012.

    Pametni novinar, ne piši nekaj česar ne veš 100%. Zlato res ni obdavčeno, ne drži pa to za srebro. Srebro je obdavčeno pri nakupu z DDVjem 20%, tako da kasneje pri prodaji srebra ne dobiš toliko kot je takrat cena ...prikaži več za nakup. Ali se srebro splača kupit je pa odvisno kako dolgo ga nameravaš hranit. Po isti ceni kot si ga kupil, ga boš prodal samo v primeru, če je srebu cena zrasla za 20%. Torej srebro je obdavčeno in to z DDVjem. Vsekakor se pa plemenite kovine ne splača kupovat za krajše obdobje. Z špekulativnimi nakupi zaslužiš samo takrat, če kupiš večje količine, poleg tega pa moraš razumeti tudi malo gibanje cen plemenitim kovinam in imeti moraš tudi kar precej sreče. Nikoli kupit takrat, ko že nekaj cena časa raste in tudi prodat ne, ko cena že nekaj časa pada. Dejansko je prava poteza, da kupiš takrat, ko že nekaj časa pada in prodaš takrat, ko že nekaj časa raste. Sliši se nelogično vendar ni.

  • ghz891 19:08 09.junij 2012.

    Ko vidite tono oglasov da investirajte v nekaj je ponavadi že prepozno :)http://goldprice.org/charts/history/gold_30_year_o_b_usd.png?0.14010923354716653Torej če bi ga kupili od leta 1999-2003 bi se vam precej izplačalo oz ko je njegova cena pod 400$ preračunano v današno vrednost ...prikaži več glede na inflacijo. Če se bo gospodarska kriza stopnjevala kot se sedaj lahko zlato še naprej raste, samo verjetno nevemkakšnih gromozanskih višav ne morete pričakovati, ker kot vidite je cena visoko nad povprečno ceno nekaj 10 let. Če se ekonomija začne pobirat bo cena začela padati. In če bi npr. začeli izkopavati asteroide v vesolju bi njegova cena in cena ostalih "redkih kovin" lahko drastično padla. Dosti je pa tudi na paniki ljudi in psiholoških efektih krize.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.