Pod streho /pod-streho/gradimo-obnavljamo
36616 ogledov

Zmanjkalo mu je denarja za fasado, zato z družino nima kam

Komentarjev 20
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • leonardo 10:52 03.avgust 2020.

    Tudi sam sem delal hišo. Kredita nisem dobil in sem po koščkih gradil s " prišparanim" denarjem. Odpovedal sem se praktično vsemu razen najnujnejše hrane. Šparal pri elektriki, šparal pri cunjah. Familija je nosila stare ponošene cunje, da si komaj ...prikaži več upal v službo. Otrok je imel komplet, ki je rastel z njim 4 leta. Morja nismo videli 10 let. Avta pa 15 let.Ampak vshičeni smo se vselili v hšo brez fasade, brez oken v nadstropju itd. Danes si marsikdo ne predstavlja tega.

    • Laznivi 11:51 03.avgust 2020.

      In sedaj si v oceh tipicnega fousljivega slovencljna ki mu je jazbinsek senkal stanovanje tajkun in lopov ker si si z trdim delom in splosnim odrekanjem zgradil dom.

    • Avatar Michel Franco HD
      Michel Franco HD 14:59 03.avgust 2020.

      Leonardo čestitke in čestitke. Ker si lahko enim za zgled. Mi smo se čisto na začetku,ampak na podobno isti poti.

    • leonardo 15:44 03.avgust 2020.

      Ja Laznivi, ni opeke v hiši, ki ne bi šla skozi moje roke, ni lopate ki bi jo držal kdo drug kot jaz ali moja žena, ko smo še metali pesek in cement v mešalec.Sam sem premazal klet s smolo ...prikaži večo itd. Danes ne vidim nič kaj podobnega. Vse čestitke vsem, ki se polotijo tega. Dom je drugačen kot od tistih, ki podpišejo nalog in vplačajo s kreditom. Pa jim nisem fovš, ker danes to dela redko kdo. Predpisi pa so danes strašljivi!

  • Laznivi 10:09 03.avgust 2020.

    Te zakonske predloge in podlage je nekdo moral spisati, spisali so jih zafrustrirani fikusi ki z realnostjo cloveka nimajo nobene povezave ,nato te zakone sprejme krdelo skopljenih juncev in katastrofa za malega cloveka je neizbezna. Tudi sam imam opraviti z ...prikaži večz tem pisarniskim plevelom pri pridobitvi vseh vrst nepotrebnih idiotskih dovoljenj in cloveka enostavno prime da bi zacel iskati kje se da dobiti kaksen kalasnikov.

    • Avatar olor
      olor 11:11 03.avgust 2020.

      Naj te malo informiram. Ti pisarniški plevel dela po nekih zakoni, navodilih, ki jih ni sam spisal, posluša jih pa od takšnih nevednežev kot si i

    • McBobo 19:11 03.avgust 2020.

      No, te zakone so spisali še v komunajzerski vladi. Res pa je, da je že čas, da to Janša popravi.

  • lado47 15:07 03.avgust 2020.

    Bolj butastega zakona ni nikjer v svetu,zakaj se ne zgledujejo po evropski zakonodaji,ker bi potem bilo 50%birokratov ki samo kradejo naš denar preveč.Tisti ki so zgradili graščine na tuji zemlji,pa še vedno stanujejo v teh nepremičninah,ki še njihove niso,pa niso ...prikaži več rabli nobenega nadzornika in nič stroškov za dokumentacijo,pa če bi preverli,bi še sigurno našli,da so dobili od ekosklada sredtsva.

  • sam1 09:48 03.avgust 2020.

    Najlažje je zgraditi hišo pod streho,šele potem se začnejo resnični stroški in tisti,ki preceni svoje zmožnosti (predvsem finančne) ponavadi ostane na pol poti,veliko takšnih gradenj tudi klavrno propada,nekateri ,ki pričnejo že prvo lopato,ki jo zasadijo v temelje na kredit,pa iščejo ...prikaži večo izhode pri tistih privat "oderuhih",ki pobirajo desetkratnike in več obresti. Ne nazadnje se v situaciji,ko ni več ne naprej ne nazaj pričnejo jokcati in fehtati narod preko javnih občil,ampak to ni pravi načim...

  • vzev 13:41 03.avgust 2020.

    Ker imamo tako neumne zakone, je pač bolje iti v obnovo starejše hiše in je. Ne rabiš zapravljati denarja za nadzornika, kateremu samo moraš obvezno dati par tisoč evrov, od njega pa ni nobene koristi. Nimaš nobenih inšpekcijskih nadzorov, ne ...prikaži več rabiš imeti varovalnih ograj... Obljubljali so, da se bo gradbena zakonodaja poenostavila, dobili pa smo samo večje komplikacije.

    • vzev 13:43 03.avgust 2020.

      In potem ko malo pogledaš, vidiš da ob vsakem neurju največ škode utrpijo ravno novejše hiše. Ne pa tiste, ki so se še gradile v Jugoslaviji brez kakršnega koli nadzornika. Zakonodaja je tako komplicirana, kot da si ljudje gradijo nebotičnike. ...prikaži več In kdaj se je nazadnje podrla kakšna hiša?

  • Silva Drevensek 14:47 03.avgust 2020.

    take zakone mamo samo v Sloveniji,ker vsaki ki ima pet minut cejta napiše neki butasti zakon

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 16:57 03.avgust 2020.

    Včasi smo se v hišo vselili, ko so bila okna samo v pritličju, zgornja etaža pa je bila še čisto surova. In potem smo počasi dokočali celo hišo medtem, ko so otroci rastli in se rojevali. Pa smo prihranili na ...prikaži več stroških kredita in nismo plačevali nobenih obresti. Toliko, kot je bilo prihrankov, toliko se je delalo. Tisto kar smo znali smo si naredili sami in praviloma dosti bolj kvalitetno kot "šolani" mojstri z gradnenimi firmami. Zbrali smo se skupaj nekaj naredili in se nato poveselili.

  • Avatar Zala
    Zala 20:04 03.avgust 2020.

    Samo na glas razmišljam, ne vem. Ali je kje točno napisano, kakšna mora biti fasada, da hiša dobi uporabo dovoljenje? Če ni, potem stene obloži z najtanjšimi ploščami stiroporja in prebarvaj z navadno barvo. Stiropor bo itak ostal na zidovih, ...prikaži več, ko boste delali "ta pravo" fasado.

  • marsal22 09:52 03.avgust 2020.

    elektrike brez hišne številke sploh ne bi smeli imeti !?? Meni jo niso hoteli priklopiti brez hišne številke !

    • Laznivi 10:21 03.avgust 2020.

      Mesalec na bateijo ,hilti na baterijo , vse gradbeno orodje na baterijo....butelj !

    • oneh 13:02 03.avgust 2020.

      Obstaja gradbeni štrom, katerega dobiš na podlagi veljavnega gradbena dovoljenja in ga lahko imaš, dokler gradiš. Gradiš pa tako dolgo, dokler ne pridobiš uporabnega dovoljenja.

    • marsal22 13:07 03.avgust 2020.

      Laznivi - ti še nisi nikoli gradil ! Elektriko ti v času gradnje posodi sosed, gradbeni štrom , je pa časovno omejen! Brez hišne številke štroma ni !

    • Avatar Michel Franco HD
      Michel Franco HD 15:04 03.avgust 2020.

      To ne bo držalo!!! Štrom in hišna št. nimata nič skupnega. Gradbeno dovoljenje pa ima. Tako lahko imate v vikendu zidanici, garaži,..... Elektriko brez hišne št.

    • marsal22 15:31 03.avgust 2020.

      se oproščam - res sem pregledal pogoje priključitve in ni treba hišne številke.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.