Slovenija
184 ogledov

"Žulili smo Turke na Balkanu in končali z drugo vojno"

Komentarjev 7
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Majazmaja 10:37 31.maj 2016.

    Šolala sem se v Franciji in smo se učili o Soški fronti. Potem me je pa učiteljica prosila, če bi pripravila referat, ko sem s starši med počitnicami obiskala muzej.

  • Majazmaja 10:33 31.maj 2016.

    Pa saj se Norvežani tudi ne učijo o Vidkunu Quislingu. Omenijo ga kot fašista in izdajalca, to je pa tudi vse. Zakaj bi se torej morali slovenski otroci učiti o belogardistih, ki so prisegali Hitlerju (preberi si prisego, če ne ...prikaži več verjameš). Je pa vedno tako, da zgodovino pišejo zmagovalci. Če bi zmagali izdajalci, bi se z drugo stranjo zgodilo popolnoma enako.

  • Žurnalček 20:07 31.maj 2016.

    O Turkih je dosti 2 ure ! Naj se jih učijo tisti , ki so bili 500 let pod njimi !

  • jakec1575 08:43 31.maj 2016.

    Res je. Slovenci se veliko več učimo o tuji zgodovini, kot o lastni. Ko bi vi vedeli, kaksne vse lazi se ucijo o svojih državah in zgodovini drugod. Si lahko samo tiho v njihovi druzbi. Redke so države, ki imajo ...prikaži več objektivni kurikulum. Čas je, da se v šolah več učimo o naši zgodovini. Dvomim, da se v Franciji učijo o soški fronti. Definitvno je treba začeti učiti zadnjih 70 let. ampak o vsem in pošteno. Da so se dogajali tudi izpadi in vrtičkarske prakse ter osebni interesi, ko je šlo za povojno pobijanje in krajo premozenja. In med 2 vojno in po njej so se dogajale krivic in po vojni 91 tudi marsikomu. Narod brez zavedanja o svoji zgodovini ne obstaja. otroci ne pozenejo korenin. Torej jim država ne pomeni nic. Če ti ne pomeni nič, ne obstaja. Je samo skupek nametanih reči. banana republika.

  • Pepe007 12:00 31.maj 2016.

    A si na Norveškem tudi hodila v šolo? Ali samo natolcuješ.Ali so bili vsi pobiti po vojni belogardisti? Presneto malo verjetno, ker potem partizanska vojska ne bi zmagala, če bi bilo na nasprotni strani toliko vojakov. Ali so bila ...prikaži več 16, 17 let stara dekleta, ki so jih partizani posilili in pobili med vojno ter zmetali v jame belogardistke? Tudi če so bile, otrok se ne posiljuje in ne pobija in početja takih se ne poveličuje.

  • macola 21:53 31.maj 2016.

    Če si tako šolana.....v Franciji....in se očitno spoznaš na NAŠ šolski program.....se nisi naučila BRATI?! Omenil sem poboje IN enoumni sistem IN osamosvajanje IN dodal tri pike....ti pa zapneš v poboje....ja v Franciji jih pa zagotovo niso omenjali....aja, pa še ...prikaži več Norveški program poznaš.....noro brihtna punca! O pobojih nimaš pojma zato drugič raje molči!

  • macola 10:08 31.maj 2016.

    Moja hči je zdaj v tretjem letniku srednje šole, polnoletna z volilno pravico....in ne iz OŠ, ne iz srednje šole ni prinesla niti malo znanja o povojnih pobojih, o enoumnem sistemu iz katerega smo se osamosvojili....v šoli jim niso pokazali ...prikaži več niti dokumentarnih filmov o našem osamosvajanju, da bi vsaj dobili okvirno sliko,....o rimljanih, turških osvajanjih, 1. in 2. sv. vojni....o tem pa res preveč. Vem, ker sem jo velikokrat spraševal pred testi....

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.