20 ogledov

Gledalci izbrali Janšo

Soočenje Janeza Janše in Boruta Pahorja leta 2008 (Foto: Saša Despot)
1/20
Žurnal24 main
Gledalci menijo, da je bil na soočenju prvakov parlamentarnih strank na komercialni televiziji Janez Janša boljši od Boruta Pahorja.

Gledalci so po ugotovitvah ankete Pop TV s 27,6 odstotka glasov za najprepričljivejšega v prvem televizijskem soočenju ocenili Janeza Janšo, za njim je bil Gregor Golobič s 16,4 odstotka, tretji pa je bil s 14,7 odstotka Borut Pahor, ki se je med nastopom močno znojil.

S 13,2 odstotka glasov je sledil Sašo Peče, z 12,9 odstotka pa Zmago Jelinčič Plemeniti. Da je bila v soočenju najprepričljivejša Katarina Kresal, je menilo sedem odstotkov gledalcev, odstotno točko manj pa je dobil prvak DeSUS Karl Erjavec. Zadnje mesto sta si delila predsednik SLS Bojan Šrot in predsednik NSi Andrej Bajuk.


Matej Makarovič, FUDŠ

 
Izidi glasovanja so z eno izjemo realni. Na prvo mesto bi postavil kombinacijo Janša/Erjavec. Janša je bil kot premier najbolj izpostavljen napadom, a je dobro odbijal žogico. Erjavec pa je znal vsako vprašanje začiniti s simpatičnim humorjem in prenašati temo k upokojencem. Za njima je realno uvrstiti Gregorja Golobiča, ki je bil zelo dober. Najslabši je bil precej očitno Šrot. Zdi se, kot da ne bi šel na volitve s svojo stranko, ampak za vsako ceno brani svojega brata.

Klemen Belhar, Šola retorike

 
Na ravni povedanega so bili ujetniki medsebojnega obtoževanja, ujetniki preteklosti. Možne rešitve so vedno obvisele v zraku. Nastopili so po načelu: bolje ne izgubiti enega volivca kot jih pet pridobiti. Neopredeljenim volivcem bo treba povedati, kaj želijo početi v naslednjih letih. Srečnež soočenja je Janša, ki ni dobil nobenega usodnega udarca. "Mister Simpatikus" je Erjavec. Nesrečnež pa je Pahor – z resno in očitno telesno težavo, ki mu je jemala odločnost in osredotočenost. Slabo sta se odrezala tudi Golobič in Kresalova.

Sergeja Hadner Hvala, Žurnal24

 
Zmagovalec je Golobič, ki mu je edinemu uspelo z argumenti parirati Janši. Golobič je stal za svojimi besedami in se ni dovolil ujeti v past, kot se je to vnovič zgodilo Pahorju, ki je onemel ob pozivu Janše, naj mu našteje polovico od očitanih 24 prevzemov. Golobič je znal dokončati misel in ni igral na struno užaljenosti kot Jelinčič ali porogljivosti kot Erjavec. Presenetljivo slab je bil Šrot, ki ni imel nobenega sporočila za svoje volivce in je dajal vtis, da je v studiu samo zato, da brani svojega brata.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.