Gorenjska
63 ogledov

10-kilometrska preizkušnja za ljubitelje teka

Na novi tekaški progi na Atletskem stadionu Stanka Mlakarja v Kranju bo ob začetku nove tekaške sezone za vse ljubitelje teka organizirana tekaška preizkušnja na 10 kilometrov.

Zavod za šport Kranj vabi na poseben kronometrski test, ki bo potekal v soboto, 24. aprila, med 9. in 13. uro. Prijaviti se je mogoče  do 21. aprila.

»Vsem zainteresiranim bi glede na veljavne odloke in priporočila NIJZ ob koronakrizi omogočili osebni preizkus tekaških sposobnosti,« so zapisali na spletni strani Zavoda za šport Kranj. A bo merjenje časov teka izpeljano le, če bo do srede, 21. aprila, prijavljenih vsaj 15 tekačev in tekačic. 

Če bo prijav dovolj, bo prijava možna tudi v dneh pred testom do preizkusa v soboto, 24. aprila. Ob prijavi bo vsak dobil v vrečki spominsko majico, energijsko ploščico in napitek. Prijavnine na tek ni.

»To bo le vaš trening preizkus, z našo pomočjo štetja krogov ter merjenja časa,« so še zapisali na spletni strani. Štartna lista bo razporedila tekače po prijavljenih rezultatih in v skupine po pet. Ob tem bodo upoštevali navodila NIJZ in Vlade RS za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, na startno mesto bo moral tekač pristopiti z zaščitno masko na obrazu in jo smel odstraniti šele tik pred startom. Ob čakanju na start in ob prihodu v cilj bo potrebno ohranjati medsebojno razdaljo, po končanem teku pa ciljni prostor takoj zapustiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.