Gorenjska
2357 ogledov

24. maj 2022 je bil tragičen dan

kolo kolesarjenje kolesarstvo Anže Petkovšek Fotografija je simbolična.
"Včerajšnji dan je bil tragičen in pomeni nadaljevanje slabšanja prometne varnosti," so danes, 25. maja, ob pregledu dogodkov na Gorenjskem poudarili s Policijske uprave Kranj.

Najhujša nesreča se je včeraj zjutraj, kot smo že poročali, zgodila na Likozarjevi ulici v Kranju. Kot razkrivajo danes na spletni strani policije, je 38-letni voznik osebnega vozila z vozilom najprej trčil v osebno vozilo, ki ga je vozil 63-letni voznik, nato pa je trčil še v 67-letno kolesarko, ki je bila v nesreči tako hudo telesno poškodovana, da je na kraju trčenja umrla.

Poleg te nesreče, v kateri je umrla kolesarka, so gorenjski policisti obravnavali še štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami.

V Bohinju se je pri padcu huje poškodoval kolesar, a kot poroča policija, ni v smrtni nevarnosti.  
Lažje je poškodovana kolesarka, v katero je na območju Jesenic trčila voznica avtomobila. Prav tako je lažje poškodovan otrok, ki je s skirojem trčil v osebni avtomobil v Kranju.
V okolici Tržiča se je pri padcu lažje poškodoval kolesar, potem ko je trčil v drugega kolesarja.
Policisti so obravnavali še eno trčenje avtomobila v otroka, ki je nenadoma pritekel na cesto.
"Krivda je na strani otroka in staršev, ki so dolžni skrbeti ali izvajati nadzorstvo nad otrokom ali mladoletnikom, ko je ta udeležen v cestnem prometu," poudarja policija.

Pijanega je domov odpeljal prijatelj

Med dogodki s PU Kranj med drugim izpostavljajo primer voznika, ki so kranjski policisti izločili iz prometa. Po prijavi, da vozi nezanesljivo, so ga včeraj ob 12.30 ustavili in mu namerili kar 1,20  mg/l  alkohola (2,5 promila). Druga vozila so se mu umikala in s tem preprečevala trčenja. Prijavitelju se policija zahvaljuje za prijavo, udeležence pa opozarja na  varna  dejanja v prometu. Voznika je domov odpeljal prijatelj.  Zaradi  hujšega  prekrška  proti njemu poteka prekrškovni postopek.

V ovinku zapeljala na nasprotni pas

Na Gorenjskem so policisti včeraj obravnavali še devet prometnih prometnih nesreč z materialno škodo. Izpostavili so nesrečo na območju Bleda med voznico osebnega avtomobila brez vozniškega dovoljenja in voznikom avtobusa s potniki. Povzročiteljica je v ovinku zapeljala na nasprotni pas ceste in povzročila prometno nesrečo z materialno škodo. Avtomobil so policisti zasegli in proti njej vodijo prekrškovni postopek.

Zgodilo se je v kampu

Radovljiški policisti so obravnavali turistko, ki je neprevidno uporabljala daljinec in se poškodovala. Med premikanjem prikolice v kampu je tako kar sama sebi zapeljala čez stopalo.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 21:35 25.maj 2022.

    a ste preštel vse kolesarje. zdej pa nehite lovit na radar divjake ki za 1(en) kilometr prekoračijo omejitev. ampak se lotite kolesarjev. ja. a ste našli že katerega da se pri vključevanju iz stranske ceste na glavno kdaj ustavi in ...prikaži večin pusti prednost vozilom ? pejte v dolino , med hrušico in mojstrano je kolasrska steza pa prepovedano na glavni cesti za kolesarje. zadnjič pa .. mi ni uspelo jih preštet. pa kaj če ima fenci dres pa drago specialko. kot vem giro je mim, naj gre po kolesarski.