Gorenjska
2206 ogledov

"Adrenalinsko" popoldne v Bohinju: reševali iz jezera in iskali gobarja

košara gobe nabiranje gob Fotografija je simbolična.
Bohinjski prostovoljni gasilci so bili včeraj popoldne skoraj hkrati vključeni v dve intervenciji, malo pred 16. uro v nesrečo na Bohinjskem jezeru, dobro uro pozneje pa še v iskanje pogrešanega gobarja na Pokljuki.

Na Bohinjskem jezeru sta se zaradi močnega vetra s čolnom prevrnila dva tujca. Še pred prihodom gasilcev PGD Bohinjska Bistrica in Bled, potapljačev PRS Bled in pripadnikov ekipe Civillne zaščite za reševanje na vodi in iz vode občine Bohinj so ju iz jezera rešili ljudje, ki so bili takrat v bližini. V dogodku se nista poškodovala, so danes v pregledu dogodkov v zadnjih 24 urah navedli s Policijske uprave Kranj, medtem ko so na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje navedli, da so osebama nudili pomoč zaradi podhladitve, ju prepeljali na izhodišče, iz vode potegnili plovilo ter ga izročili lastniku.

"Taka izpostavljenost je lahko nevarna. Bodite odgovorni in ob slabem vremenu pri rekreativnih dejavnostih vsakič presodite tveganja in razmere," opozarjajo policisti.

Prav tako policisti vnovič pozivajo k previdnosti vse, ki se v teh dneh podajajo v gozd. Pri iskanju gob je treba biti pozoren na smer hoje, posamezne značilnosti v gozdu ali točke, na podlagi katerih bi se lahko orientirali ob vračanju.

Na Pokljuki je bila včeraj okoli 17. ure sprožena iskalna akcija za pogrešanim gobarjem. Čez dobro uro so ga našli nepoškodovanega na Zatrniku. S Policijske uprave Kranj so danes pojasnili, da bi se moral moški ob 12. uri vrniti na določeno točko, a se do 16. ure še vedno ni.

Aktivirane so bile reševalne službe, na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje tako navajajo, da so pri iskanju pogrešanega sodelovali gasilci PGD Bohinjska Bistrica, Bohinjska Češnjica, Koprivnik, Gorjuše, gorski reševalci GRS Radovljica, vodniki z reševalnimi psi za iskanje pogrešanih oseb KZS-SIP skupina 4, ZRPS Gorenjska in vodniki z reševalnimi psi GRZS. Omenjeni so pregledali območje od Goreljeka proti Mrzlemu Studencu in pogrešanega gobarja so, kot smo že navedli, na srečo izsledili nepoškodovanega še pred nočjo.

Drzno vedenje

Med dogodki, ki so jih še izpostavili s Policijske uprave Kranj, pa je tudi drzno vedenje tujca na območju Jesenic. Jeseniški policisti so včeraj prijeli prijavo, da je voznik oviral drugega voznika in proti njemu kazal pištolo. Policisti so ga izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za tujca, ki je imel pri sebi imitacijo pištole, in drzno vedenje. Proti njemu so uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve javnega reda in miru.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.