Gorenjska
182 ogledov

Akademija ob občinskem prazniku ob 20.00

Mestna občina Kranj (MOK) 3. decembra obeležuje občinski praznik in ob tej priložnosti tradicionalno na slavnostni akademiji podeli priznanja najbolj zaslužnim občankam in občanom. Tudi letos bo akademija med drugim predvajana tudi na Žurnal24.

Tudi letos bo zaradi zaostrenih zdravstvenih razmer akademija potekala preko spleta. Ogledate si jo lahko ob 20.00 tudi spodaj.

Praznik MOK je sicer na dan rojstva največjega slovenskega pesnika, Franceta Prešerna, ki je živel in delal tudi v Kranju ter s tem pustil velik pečat v mestu. Zato v MOK na predvečer občinskega praznika na slavnostni akademiji podelijo nagrade in priznanja MOK tistim občankam in občanom, ki so s svojim delovanjem prav tako pomembno zaznamovali mesto.

»Nekaterim nagrajencem smo se poklonili že med letom. Drugim bomo nagrade, plakete in priznanja podelili na naši tradicionalni slovesnosti. Letošnji nagrajenci so s trdim delom, marljivostjo in vztrajnostjo neprecenljivo prispevali lokalni skupnosti, torej vsem nam. Naredili so veliko delo, pustili pečat, ki bo trajen. Prav je, da se jim ustrezno zahvalimo in počaščeni smo, da si lahko delimo prostor z njimi. Naj nam bodo v vzor,« je ob tem povedal župan MOK Matjaž Rakovec.

 

Naziv častni občan letos kolesarju

Priznanja za leto 2021 bodo na podlagi razpisa in po sklepu mestnega sveta na predlog Komisije za nagrade in priznanja prejeli posamezniki, društva oziroma ustanove. Najpomembnejše priznanje, naziv častni občan letos prejme Franc Hvasti za izjemen doprinos v športu in k razvoju kolesarstva. »Prispevek Franca Hvastija je za popularizacijo vrhunskega kolesarstva v Kranju, pa tudi v Sloveniji, neprecenljiv. Njegovi vztrajnosti in organizacijskim sposobnostim gre zahvala, da je postal Kranj središče kolesarskega dogajanja, tako v nekdanji Jugoslaviji kot v samostojni Sloveniji, kolesarjenje pa eden najbolj uglednih športov … Zaradi doprinosa in vrhunskih rezultatov, ki jih je Franc Hvasti dosegel kot tekmovalec in trenersko pedagoški delavec, ker je bil vselej pripravljen svoje bogato znanje in izkušnje posredovati bodočim strokovnim delavcem v športu in kot nepopustljiv zagovornik multidisciplinarnega pristopa pri oblikovanju tekmovalca in njegove osebnosti, še zlasti pa zaradi polstoletnega motivacijskega prispevka za razvoj in popularizacijo vrhunskega in ljubiteljskega kolesarstva Franc Hvasti prejme naziv častni občan mesta Kranja,« med drugim piše v obrazložitvi nagrade.

 | Avtor: Luka Vovk Luka Vovk

Poleg naziva častni občan bodo podelili tudi Nagrado Mestne občine Kranj Planinskemu društvu Iskra Kranj za krepitev planinskih pohodniških dejavnosti in delo z mladimi; tri Listine o priznanju, in sicer Prostovoljnemu gasilskemu društvu Kokrica ob 100-letnici delovanja društva, Janezu Štrosu za dobrodelnost in pomoč osebam s posebnimi potrebami ter Javnemu gospodarskemu zavodu Brdo za prispevek k razvoju in prepoznavnosti lokalne skupnosti; Veliko plaketo Mestne občine Kranj Jožetu Veterniku za dolgoletno delo in razvoj zdravstvene dejavnosti; Veliko Prešernovo plaketa Lutkovnemu gledališču Nebo za posluh in delo z najmlajšimi ter 20-letnico ustvarjanja ter Plaketo MOK Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik ter Krajevni skupnosti Golnik za uspešno sodelovanje pri razvoju zdravstva in kraja Golnik ob stoletnici Klinike Golnik.

 | Avtor:

Komentarjev 1
  • Donna_Montalvo 15:30 02.december 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦