Gorenjska
57 ogledov

Akcija zbiranja nevarnih odpadkov

akumulatorji Policija Akumulatorji tudi sodijo med nevarne odpadke.
Komunala Kranj obvešča, da bo od 4. do vključno 11. oktobra na območju Mestne občine Kranj potekala akcija zbiranja nevarnih odpadkov, zbranih v gospodinjstvih.

Kot je znano, nevarni odpadki ne sodijo v zabojnike za gospodinjske odpadke in tudi ne v naravo, saj nevarne snovi pronicajo v zemljo, zastrupljajo prst, vodo, živali in ljudi.

Med nevarne odpadke sodijo odpadna zdravila, kozmetika, čistila, barve, laki, lepila, škropiva, kemikalije, pršila, odpadno jedilno in motorno olje, hladilna tekočina, akumulatorji, baterije, drobna elektronika kot so na primer prenosni telefoni, kalkulatorji, pametne ure itd.

V zbirnih centrih so sicer urejeni posebni prostori za zbiranje nevarnih odpadkov iz gospodinjstev in jih občani lahko tam oddajo v času odprtega zbirnega centra skozi vse leto.

V oktobru pa bodo občani Kranja lahko oddajali nevarne odpadke tudi na določenih krajih ob točno določenih urah. V ponedeljek, 4. oktobra, denimo, jih bodo lahko najprej oddali pred domom krajanov Primskovo (na Jezerski cesti 41) od 13. do 16. ure in pred Osnovno šolo Simona Jenka od 16.15 do 19. ure.

Natančen seznam je objavljen na spetni strani Komunale Kranj in tudi na zadnji strani račuov, ki jih bodo uporabniki prejeli v septembru.

Več o pravilnem odlaganju je navedeno v Abecedniku odpadkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.