Gorenjska
2085 ogledov

Aktualni župan daleč pred vsemi

Matjaž Rakovec, župan Mestne občine Kranj Mestna občina Kranj
Ninamedia je za Dnevnik naredila predvolilno anketo v Mestni občini Kranj. Rezultati kažejo, da bi zmagal sedanji župan Matjaž Rakovec, med svetniškimi listami pa bi največ glasov dobilo Gibanje Svoboda.

Ninamedia je za Dnevnik javnomnenjsko anketo opravila med 24. in 26.  oktobrom 2022 med 500 Kranjčankami in Kranjčani. Velika večina od njih bi glasovalo za sedanjega župana Matjaža Rakovca, in sicer 46 odstotkov. Skoraj 13 odstotkov bi glasovalo za kandidata SDS, NSi, SLS in Zeleni Slovenije Iva Bajca, dobrih 7 odstotkov za kandidata Resni.ca Zorana Stevanovića, 6,5 odstotkov pa za kandidata Več za Kranj Aleksandra Svetelja. Na dnu lestvice sta pristala Srečko Barbič (Gibanje Svoboda) s skoraj 6 odstotki in Igor Velov (Lista za razvoj Kranja) z 2 odstotkoma.

V Dnevniku so ob tem zapisali, da bi Rakovec z izločitvijo neopredeljenih, ki jih je skoraj 19 odstotkov, prejel dobrih 56 odstotkov glasov in tako lahko zmagal že v prvem krogu. Če bi kranjski volivci vendarle izglasovali drugi krog županskih volitev, bi v njem Rakovec prepričljivo zmagal proti vsakemu od prijavljenih tekmecev, še piše Dnevnik.

Glede razpoloženja volivcev za mestni svet pa v Kranju javnomnenjska anketa napoveduje zmago Gibanju Svoboda, ki bi prejela okrog 28 odstotkov. Sledila bi SDS, za njimi pa bi z okoli 9 odstotki dobila SD – Matjaž Rakovec.

Komentarjev 1
  • kmetek 14:22 29.oktober 2022.

    seveda, ko 1/5 šiptarjev v kranju voli njega......