Gorenjska
66 ogledov

Alpe kot vezni člen, virus kot skrb...

hotel zlatorog bohinj Miran Šubic
Bohinj je v teh dneh tak kot si ga mnogi želijo: tih in miren in skoraj brez turistov in obiskovalcev. Idila pa ima drugo plat, ki jo dobro pozna direktor Turzma Bohinj Klemen Langus. Ocena o izpadu 120 milijonov evrov prihodkov sicer zajema širše posledice, a bohinjski turizem bo doživel usodo kot drugi turistični biseri.

Glede na to, da omejitve zaradi virusa še trajajo in bodo trajale, Klemen Langus (Turizem Bohinj) ponuja manj pesimistično oceno - dve petini manjši obisk in tudi bolj črnogledo: dve tretjini manj gostov, nočitev, prihodkov. "Za povsem točne napovedi je res še zgodaj, a ob vsem tem nas veseli, da čas izkoriščamo za dobre projekte. Povezovanja 12 občin kjer so nam okvir Julijska Alpe, dobro poteka in na teh temeljih bi v bodoče lahko naredili veliko, pridobili dodatna sredstva, enotno nastopali. Ker je bistvo turizem v tesni povezavi z naravo in odnosom človeka do nje, me zelo veseli odzivnost in pripravljenost na sodelovanje. Taka povezava od tu do Kranjske Gore in potem na drugo stran Slovenije, je nujnost!"

V Bohinju pa seveda veliko pričakujejo tudi od nekaterih novosti - med prvimi bo prenovljeni hotel Bohinj (nekdanji Kompas): "Izkušnje z gospodom Damjanom Merlakom so zelo pozitivne že do zdaj in zato bo tudi nova ponudba ob jezeru dragocena. Kot sem seznanjen pa pospešeno dela tudi na prenovi hotela Zlatorog v Ukancu, ki pa je seveda težji zalogaj, ker je bil zelo uničen. Priprave tečejo in seveda bo to ena ključnih izboljšav za ves Bohinj," trdi Langus. Prenovo čaka tudi Merlakov Ski hotel na Voglu, Bellevue pa je po ponesrečenem lastništvu znanih bratov Jakopin kupila nadškofija oziroma GG Bled, ki je v njeni lasti. Vsekakor pa se je do zdaj Damjan Merlak (obogatel s kriptovalutami) izkazal kot dober kupec hotelov v katere prejšnji lastnik Zmago Pačnik praktično ni vlagal in so bili Bohinju prej v sramoto kot ponos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.