Gorenjska
1093 ogledov

Artemida priletela na vrh Fraporta Slovenija

Desno poslovodna direktorica Fraport Slovenije dr. Babett Stapel. Desno poslovodna direktorica Fraport Slovenije dr. Babett Stapel.
Združenje Manager je priznanje Artemida podelilo poslovodni direktorici Fraporta Slovenije Babett Stapel.

Združenje Manager podeljuje priznanje Artemida posameznicam, ki so prebile stekleni strop in prvič prevzele najvišjo vodstveno funkcijo v gospodarski ali pomembni negospodarski družbi, ki ima več kot 50 zaposlenih. Na tej funkciji mora biti vsaj 12 mesecev, družba, ki jo vodi, pa mora poslovati pozitivno. Podelitev tega priznanja je še eden v nizu korakov, s katerimi si združenje že leta prizadeva k bolj uravnoteženi zastopanosti spolov na najvišjih pozicijah v gospodarstvu. Združenje je letos priznanje podelilo poslovodni direktorici Fraporta Slovenije Babett Stapel.

Babett Stapel je vodenje družbe Fraport Slovenija, ki upravlja ljubljansko letališče, prevzela julija 2021. Družbi se je pridružila leta 2016, v letalski panogi pa deluje že več kot dvajset let. Svoje bogate izkušnje pri upravljanju letališč je pridobivala z delom v tujini. Voditi letališče je bila dolgoletna želja dr. Staplove. Prevzeti vodenje družbe v industriji, kjer še vedno prevladujejo moški, je zanjo dodaten izziv, raznolikost pa je tista prvina, zaradi česar je po njenem podjetje uspešno. Pri vodenju ji je najpomembnejše sodelovanje in vključevanje sodelavcev v procese odločanja, ustvarjanje okolja, ki zaposlene motivira in jih navdihuje, ciljna usmerjenost ter zagotavljanje občutka smisla za vsakega zaposlenega.

 »Hvaležna in ponosna sem na to nagrado, ki jo razumem kot priznanje celotni ekipi sodelavcev. Vsak direktor potrebuje pametne, zagnane in strastne strokovnjake, da je uspešen. Ta nagrada spodbuja in priznava ženske kariere in upam, da navdihuje ženske, da postanejo direktorice. Nagrada spodbuja spoštovanje razlik, ki jih moški in ženske prinesemo k mizi. Raznolikost je tista, ki naredi podjetje močno. Ta nagrada me motivira, da ponovno potrdim svojo zavezo, da si ljubljansko letališče opomore, se razvije in postane v regiji »letališče prve izbire«. Upravičili bomo tudi svojo vlogo ponudnika infrastrukture in storitev,« je ob prejemu nagrade povedala Stapel.

O načrtih za leto 2023 pa je Stapel dodala: »S korporativnega vidika načrtujemo velik korak naprej na naši poti okrevanja in da se bistveno bolj približamo prometnim in finančnim rezultatom iz leta 2019. Kot infrastrukturni ponudnik bomo naši investiciji v skupni višini 67 mio evrov v obdobju od leta 2014 do 2022 letos dodali še približno 13 milijonov evrov. Letos pričakujemo porast prometa za približno 25 %, zato je že v polnem teku tudi zaposlovanje približno 70 novih zaposlenih za operativno oskrbo, ki vključuje 30 sezonskih sodelavcev. Poleg tega se bomo še naprej močno osredotočali na področje izboljšav delovnih pogojev. Z letalskega vidika ostaja naš glavni cilj povečanje povezljivosti, torej dodajanje frekvenc letenja in destinacij. Da bi to dosegli, bomo še naprej trdno sodelovali z državo in letalskimi prevozniki. Izboljšanje povezljivosti namreč sloni na odločitvah prevoznikov na podlagi povpraševanja, zato jo je potrebno spodbujati in podpirati s strani vseh vpletenih deležnikov. Skupaj z organizatorji potovanj pa bomo še naprej utrjevali vlogo ljubljanskega letališča kot regijskega čarterskega vozlišča.«

Komentarjev 1
  • ambrovec 08:07 27.januar 2023.

    Res dvomim, ce direktorica Fraporta zasluzi to priznanje? Ob ze tako velikem upadu prometa na prtljago cakas poldrugo uro!