Gorenjska
1917 ogledov

Avto je poskušala ustaviti z rokami

poledica Saša Despot
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali 14 prometnih nesreč. Med njimi pa je bila tudi ena s telesnimi poškodbami, ki se je zgodila na območju Kranja.

Kot so v zvezi z nesrečo na območju Kranja danes sporočili s PU Kranj, se je vozilo samo premaknilo z mesta in se začelo pomikati proti cesti. Naključna ženska je vozilo poskušala ustaviti z rokami, pri čemer se je lažje poškodovala. Proti vozniku, ki ni poskrbel, da se vozilo samo ne bi premaknilo z mesta, so policisti uvedli prekrškovni postopek.

Zaradi snega in možnosti plazov so razmere v gorah zelo zahtevne in zahtrbne, zato je treba biti zelo previden. Težave pa so tudi na cestah, opozarja policija. Ob cestah je ponekod možno proženje snežnih plazov. Eden takih je bil sinoči v naselju Fužine v Poljanski dolini, kjer pa sicer ni nastala nobena škoda.

Ceste so spolzke, pot ustavljanja je bistveno daljša kot v suhih razmerah. Poledeneli so tudi pločniki in parkirišča, na katerih se je v minulih dneh poškodovalo več ljudi. Policisti tudi prosijo sicer izredno redke posameznike, naj v teh zimskih razmerah kolesa in motorje pustijo doma!

Visok krvni davek

Zares številni so povozi divjadi v teh dneh. Samo včeraj, v ponedeljek, 13. decembra, je bila divjad povožena med glavno Brniško cesto in gorenjsko avtocesto, v Praprotnem, Dražgošah, Bitnjah, Bohinju ter med Bohinjsko Belo in Bledom.
Podobno krvavo je bilo tudi v nedeljo, 12. decembra, ko je bila divjad povožena na šestih lokacijah, in sicer na cesti Podkoren–Rateče, v Zgornjih Gorjah, na priključku gorenjske avtoceste v Radovljici, na Golniku, pri naselju Nomenj in v Cerkljah na Gorenjskem. "Gre za lokacije, kjer ceste potekajo mimo gozdov in travnikov. Pozivamo k previdnejši vožnji in spremljanju dogajanja ob cesti. Nesreče v določenih primerih lahko preprečimo, divjad pa jih ne more!" opozarjajo s Policijske uprave Kranj.
   

Komentarjev 2
  • Dexter_Bixler 14:50 14.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • rd2dmk2 12:08 14.december 2021.

    če si vzamete par sekund časa in odtegnete pofled z telefona med vožnjo na okoliške zasnežene predele , boste opazili ogroooomno sledi divjadi... in potem bi bilo fino pomislit, da se kakšen km/h bolj počasi peljete zvečer, ko žival upa ...prikaži več prist na plano.. ampak saj vi tak al tak vozite ko james bond,, z pogledom na mobitel . mal okol zraven ceste pa ni govora. je pa res tudi to, da bi cestarji lahko očistili količke ob cesti.. ja zakaj pa imajo modre odsevnike. zaradi lepšega.