Gorenjska
2862 ogledov

Avto zagorel po trčenju v avtobusno postajo

Gasilec Anže Petkovšek
Danes, 24. decembra, se je malo čez 19. uro v vasi Podreča, Mestna občina Kranj, zgodila prometna nesreča, v kateri sta se poškodovala dva udeleženca.

Vozilo  je po trčenju v avtobusno postajo zagorelo, požar pa so pogasili mimoidoči. Posredovali so tudi poklicni gasilci GARS Kranj, ki so odklopili akumulator, posuli iztekle motorne tekočine, ohladili vozilo, ga postavili na kolesa ter vozilo in okolico pregledali s termovizijsko kamero.
Reševalci NMP Kranj so pregledali dva udeležena v prometni nesreči in ju odpeljali v Zdravstveni dom Kranj, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

S Policijske uprave Kranj pa so v pregledu dogodkov o isti nesreči navedli, da je voznica zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala z vozišča lokalne ceste Medvode-Kranj. Najprej je trčila v prometni znak, nato v betonsko ograjo in še žičnato ograjo. Avto se je prevrnil na bok in drsel. Med drsenjem so delci poškodovali v bližini parkiran avto. V nesreči se je poleg voznice lažje poškodovala tudi sopotnica. Policisti so ugotovili, da voznica nima vozniškega dovoljenja, zato postopek vodijo v smeri kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa.

Že popoldne, okoli 14. ure, so poklicni gasilci GARS dobili klic, da je s Ceste Staneta Žagarja v Kranju nasedlo vozilo na živo mejo. Vozilo so vrnili na vozišče.

Ostrešje zagorelo zaradi napake na električni napeljavi

Velik požar je včeraj, v petek, 23. decembra, izbruhnil malo čez 19. uro na ostrešju dvostanovajskem objektu v vasi Nomenj, občina Bohinj. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica, Nomenj, Gradišče, Stara Fužina, Koprivnik, Bled, Savica - Polje in Srednja vas v Bohinju so požar pogasili. Dežurni delavec Elektra je izvedel odklop elektrike dela vasi. Za stanovalce so zagotovlili začasno namestitev, na srečo pa nihče ni bil poškodovan. Pogorel je mansardni del hiše in ostrešje. Po dosedaj znanih podatkih je zagorelo zaradi napake na električni napravi. Škode je za več 10.000 evrov.

 

 

 

Komentarjev 1