Gorenjska
4843 ogledov

Avtobusni terminal bo še moral počakati

Peter Šalamon
Iz Direkcije za infrastrukturo sporočajo, da so se ureditve za Železniško postajo Kranj šele pričele izdelovati, s tem pa je tesno povezana gradnja novega kranjskega avtobusnega terminala, ki bo umeščen na železniško postajo.

Projekt novega kranjskega avtobusnega terminala, ki ga občina še vedno načrtuje na kranjski železniški postaji, je tesno povezan s projekti Slovenskih železnic oziroma s prenovo železniške postaje. Idejna zasnova za novo avtobusno postajo je že narejena in v ta namen bodo prestavili dva industrijska tira v Naklo. Tako bodo zagotovili potrebni prostor za umestitev avtobusnega terminala. Kranjska občinska uprava je tako novi vladi že pisala glede te zadeve, pogovori pa potekajo tudi z Ministrstvom za infrastrukturo.

Iz Direkcije za infrastrukturo pa sporočajo, da so se ureditve za Železniško postajo Kranj šele pričele izdelovati in za sedaj še ne morejo podati natančnejših rešitev. Le te bodo izdelane v prihodnjem letu in bodo podlaga za pripravo državnega prostorskega načrta (DPN), ki bo javno razgrnjen. »Trenutno so v teku aktivnosti izdelave strokovnih podlag za pripravo DPN za umestitev drugega tira železniške proge Ljubljana–Jesenice–d. m., v okviru katerih so predvidene ureditve obstoječe železniške postaje Kranj na isti lokaciji kot je obstoječa. Predhodno se je z Mestno občino Kranj razmejilo tudi območje urejanja za DPN za železniško progo in območje, ki se ureja na podlagi občinskih planov. Glede na podane predloge MO Kranj je tovorna postaja predvidena na območju pri obstoječem industrijskem tiru. Na območju Naklega se predvideva samo nova potniška postaja,« so še zapisali na direkciji.

»Če ne bo večjih zapletov, pričakujemo, da bi se investicija v avtobusni terminal na območju železniške postaje lahko začela v treh do štirih letih,« pa ob tem dodajajo na občini. Cilj je torej, da bi omenjeno prestavljanje industrijskih tirov na območje industrijske cone Polica prišlo v proračun Republike Slovenije. Ko se bo prestavilo tire, se bo sprostil prostor za avtobusni terminal. Realizacija je odvisna od prestavitve tirov in nato od sprejetja delnega občinskega podrobnega prostorskega načrta za potrebe avtobusnega terminala, pojasnjujejo na kranjski občini.

Komentarjev 3
  • PaPajapopi 16:50 26.julij 2022.

    In Kranjska sramota se nadaljuje...

  • Claudette_Soliz 14:06 26.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ............>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • Avatar Amber_Tyers
    Amber_Tyers 09:05 26.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa sdpletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko šse večja ... Tako sem začel ................ >>>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com