Gorenjska
5305 ogledov

Bivši župan zapušča politiko

Več za Kranj
Nekdanji kranjski župan in sedanji mestni svetnik Boštjan Trilar je odstopil z mesta mestnega svetnika.

Po tem, ko je leto dni pred lokalnimi volitvami leta 2018 sporočil, da ne bo ponovno kandidiral za župana Mestne občine Kranj, se Boštjan Trilar pred tokratnimi lokalnimi volitvami dokončno umika iz politike, so sporočili iz stranke Več za Kranj. Kot pojasnjuje, je stranka v dobri kondiciji in ima odlične člane ter izvrstne kandidate na prihajajočih lokalnih volitvah, ki bodo lahko predstavili izjemen program za razvoj Kranja.

"Ideja, da se umaknem iz politike, ni nova in je zorela že od moje napovedi, da ne kandidiram več za župana. V tem času smo postavili temelje za prihodnost stranke, zdaj pa bom svoj čas namenil drugačnim zgodbam, poslu, rekreaciji in kolikor se bo le dalo moji veliki strasti potovanjem in spoznavanju drugačnih kultur in ljudi," dodaja Trilar. Sam pravi, da bo članom in vodstvu stranke ves čas na voljo za pogovor pa tudi svetovanje in dodaja: "S politiko, lokalno, državno ali evropsko, se naslednjih petdeset let ne bom aktivno ukvarjal."

Da se je za ta korak odločil še pred volitvami, je razlog tudi ta, da želi dokončno razbliniti namige in ugibanja o ponovni predvolilni angažiranosti, celo morebitni kandidaturi za župana in s tem odpreti prostor za nove zgodbe Več za Kranj, so še sporočili iz omenjene stranke.

boštjan trilar | Avtor: mediaspeed mediaspeed

Boštjan Trilar je Mestno občino Kranj vodil med leti 2014 in 2018. Leta 2014 je namreč ustanovil stranko Več za Kranj in postal njen prvi predsednik. Na listi te stranke je bil leta 2014 tudi izvoljen za kranjskega župana. Pred tem je več let delal v avtomobilski industriji, vodil pa je tudi treninge s področja vodenja in upravljanja, prodaje, javnega nastopanja in komunikacije za uspešna domača in mednarodna podjetja. Po enem mandatu se ni odločil za ponovni kandidaturo in se vrnil v gospodarstvo, ker si je zaželel še več znanja in osebnostne rasti. Med samim mandatom se spomnimo tudi njegove prometne nesreče s službenim avtomobilom, ki jo je povzročil pod vplivom alkohola, številni pa so zahtevali njegov odstop, a tega ni storil. Prav zato je etični kodeks, ki je bil sprejet na njegovo pobudo in pobudo njegove stranke, ostala le prazna črka na papirju, odstopilo pa je tudi razsodišče, ki je Trilarja prav tako pozvalo k odstopu.

Komentarjev 1
  • Maria_Jensen 09:59 16.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎