Gorenjska
990 ogledov

Bled: na otok s pletno, nazaj v reševalnem čolnu

Blejski pletnarji blejski otok Bled Anže Petkovšek Blejski otok
Včerajšnji obisk Blejskega otoka si bo 55-letna turistka iz Singapurja zagotovo zelo zapomnila. Med hojo po stopnicah malo po 12. uri je namreč padla in si zlomila nogo.

Prostovoljni gasilci PGD Bled so po poškodovano turistko odšli s čolnom in jo prepeljali do obale. Tam so ji zdravniško pomoč nudili zdravstveni delavci in jo z reševalnim vozilom prepeljali v zdravstveno ustanovo. Dogodek so, kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, "ustrezno zadokumentirali" radovljiški policisti.

Podobno bodo tržiški policisti "zadokumentirali" tudi nesrečo vrhu Ljubeljščice, imenujejo ga tudi Triangel (1704 m) nad Zelenico. Tam se je včeraj malo čez 11. uro, potem ko je sedela na skali, porezala 39-letna planinka iz Češke. Pomoč so ji najprej nudili gorski reševalci GRS Tržič in ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske so jo prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Mirne nedelje niso imeli reševalci niti na Jezerskem. Na Češki koči se je okoli 16. ure poškodoval otrok. Gorski reševalci GRS Jezersko so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v dolino.

Malo čez 16. uro pa se je včeraj pri kolesarjenju po klancu navzdol iz Savice proti Ukancu ponesrečila 57-letna kolesarka. Blejski policisti zoper njo vodijo postopek.

Dva ostala brez avta

V nedeljo so prometniki oziroma policisti na Gorenjskem so včeraj, v nedeljo, zaznali in obravnavali tri hujše prometne prekrške, zaradi česar bodo vse kršitelje z obdolžilnim predlogom predlagali pristojnemu okrajnemu sodišču.

Tako so zalotili 37-letnika in 18-letnico, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so jima zasegli avta. Kranjskogorski  policisti pa so imeli sinoči okoli 22.30 v postopku 53-letnika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,94 mg/l).

Ustrelil divjad v TNP

Kranjskogorski policisti pa so včeraj dopoldne obravnavali tudi sum krivolova na območju Triglavskega narodnega parka. Po podatkih policije je neznani storilec ustrelil divjad. O okoliščinah dejanja policisti še zbirajo obvestila in vodijo postopek v smeri  kaznivega dejanja nezakonitega lova in bodo o vsem obvestili pristojno državno tožilstvo.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.