Gorenjska
283 ogledov

Bled: policija preverja okoliščine požara

požar Bled Anže Petkovšek Požar pri železniški postaji Bled.
Okoliščine včerajšnega požara, ki je izbruhil malo pred 13. uro nad železniško progo na Bledu, policisti še preverjajo.

Po podatkih policije je pri gašenju gozda sodelovalo 95 gasilcev PGD Bled, Rečica, Mlino, Ribno, Selo, Bohinjska Bela, Zasip, Gorje in Radovljic, vojaški helikopter in potapljaška reševalna služba, ki je skrbela za varen zajem vode iz jezera za vojaški helikopter. Na požarišču, velikem od enega do dveh hektarov, so na požarni straži ostali gasilci PGD Rečica, navaja Uprava RS za zaščito in reševanje.

So pa kranjski policisti včeraj, kot danes poročajo s Policijske uprave Kranj, dobili prijavo požara tudi v kanjonu Kokre. A so našli le manjše pogorišče.

Dobrota je sirota

Kranjski policisti so se včeraj ukvarjali tudi s prijavo starejše občanke, da se je pri njej oglasila neznana ženska in prosjačila za denar. Izročila jih je 50 evrov, misleč, da jih bo vzela pet, večino pa da ji
bo vrnila. Vendar tega ni storila, ampak je odšla s 50 evri. "Bodite previdni pri stikih z neznanci in skrbno varujte svojo lastnino," opozarja policija.

Udaril jo je na javnem kraju

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali moškega, ki je na javnem kraju udaril žensko. Moški in ženska se, kot navajajo policisti, poznata, policisti pa dejanje moškega obravnavajo kot prekršek nasilnega in drznega vedenja.

Gorenjski  policisti  so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi  poškodbami. Na Zgornjem Jezerskem je padel kolesar. V Podbrezjah je voznica zapeljala s ceste. V Mojstrani pa sta trčila dva mopedista. Policisti vodijo prekrškovne postopke.

Policijski helikopter pa je včeraj dvakrat reševal v gorah. V Jalovčevem ozebniku, občina Kranjska Gora, sta na zahtevnem terenu malo pred 14. uro obtičala pohodnika. Gorski reševalci GRS Rateče in dežurna ekipa GRS Brnik so ju s helikopterjem prepeljali nazaj na izhodišče na Vršič. Na območju Viševnika, občina Bohinj, pa si je planinka okoli 18. ure poškodovala nogo. Reševalci GRS Bohinj so za pomoč zaprosili policijski helikopter s posadko GRS na Brniku, ki so poleteli na planino in poškodovanko prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Prijeli osumljenca drzne tatvine

Včerajšnji dan je bil pester tudi na področju kriminalitete. Na območju Radovljice je bil ukraden zaklenjen moped, isti moški pa naj bi bil izvedel tudi drzno tatvino iz stanovanjske hiše. Osumljenca so policisti prijeli in mu odvzeli prostost. Proti njemu zaradi kaznivih dejanj vodijo predkazenski postopek.
Na območju Kranjske Gore je izginilo zaklenjeno kolo. Storilec je prerezal verigo. Na Jesenicah pa so policisti obravnavali poskus vloma v objekt in manjše poškodovanje na osebnem avtomobilu.

 

Komentarjev 1
  • Ruth_Fortier 11:14 02.avgust 2022.

    Google je za vsaak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦