Gorenjska
13116 ogledov

Bled: zapele so pesti, štirje poškodovani

Policijski trak. Nik Rovan
Na Bledu so policisti v noči s sobote na nedeljo, se pravi s 24. na 25. september, prejeli prijavo, da se zaradi spora pretepa več ljudi.

Po podatkih policije so bili v pretepu štirje lažje poškodovani, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o udeležencih pretepa in vodijo postopek, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj, je za Žurnal24 pojasnil, da je bil pretep na Bledu na javnem kraju in da so vsi štirje lažje poškodovani odrasli moški. Na kraju pretepa pa je bilo okoli 20 ljudi. "Koliko jih je bilo vpletenih v pretep, policisti se ugotavljamo. Razlog za dogodek je predmet postopka, ne gre pa za sosedski spor, niti ni znakov, da bi šlo za vnaprej načrtovan pretep," je še dodal.

V zadnjih dveh dneh so sicer gorenjski policisti prejeli sedem prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter tri v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja lahka telesna poškodba. Zasegli so tudi manjšo količino prepovedane droge in v zvezi s tem vodijo prekrškovni postopek.

Poškodovani kolesarki, voznik skuterja in pohodnik

V zadnjih dveh dneh je bilo na Gorenjskem 12 prometnih nesreč, od teh dve, v katerih so sta se poškodovala kolesarka in voznik skuterja.

V petek popoldne je v okolici Šenčurja voznik vozil za kolesarko in vanjo trčil. Policisti o nesreči še zbirajo  obvestila.

V petek zvečer pa se je pri padcu s skuterjem poškodoval voznik skuterja. Šlo je za kombinacijo nepravilne strani vožnje in alkohola (0,43 mg/l). Moped so mu tudi zasegli, ker ni imel vozniškega dovoljenja. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so sicer skupaj policisti na Gorenjskem konec tedna zasegli tri vozila, poleg že prej omenjenemu vozniku skuterja tudi enemu, ki je bil prav tako pod vplivom alkohola (0,78 mg/l).

Gorski reševalci GRS Mojstrana so v petek pri slapu Peričnik v dolini Vrat reševali tujca, ki je zdrsnil na poti. Huje si je poškodoval nogo. Na območju Bleda je zaradi slabosti padla kolesarka in se v dogodku lažje poškodovala.

Policisti so v soboto dopoldne prejeli tudi prijavo, da se v naravnem okolju na območju Završnice z okolico vozita dva motokrosista. A ju doslej še niso izsledili.

Komentarjev 2
  • Boschtjan Zupanchich 06:09 26.september 2022.

    A se je spet preveč čefurjev nagnetlo na Bledu ?

  • Kmodri 16:32 25.september 2022.

    Zgleda, da Bled ne bo več mirna oaza, ampak se počasi kriminaliteta. Tuji turisti nad tem ne bodo navdušeni.