Gorenjska
199 ogledov

Blejsko jezero je čisto

Kopanje na Bledu Profimedia
Kakovost kopalne vode v Blejskem jezeru je tudi letos odlična.

V ponedeljek, 12. junija 2023, je Agencija za okolje izvedla redno leto vzorčenje vode v kopalnih vodah Blejskega jezera. Kot so sporočili, analize kažejo, da so vsi vzorci na Blejskem jezeru glede kakovosti kopalne vode odlični. Vsebnost mikroorganizmov fekalnega izvora je nizka. Kopalna sezona na jezerih in rekah traja od 15.6. do 31.8, Agencija za okolje v tem obdobju redno spremlja kakovost kopalnih voda. Vzorce so vzeli v kopališčih hotelov Toplice in Vila Bled, v Mali in Veliki Zaki ter v Grajskem kopališču.

 

Tudi letos zapora ceste nad Pristavo

Občina Bled pa je tudi letos zaradi urejanja prometa na cesti Pristava – Velika Zaka postavila zaporo ceste. Zapora velja vsak dan od 10.00 do 18.00, in sicer do 15. septembra. Skozi zaporo lahko prehajajo le zaposleni v kampu, motoristi in kmetijska mehanizacija pri vožnji na relaciji Rečica (Gorje) – Boh.  Prav tako nimajo težav gostje območja kampa in drugih nastanitev, kot so Vila Jelovica, Vila Zaka in okoliške nastanitve, dostava, izvajalci javnih služb, taksiJI in avtobusi, ki pripeljejo goste restavracije. Zapora ne velja tudi za vse voznike, ki bodo predložili veljavno parkirno dovolilnico - Blejsko kartico.

Pristava oziroma Karadjordjevićeva konjušnica je med najbolj zanemarjenimi stavb | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.