Gorenjska
2523 ogledov

Bo nevaren most le dočakal obnovo?

Novice: Podražitve bi lahko odpihnile načrtovane investicije - Kranj Peter Šalamon
Po skoraj letu dni se bo le začela obnova mostu od kranjske železniške postaje do Jelenovega klanca.,

Kot smo že poročali, so pri ogledu mostu čez Savo na Ljubljanski cesti ugotovili nekatere poškodbe na robovih mostu. Mestna občina Kranj (MOK) je zato naročila natančnejši pregled. Most so tako zaprli na delih, kjer je varnostni pregled pokazal, da bi utegnil biti manj varen za uporabnike. »MOK je interventno naročila dokumentacijo za sanacijo mostu in izkazalo se je da so določeni deli mostu dotrajani do te mere, da jih je treba nadomestiti in je most trenutno zaradi varnosti delno zaprt. Zaprta sta oba konzolna dela, ker sta najbolj uničena, zato je peš prehod omogočen samo po eni, širši strani,« pojasnjujejo na kranjski občini.

Predstavniki občine so o potrebni obnovi mostu že večkrat govorili s pristojnimi na državni ravni o sofinanciranju države pri obnovi, a do sedaj še niso prišli do zaključka. Kljub temu so se na občini odločili, da objavijo javni razpis za obnovo mostu. »Predvidena je celostna obnova nosilne in voziščne konstrukcije, zamenjavo ograje, ureditev javne razsvetljave in ostale komunalne infrastrukture. Obenem bomo uredili tudi kolesarsko povezavo od železniške postaje do centra mesta, z navezavo na obstoječo na Koroški cesti od Policijske postaje Kranj do Zlatega Polja,« pojasnjujejo na občini. Obnova bo predvidoma trajala deset mesecev, v tem času pa bodo delne, pri določenih gradbenih delih tudi popolne zapore mostu.

Ocena vrednosti investicije je približno 2 milijona evrov. Na občini so prepričani, da bo projekt res sofinancirala država, a na odločitev o podpori še čakajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.