Gorenjska
805 ogledov

Bo tabornikom letos uspelo?

Kljub epidemiji se kranjski taborniki tudi letos pripravljajo na tradicionalno čistilno akcijo Očistimo Kranj - Kranj ni več usran. Lani so jo izvedli kasneje in v omejenem obsegu, tokrat pa upajo, da jim bodo epidemiološke razmere omgočile izpeljavo širše akcije.

»Upamo, da se bodo epidemiološka vremena razjasnila in da bomo lahko skupaj počistili najbolj kritično onesnažene točke v Kranju,« so zapisali kranjski taborniki v vabilu na letošnjo čistilno akcijo. V kolikor bodo razmere glede epidemije omogočale izvedbo akcije, bo ta v soboto, 27. marca, v dopoldanskem času. Na akciji bodo veljala pravila in ukrepi, ki so in bodo dani s strani štaba Civilne zaščite Mestne občine Kranj (MOK) v zvezi z epidemijo Covid – 19. Rezervni termin za čistilno akcijo pa je sobota, 8. maj.

Namen akcije je, da se na celotnem območju MOK očisti drobna nesnaga, ki se je nabrala. Udeležencem bo pri čiščenju v pomoč zbirnik oziroma zemljevid najbolj kritično onesnaženih točk v občini. »Če se boste odločili za čiščenje področja, ki obsega vašo krajevno skupnost ali vaše področje delovanja, nam to sporočite na elektronski naslov ocistimokranj@gmail.com, da uskladimo podrobnosti. Sporočite nam, koliko oseb pričakujte, kje boste čistili in morebitno potrebo po pomoči usposobljenih članov CZ MOK zaradi zahtevnega čiščenja ali varovanja udeležencev ob vodotokih,« k prijavi pozivajo kranjski taborniki. Rok za prijavo je 9. marec.

 

Tudi letos se v projekt vključuje kranjska občina

Mestna občina Kranj bo tudi letos sofinancirala vsakoletno čistilno akcijo Očistimo Kranj 2021 – Kranj ni več usran. Ob tem pozivajo vsa registrirana društva ter lovske in ribiške družine, naj pošljejo pisne vloge za sofinanciranje, če nameravajo sodelovati v čistilni akciji: »Mestna občina Kranj poziva vsa registrirana društva ter lovske in ribiške družine, naj pošljejo pisne vloge za sofinanciranje na naslov Mestna občina Kranj, Urad za gospodarske dejavnosti in promet, Slovenski trg 1, Kranj. Vloge je treba oddati do petka, 19. marca, s kratkim opisom območja čiščenja, navedbo približne površine območja, predvidenega števila udeležencev ter časa trajanja akcije.« Obrazec vloge je na voljo na občinski spletni strani ali na Uradu za gospodarske dejavnosti in promet.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 09:55 27.februar 2021.

    Očistimo Kranj - Kranj ni več usran.....usrani so tisti ,ki ga svinjajo ! Te bi morali povabiti na akcije !

  • dusan72 02:51 26.februar 2021.

    "...epidemiološka vremena..." Pa ne nas jebat s temi srbizmi. Nimam nič proti jeziku in ga tudi razumem, ampak da se greš pa nekega novinarja / pisca, bi se pa lahko bolj potrudil in recimo lepše napisal ČASI. Pa saj je ...prikaži veče škoda vsakega pritiska na tipko tipkovnice.