Gorenjska
12319 ogledov

Bogat plen v Škofji Loki

Vlom, vlomilci PU Kranj Fotografija je simbolična.
Škofjeloške policiste so včeraj, v četrtek, 22. decembra, pozno zvečer obvestili o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je nasilno vstopil skozi okno in ukradel za več kot 10.000 evrov gotovine in nakita.

Že včeraj zjutraj so vlom v stanovanje obravnavali tudi radovljiški policisti. Neznanec je poškodoval podboj vrat, vstopil v stanovanje in s tatvino lastnika oškodoval za približno 200 evrov.

Bolj izbirčen je bil vlomilec, ki je prav tako nasilno vstopil skozi vrata poslovnega prostora. Kot poročajo policisti, se je samo razgledal, a ni ničesar odnesel.
Blejski policisti pa so prav tako včeraj zjutraj dobili obvestilo, da je nekdo ukradel žlebove. O neznanem storilcu zbirajo obvestila.
Radovljiški policisti so v sredo zjutraj obravnavali vlom v gradbeni zabojnik na gradbišču. Neznani storilec je nasilno vstopil vanj in si prilastil več kosov gradbenega orodja. Povzročil je za okoli 15.000 evrov škode.
V sredo v popoldanskih urah so bili jeseniški policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je v hišo nasilno vstopil skozi balkonska vrata. Pregledal notranje prostore in si protipravno prilastil za več kot 4000 evrov gotovine in za približno 4000 evrov nakita.

Za varen dom med prazniki

S PU Kranj so zaradi številnih tatvin v tem obdobju na javnost naslovili posebno sporočilo o tem, kako vsi poskrbimo za varen dom. Tako svetujejo, da naj ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidemo le za krajši čas, na primer v trgovino ali na sprehod, hiša ne daje videza, da v njej ni nikogar.

"Pomembno je, da vestno zapirate okna in zaklepate vrata. Namestite  tehnične ovire, kot so na primer ograja, alarmna naprava, senzorske luči, protivlomna in protipožarna vhodna vrata. Poskrbite za  redno praznjenje pošte iz nabiralnika. Ob daljši odsotnosti prosite sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste."
Storilci opazujejo hiše in navade stanovalcev, vlamljajo pa največkrat v zgodnjih večernih  urah. Zato policija opozarja, naj bomo pozorni na sumljiva vozila in osebe, ki si ogledujejo hiše. Kajti lahko bi se pripravljali na izvršitev kaznivega  dejanja. Pomembno je, da si zapomnimo znamko in registrsko tablico vozila oziroma znamo opisati sumljivo osebo, kajti to policiji bistveno pripomore k uspešni preiskavi kaznivega dejanja.
"Denar in vrednejše predmete shranite v vgrajene sefe ali jih odnesite v bančne ustanove. Vsi, ki ste žrtev vloma, takoj pokličite na številko 113. Do prihoda policistov ne vstopajte v notranjost, ker je storilec lahko še vedno v objektu. Uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja."

Ostalo je pri poskusu velikih tatvin

Gorenjski policisti so v noči s srede na četrtek prijeli tri državljane Romunije. Na več parkiranih tovornih vozilih so prerezali cerade in nameravali še kaj ukrasti, a je očitno to nekdo opazil in poklical policijo. Policisti so možakarje izsledili in tako je ostalo le pri poskusih velikih tatvin. Zoper njih poteka predkazenski postopek.

S PU Kranjh svetujejo, da med postanki na avtocestnih in drugih počivališčih ves čas nadziramo svoje vozilo in predmete v njem. "Vozilo zaklepajte, vrednejših predmetov ne puščajte na vidnih mestih. Če pa opazite sumljive osebe, ki se pripravljajo izvrševati ali izvršujejo kazniva ravnanja, to nemudoma sporočite policiji na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon 080 1200," so še poudarili s Policijske uprave Kranj.  

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.