Gorenjska
852 ogledov

Bohinj: ponoči gasili in evakuirali 19 ljudi

Srednja vas v Bohinju, požar, gašenje požara
1/2
PGD Bohinjska Bistrica
V noči z nedelje na ponedeljek, s 3. na 4. julij, sta izbruhnila dva požara v stanovanjskih hišah: eden v Srednji vasi v Bohinju, drugi v Srednjih Bitnjah v Mestni občini Kranj. Na Jesenicah pa sta zagorela bager v industrijskem objektu in zabojnik za papir.

Kot navaja spletna stran Uprave RS za zaščito in reševanje, so gasilci v Bohinjski Bistrici dobili klic na pomoč 13 minut čez polnoč. Zagorelo je ostrešje stanovanjsko-apartmajske hiše.

Prostovoljni gasilci PGD Bohinjska Bistrica, Srednja vas v Bohinju, Bohinjska Češnjica in Savica-Polje so na varno umaknili 19 ljudi, pogasili požar, prekrili poškodovano ostrešje s ponjavo na površini okoli deset kvadratnih metrov, prezračili prostore in izmerili prisotnost nevarnih plinov.

Požar je, kot so ugotovili policisti, izbruhnil pri dimniku, ki je bil v uporabi. Ogenj pa se razširil večinoma po ostrešju. Nihče se na srečo ni poškodoval, nastala pa je materialna škoda.

Srednja vas v Bohinju, požar, gašenje požara | Avtor: PGD Bohinjska Bistrica PGD Bohinjska Bistrica

Stanovalec se je nadihal dima

Iz Srednjih Bitenj pa so klicali na pomoč 20 minut čez polnoč, ker je zagorelo v kurilnici stanovanjskega objekta. Požar je delno pogasil stanovalec pred prihodom poklicnih gasilcev GARS Kranj in prostovoljnih gasilcev PGD Bitnje, ki so nato požar dokončno pogasili, prostore pregledali s termovizijsko kamero, izmerili prisotnosti ogljikovega monoksida in prezračili objekt. Gasilci so stanovalcu, ki se je nadihal dima, nudili tudi pomoč s kisikom vse do prihoda reševalcev Nujne medicinske pomoči Kranj. Požar so obravnavali tudi policisti: navedli so, da je zagorela ogrevalna naprava in da je tuja krivda izključena.

Zagorel bager pod pečjo

O požaru v industrijskem objektu, ki je izbruhnil okoli 23. ure, pa poročajo z Jesenic. In sicer je na Cesti Borisa Kidriča v naselju Koroška Bela pod pečjo v industrijskem objektu zagorel bager. Požar so pričeli gasiti delavci pred prihodom poklicnih gasilcev GARS Jesenice, ki so nato požar dokončno pogasili in ohladili talino. Kot navajajo s PU Kranj, je požar nastal brez tuje krivde, škoda pa je majhna.

Na Jesenicah na Cesti bratov Stražišarjev pa je malo po polnoči zagorel še večji zabojnik za papir. Ogenj je poškodoval še dva druga zabojnika za odpadke. Nastala je materialna škoda. Požar so pogasili poklicni gasilci GARS Jesenice.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.