Gorenjska
339 ogledov

Bolnike s covidom vnovič zdravijo tudi na Jesenicah

bolnišnica Jesenice Facebook Splošna bolnišnica Jesenice
Obe bolnišnici na Gorenjskem, Splošna bolnišnica Jesenice in Univerzitetna klinika Golnik, sta v tem četrtem valu epidemije vnovič vzpostavili oddelke za bolnike s koronavirusom.

V Splošni bolnišnici Jesenice so oddelek za bolnike s covidom vzpostavili včeraj, 7. septembra, in takoj začeli zdraviti sedem bolnikov. Iz Sledilnika covid-19 je razvidno, da jih je danes, v sredo, po sprejetju še dveh na akutnem oddelku osem, kajti en bolnik je izgubil bitko za življenje.

Na UK Golnik, kjer so v tem četrtem valu vzpostavili covid oddelek 24. avgusta, na današnji dan zdravijo 26 bolnikov, od teh jih je šest na intenzivni terapiji. Tudi na Golniku je včeraj umrl en bolnik.

Velik porast okužb v Mestni občini Kranj

Sledilnik covid-19 danes razkriva velik porast okužb s koronavirusom v Mestni občini Kranj. Včeraj so potrdili okužbe pri 52 občanih, skupaj je tako aktivnih 269.

V občini Škofja Loka so včeraj s PCR testi potrdili 14 novih primerov, skupaj je tako aktivnih 110.

Šestega septembra je bil na testiranju pozitiven en občan Jezerskega, tako da zdaj na Gorenjskem uradno ni nobene občine, ki ne bi imela vsaj enega obolelega s covidom-19. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.