Gorenjska
1918 ogledov

Bomo le dobili Gorenjsko univerzo?

Fakulteta za organizacijske vede v Kranju M. Ha.
Svet gorenjske regije, ki mu predseduje župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, je podprl možnosti povezovanja in sodelovanja raziskovalnih in pedagoških institucij v regiji ter podprl ustanovitev Univerze na Gorenjskem.

Univerza na Gorenjskem bi temeljila na povezovanju raziskovalnih, pedagoških in aplikativnih zmogljivosti regije. Institucije s teh področij bi združile znanje in s sodelovanjem ustvarile razmere za uspešno vzpostavitev in delovanje gorenjske univerze. Pobudo je množično podprlo tudi gorenjsko gospodarstvo in številne ustanove, saj menijo, da bi na ta način lahko Gorenjska dolgoročno lahko izobraževala kvalificirane kadre, ki jih podjetja nujno potrebujejo. Ob tem pa bi zaradi povezovanja različnih subjektov lahko ponujala širok spekter znanj, izobraževanj in sodelovanja z gospodarstvom.

Svet gorenjske regije je zato soglasno sprejel sklep, da podpira ta prizadevanja in priložnosti, ki jih tovrstno povezovanje lahko prinese. Na Vlado, Državni zbor in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport so tako naslovil pobudo za ustanovitev Univerze na Gorenjskem.

»Upamo na pozitiven odgovor in podporo vlade, ki je ob obisku naše regije že izrazila naklonjenost taki potezi. Podpiramo jo tudi vsi gorenjski župani, saj imamo trenutno štiri fakultete in bi bila nova gorenjska univerza zelo pomembna tako s študijskega kot gospodarskega vidika za nadaljnji razvoj regije,« je povedal župan MOK in predsednik Sveta gorenjske regije Matjaž Rakovec.

Komentarjev 3
  • Dusan12 16:13 03.januar 2022.

    Novo univerzo potrebujemo in to v Kerinovem grmu, ne pa v kranjski šiptariji.

  • sandi76 10:05 03.januar 2022.

    O novih univerzah razmišljajo samo tisti, ki bodo črpali iz državnega kotira. Da je pa pred tem potrebno napolnit to korito in na kakšne način , jih ne zanima. Slovenija je premajhna država za tako veliko število univerz, občin, županij, ...prikaži več uradov, in potrebno bi bilo take in podobne apetite malo bolj zaustavit in jih postavit na realna tla !

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 09:58 03.januar 2022.

    Univerzo v vsako slovensko vas???? Butalsko!