Gorenjska
231 ogledov

Boštjan Šefic bo Pahorjev svetovalec

Boštjan Šefic bo Pahorjev svetovalec Urad predsednika repubilke Državni sekretar ministrstva za notranje zadeve Boštjan Šefic in predsednik republike Borut Pahor
Predsednik republike Borut Pahor je danes podpisal ukaz o imenovanju Boštjana Šefica za svetovalca Predsednika Republike Slovenije za nacionalno varnost. Drugim svetovalcem se bo pridružil s 1. novembrom.

Iz urada predsednika so danes pojasnili, da je nekdanji svetovalec predsednika republike za nacionalno varnost Uroš Krek s 1. oktobrom nastopil delovno mesto v Generalštabu Slovenske vojske.

Boštjan Šefic je rojen v Kranju in živi v Kranju. Po Višji šoli za notranje zadeve je diplomiral še na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju: na isti fakulteti je pozneje pridobil še naziv specialist organizacije in managementa. Med drugim je bil zaposlen v Sovi, od februarja 2000 do oktobra 2003 je bil vodja kabineta direktorja. Od januarja 2004 do konca septembra 2007 je bil namestnik direktorja Sove.

Aprila 2013 ga je vlada imenovala za državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve, kjer je ostal do konca mandata, nato pa bil državni sekretar na istem ministrstvu tudi v mandatu 2014-2018. Širša javnost sicer Boštjana Šefica najbolje pozna zaradi njegovega dela v času množičnih migracij  v letih 2015 in 2016.

Od septembra 2018 do marca 2019 je bil Boštjan Šefic svetovalec ministra za obrambo. V tem obdobju se je predvsem posvečal izzivom kadrovske krepitve Slovenske vojske, oblikovanju sistemskih predlogov, s katerimi bi izboljšali kadrovsko stanje v Slovenski vojski ter usklajevanju interesov med ministrstvom za obrambo in lokalnimi skupnostmi. Aprila 2020 pa je prevzel naloge sekretarja v kabinetu ministra za notranje zadeve za področje problematike migracij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.