Gorenjska
537 ogledov

Brez alkohola, a več drugih kršitev

Profimedia Simbolična fotografija.
Gorenjski policisti so nadzirali kolesarje in voznike lažjih motorjev. V gorah pa so morali v nedeljo spet večkrat posredovati.

Gorenjski policisti so v petek, 15. 7. 2022, med 15.00 in 18.00 izvedli poostren nadzor prometa s poudarkom na kontroli kolesarjev, vozniki enoslednih motornih in lahkih motornih vozili. Ustavili so 29 vozil in vsem opravili tudi preizkuse alkoholiziranosti. Vsi preizkusi so bili negativni. Ugotovili pa so 27 kršitev, od tega je bilo 15 voznikom izrečena globa za prekršek, 12 voznikov pa je bilo na kršitev opozorjenih.

V nedeljo so obravnavali še tri gorske nesreče. Na planini Koren pod Krvavcem se je poškodovala planinka, ki je sama padla. Pomoč ji je nudila ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči. Pri padcu se je poškodovala tudi planinka na območju Dovške babe. Na kraju so jo oskrbeli gorski reševalci iz Mojstrane, nato pa je bila odpeljana v zdravstveno ustanovo. Pri sestopu s Prisanka pa je omagala še ena planinka, ki so ji pomagali gorski reševalci iz Kranjske Gore s pomočjo helikopter NMP.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 12:36 18.julij 2022.

    Nadzor vožnje kolesarjev ,skirojev ,skuterjev in ostalega kar šviga po pločniku in kolesarski stezi v vse smeri bi morali nadzirati vsakodnevno in tako zmanjšali možnost nesreč katerih je iz dneva v dan več . Dnevno zaznam najmanj 100 kršitev vožnje ...prikaži več s kolesi in skirojev ,žal policaja nisem videl od zadnjih protestov kolesarjev zoper janšizem . Zatiskanje oči pred dejanskim stanjem v Sloveniji je enako soodgovorna kot kršilci .