Gorenjska
551 ogledov

Brez pirotehnike in druženja na javnih površinah

Covid okrasitev pred Deos Medvode M. Ha. V znamenju kovida
Policisti so včeraj na Gorenjskem obravnavali dve prijavi o rabi pirotehnike. Letos je prepovedana prodaja in uporaba pirotehnike ter prirejanje ognjemetov. Pozivamo k varnemu silvestrovanju. Globa za posameznike znaša med 400 in 1200 evrov, opozarjajo iz Policijske uprave Kranj.

Prepovedana so tudi druženja in zbiranja na javnih površinah. Med prazniki 31.decembra 2020 in 1. januarja 2021 je dovoljen stik z osebami največ iz dveh gospodinjstev, maksimalno šestih odraslih na zasebnih površinah. Otroci do 15. leta so iz omejitve izvzeti.

Danes od 12. ure do 1. januarja 2021 do 20. ure pa za obiske ni omejitve gibanja med občinami in regijami. Omejitev gibanja ljudi pa stopi v veljavo med 21. in 6. uro, razen izjem iz odloka. Velja tudi prepoved prodaje in uporabe pirotehnike ter prirejanja ognjemetov. Zaradi ohranitve zdravja tudi v tednu po novem letu stike zmanjšajte na minimum. Pozivamo še k upoštevanju vseh drugih ukrepov, da ne bi prenašali okužb s koronavirusom, opozarja policija.

Od zaklepanja vrat do skrbi za živali

Ob koncu letošnjega leta pa so danes iz Policijske uprave Kranj poslali še nekatera druga opozorila. Tako med drugim pozivajo k varni varni udeležbi v prometu. In še, naj imamo na javnih krajih stvari pri sebi, doma pa ustrezno pospravljene.

Dragocenosti in večjih količin denarja ne hranite doma. Zaklepajte vrata tudi, ko ste doma. Za varovanje doma izvajajte samozaščitne ukrepe. Po možnosti dom varujte s kombinacijo tehničnega in mehanskega varovanja. V vozilih ne puščajte vrednih stvari. Poskrbite za osebno varnost in varnost otrok. Mlajših otrok ne puščajte samih. Poskrbite za živali. Ne uporabljajte pirotehnike. Praznike preživite mirno in varno! so zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.