Gorenjska
1239 ogledov

Brezplačne počitnice na Debelem rtiču

Debeli Rtič Saša Despot
Od jutri, 25. junija, bo na 10-dnevnem letovanju na Debelem rtiču oziroma Mladinskem zdravilišču RKS tudi skupina 40 otrok iz Kranja, Šenčurja, Nakla, Cerkelj in Preddvora.

Kot je pojasnil Marjan Potrata, sekretar Rdečega križa Slovenije - Območno združenje Kranj, imajo vsi ti otroci, ki jih spremljajo mentorice Rdečega križa, zdravstvene težave in imajo tudi zdravstveno napotnico, kar pomeni da so bili v določenem obdobju vsaj dvakrat pri zdravniku. Odlične klimatske razmere Debelega rtiča pa jim bodo zagotovo pomagale pri izboljšanju njihovega zdravja.

Poleg preventivnih delavnic bodo na Debelem rtiču, kot napoveduje sekretar Potrata, za otroke organizirali plavanje, odbojko, namizni tenis in druge športne aktivnosti ter tudi likovne delavnice.  Otrokom bodo razkazali zdravilišče, seznanili jih bodo z njegovim delovanjem in poskrbeli, da se bodo v času letovanja dobro in varno počutili. Z avtobusom jih bodo peljali na ogled slovenske obale in Pirana, kjer se bodo osvežili s sladoledom. Letovanje pa bodo zaključili z rojstnodnevnim praznovanjem.

Del sredstev za brezplačno letovanje otrok je kranjski Rdeči križ zagotovil sam, del pa so jih pridobili na razpisu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Prispevale pa so tudi občine, iz katerih prihajajo otroci.

Na vprašanje, ali bodo organizirali brezplačno letovanje tudi za otroke iz socialno ogroženih družin iz Kranja in sosednjih občin, kot je bilo to običajno v preteklih letih, pa je Marjan Potrata odgovoril, da gre že pri teh 40 izbranih v osnovi za socialno ogrožene otroke, ki pa imajo tudi to smolo, da so bili večkrat bolni.

Za otroke iz socialno ogroženih skupin pa so, kot je dejal, v tem letu enkrat že organizirali letovanje, še eno skupino, predvidoma bo v njej 20 otrok z območja, ki ga pokriva kranjski Rdeči križ, pa bodo peljali na Debeli rtič 16. julija.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.