Gorenjska
1249 ogledov

Brezplačno testiranje tudi prihodnji teden

Covid-19, UKC Maribor, hitri testi UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor, hitri testi
Ker bo ponedeljek, 1. februarja, testiranje s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom v avli Mestne občine Kranj namenjeno izključno zaposlenim v vrtcih in šolah, bo množično testiranje občanov možno na dveh drugih lokacijah, dopoldne v Domu Janeza Filipiča v Naklem, zgodaj popoldne v Domu krajanov v Šenčurju.

Pouk v prvi triadi in varstvo v vrtcih se bo po odločitvi vlade v gorenjski regiji in še nekaterih drugih regijah z ugodnejšim epidemiološkim stanjem nadaljeval tudi prihodnji teden, zato bo v ponedeljek v avli Mestne občine Kranj  znova potekalo množično testiranje zaposlenih v šolah in vrtcih. Kljub temu se bodo v ponedeljek lahko testirali tudi občanke in občani, le da na nadomestnih lokacijah:

•    od 9. do 12. ure v Domu Janeza Filipiča v Naklem (Kranjska cesta 1, Naklo)
•    od 12.30 do 15. ure v Domu krajanov v Šenčurju (Kranjska cesta 2, Šenčur).

Vse druge dni prihodnji teden – v torek, sredo in petek – bo brezplačno testiranje prebivalstva s hitrimi testi znova potekalo v avli Mestne občine Kranj med 9. in 13. uro, razen v četrtek, ko bodo testiranje v istem terminu (med 9. in 13. uro) izvajali v nekdanji lekarni v Cerkljah (Trg Davorina Jenka 13).

Za testiranje v Kranju ni potrebna prijava

Zdravstveni dom Kranj, ki izvaja množično testiranje, naproša k odgovornemu vedenju: hitri testi so namenjeni osebam brez simptomov. Kdor ima simptome, pa naj se obrne na svojega osebnega zdravnika. Naročanje na testiranje s hitrimi testi na kranjski občini ni potrebno, s seboj je treba imeti le zdravstveno kartico in osebno izkaznico. Nujno je upoštevanje zaščitnih ukrepov, predvsem varnostne razdalje, obvezno je nošenje zaščitne maske.

Hitri testi ustrezni

V Zdravstvenem domu Kranj so se odzvali tudi na poročanje o odpoklicu hitrih antigenskih testov, ki jih je dobavilo podjetje Majbert Pharm. Težava naj bi bile kontrole materiala, torej tiste, s katerimi se preverja, če test pravilno deluje.
Kakor so poudarili v ZD Kranj, so z omenjenim podjetjem naredili vse, da lahko potrdijo ustreznost hitrih antigenskih testov, saj so prejeli nove, ustrezne kontrole.

Več kot 9000 prijavljenih za cepljenje

Še naprej se zbirajo prijave za cepljenje proti covidu-19 preko spletnega obrazca, objavljenega na spletni strani Osnovnega zdravstva Gorenjske.

Doslej se je v Kranju na cepljenje prijavilo več kot 9000 ljudi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.