Gorenjska
1777 ogledov

Britanec pozabil, da vozi v Sloveniji

Slika je simbolična. Profimedia Slika je simbolična.
Blejski policisti so včeraj obravnavali Britanca, ki je peljal po napačni smeri. Voznica skiroja pa je v Kranju padla in se poškodovala.

Blejski policisti so včeraj nekaj pred 10. uro obravnavali nevsakdanjo prometno nesrečo. 60-letni državljan Velike Britanije je po postanku z motornim kolesom vožnjo nadaljeval po levi strani ceste v smeri vožnje in trčil v avtomobil 61-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal po svoji strani. Do nesreče je prišlo, ker se je voznik motornega kolesa spozabil, da mora voziti po desni strani vozišča in ne po levi, kot vozijo v Veliki Britaniji. Tako je na levem prometnem pasu prišlo do čelnega trčenja. Voznik v avtomobilu je bil lahko telesno poškodovan in z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Voznik motornega kolesa ni bil telesno poškodovan. Vozniku motornega kolesa so policisti izdali globo.

 

Pijana voznica skiroja padla po tleh

Kranjski policisti pa so bili včeraj okoli 17.25 obveščeni o 39-letni voznici e-skiroja, ki je med vožnjo padla in se lahko telesno poškodovala. E-skiro je vozila pod vplivom alkohola. Za vožnjo pod vplivom alkohola je predpisana globa v znesku 600 evrov. Za njo policisti vodijo prekrškovni postopek.

"Policisti svetujemo, da v prvi vrsti vozniki enoslednih vozil poskrbite za ustrezne pnevmatike. Jutranje temperature so še zelo nizke, cestne površine hladne, lahko tudi spolzke, mokre ali poledenele. Zato hitrost vožnje prilagodite stanju in lastnostim vozišča, gostoti prometa in vozite na primerni varnostni razdalji. Vozniki enoslednih vozil bodite vidni in uporabljajte ustrezno zaščitno opremo. Na pot z enoslednim vozilom le trezni. Pazite na ostale udeležence v prometu in se zavedajte svoje odgovornosti. Bodite zgledni vozniki. Poseben nasvet namenjamo tudi voznikom motornih vozil, da na ceste prihajajo vozniki enoslednih vozil in pešci, ki terjajo večjo pozornost. Pri prehitevanju le teh zagotovite bočni odmik 1.5 m, saj bo le tako zagotovljena večja varnost teh udeležencev v prometu. Še posebej bodite pozorni na t.i. mrtve kote in dogajanje pred in za vami," pa so ob tem zapisali na Policijski upravi Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.