Gorenjska
666 ogledov

Če se rodi po 1. januarju, bo mama prejela skoraj dvakrat toliko

Novorojenček Profimedia - fotografija je simbolična
Porodnice iz kranjske občine se lahko veselijo precej večjega zneska za otroka, na večino občanov pa bo vplival rekordni proračun za leto 2024.

Svetnice in svetniki kranjske občine so sprejeli proračuna za leto 2024. Gre za največji proračun doslej, v katerem je planiranih 76,28 milijona evrov prihodkov in 96,69 milijona evrov odhodkov. Presežek odhodkov in drugih izdatkov nad prihodki in drugimi prejemki v višini 20,4 milijona evrov bodo pokrili s predvidenim ostankom sredstev na računih proračuna konec leta 2023, med prejemki proračuna pa je predvideno tudi zadolževanje do višine 15 milijonov evrov.

Svetniki in svetnice so sprejeli tudi spremembo odloka glede enkratnega denarnega prispevka za novorojence. Namesto sedanjih 130 evrov bodo starši s 1. januarjem 2024 upravičeni do 250 evrov.

Prioritetni projekti proračuna so poslovna cona Hrastje, komunalna infrastruktura Golnik–Mlaka ter zagotovitev primernosti objektov osnovnih šol in vrtcev. Glede na osnutek so v končno sprejeto besedilo razvojnega dela proračuna dodatno umestili denar za prestavitev Pševske ceste, protipoplavne ukrepe na območju občine, komunalno ureditev Industrijske cone Laze in rekonstrukcijo ceste Breg–Mavčiče.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.