Gorenjska
12387 ogledov

Cepilni rekord v Kranju

Covid-19, cepljenje, Pfizerjevo cepivo Epa Covid-19, cepljenje, Pfizerjevo cepivo
Kljub težavam s parkiranjem so v sredo v kranjski vojašnici več kot uspešno izpeljali cepljenje. "Zdravstveni delavci Zdravstvenega doma Kranj so proti covidu-19 cepili rekordno število ljudi, kar 1383, od teh jih je bilo približno 400 nenaročenih," so sporočili iz službe za stike z javnostjo, ki skrbi za obveščanje o cepljenju iz zdravstvenih domov Kranj, Škofja Loka in Tržič.

V največjem gorenjskem cepilnem mestu, v vojaški telovadnici na Bleiweisovi v Kranju, poteka cepljenje za naročene v juliju le dvakrat na teden, ob sredah in četrtkih od 7.30 do 14.30, nato pa cepljenje po potrebi tudi podaljšajo. Izjemoma so se v Zdravstvenem domu Kranj v ponedeljek popoldne odločili, da v sredo, 7. julija, od 14. do 17. ure izvedejo tudi odprto cepljenje oziroma cepijo s cepivom Pfizer vse, ki to želijo. Cepiva je namreč dovolj.
 
Občani so namreč spraševali po dodatnih terminih, ker se odpravljajo na dopust v tujino in se nimajo časa naročati, po drugi strani pa so tudi prosili za  popoldanski termin, saj so dopoldne v službi.

Ob tem je treba dodati, da v zadnjem obdobju kar tretjina naročenih ni prihajala na termine cepljenja, samoiniciativno pa so prihajali nenaročeni, tako da so v Kranju nehote izvajali odprto cepljenje.

Precej slabe volje je bilo v Kranju zato, ker je od 1. julija parkiranje možno le še pred glavnim vhodom, kjer je na voljo okoli 50 parkirnih mest, in nič več znotraj vojašnice. Občane so zato zaprosili, naj do lokacije pešačijo, prikolesarijo ali se pripeljejo z javnim prevozom do bližnjega Eurospina oziroma Sanolaborja, prostor pa prepustijo starejšim in gibalno oviranim.

 

 

Komentarjev 5
  • Janice_Conners 15:27 08.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Zoran
    StarMačk 13:10 08.julij 2021.

    "Precej slabe volje je bilo v Kranju zato, ker je od 1. julija parkiranje možno le še pred glavnim vhodom, kjer je na voljo okoli 50 parkirnih mest, in nič več znotraj vojašnice." To enostavno ni res, ker edina parkirna ...prikaži več mesta, ki so tam na voljo se nahajajo znotraj vojašnice! Izven vojašnice je najbližje uradno parkirišče pri AMZS, ali pred vrtnim centrom Kalia. Pred vojašnico samo pa ni nobenih parkirišč, ampak le glavna cesta, pločnik s kolesarsko stezo in zelene površine!

  • zvone92 12:15 08.julij 2021.

    In ne cepijo se zaradi lastne varnosti, amoak zaradi dopusta. Lepo piše. Prisilno cepljenje torej. 🤔