Gorenjska
1189 ogledov

Cepivo v Kranju ni šlo v nič

Priprava cepiva v Zdravstvenem domu Kranj Zdravstveni dom Kranj Priprava cepiva v Zdravstvenem domu Kranj
Kljub sneženju so tudi danes Kranjčani prihajali na Slovenski trg na testiranje s hitrimi antigenskimi testi, samo v dopoldanskem času jih je bilo okoli 200. Potem ko so včeraj, v nedeljo, 27. decembra, v domovih za starejše cepili tiste oskrbovance in zaposlene v njih, ki doslej še niso zboleli za covidom-19, in so seveda pred tem podali soglasje, so danes, v ponedeljek, s preostankom cepiva v Kranju cepili še nekatere druge zdravstvene delavce.

Zaradi velikega zanimanja za testiranje s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom bo testiranje na Slovenskem trgu potekalo tudi v torek, 29., in  po potrebi še v sredo, 30. decembra, vsakič med 9. in 17. uro, so danes sporočili iz Mestne občine Kranj. Prejšnjo sredo in četrtek se je testiranja skupaj udeležilo 650 ljudi.
Na odvzem brisa se ni treba posebej naročati, vsak udeleženec mora imeti s seboj osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Nujno je upoštevanje zaščitnih ukrepov, kar pomeni, da morate nositi zaščitno masko in vzdrževati varnostno razdaljo.  

Cepili stanovalce domov za starejše

Včeraj, v nedeljo, so ekipe Zdravstvenega doma Kranj ob dobrem sodelovanju in pomoči osebja cepile skupno 283 oskrbovancev in zaposlenih v socialnovarstvenem zavodu Dom Taber v občini Cerklje na Gorenjskem, v Domu upokojencev Kranj, Domu starejših občanov Naklo in Domu starejših občanov Preddvor. Zdravila so prevzeli ob pol osmih zjutraj, ekipe so se po hitrem testiranju ob 9. uri razkropile po domovih starostnikov in zadnji oskrbovanec je bil cepljen ob 15.30.
S preostankom cepiva so danes, v ponedeljek, cepili najbolj ogrožene zdravstvenike, torej tiste, ki prihajajo v neposreden stik z okuženimi - to so zaposleni v covid ambulanti, patronažni službi in nujni medicinski pomoči.
Kar se tiče cepljenja vseh drugih občank in občanov, v Zdravstvenem domu Kranj še čakajo navodila ministrstva za zdravje, kako, kje in na kakšen način naj bi to izvajali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.