Gorenjska
531 ogledov

Cepljenje v kranjski vojašnici 18. in 19. avgusta

cepivo Pfizer BioNTech Profimedia Cepivo Pfizer BioNTech
Cepilna dneva sreda in četrtek, 18. in 19. avgusta, v Vojašnici Petra Petriča Kranj bosta ta teden malce krajša, mobilnega cepljenja nenaročenih pa ta teden ne bo, so danes sporočili iz Zdravstvenega doma Kranj.

V sredo, 18. avgusta, bo zdravstveno osebje ZD Kranj v vojašnici na Bleiweisovi cepilo najprej naročene oziroma vabljene od 7.30 do 8.35, za njimi pa nenaročene, in sicer od 8.35 do 10.30.

V četrtek, 19. avgusta, bodo najprej na vrsti naročeni odrasli od 12.30 do 13.00 in naročeni otroci od 13. do 13.30. Sledi odprt termin. Prvi bodo na vrsti nenaročeni otroci, in sicer od 13.30 do 14. ure, za njimi še nenaročeni odrasli od 14. ure do 16.30.

Iz ZD Kranj zagotavljajo, da bodo na voljo vsa cepiva proizvajalcev AstraZeneca, Pfizer, Moderna in Johnson&Johnson (Vaxzevria, Comirnay, Spikevax in Janssen), seveda do porabe zalog. Ob cepljenjih otrok (naročenih in nenaročenih) bo navzoč tudi pediater.

Na cepljenje se je možno prijaviti preko spletnega obrazca Zdravstvenega doma Kranj ali preko spletnega portala zVEM. Prijavljene nato obvestijo o terminu cepljenja. Naročeni lahko spremenijo termin cepljenja preko e-pošte cepljenje.covid@zd-kranj.si ali telefonske številke 040 807 672 vsak delovni dan med 8. in 13. uro. Cepiti pa se je mogoče tudi brez naročanja.

Izvajalci cepljenja javnost naprošajo za dosledno spoštovanje terminov in opozarjajo, da nenaročene načeloma ne cepijo v času terminov za naročene. Parkiranje je urejeno pred cepilnim centrom. Do cepilnega centra vozi tudi mestni avtobus do postaje Gorenjska oblačila (proge 5, 6, 7, 14 in medkrajevni avtobusi), ki je od vojašnice oddaljena 400 metrov.

Medtem pa se brezplačno množično testiranje populacije s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom še naprej izvaja v Globusu ob ponedeljkih, sredah in petkih  med 7. in 11. uro, ob četrtkih pa med 12. in 16. uro. Naročanje ni potrebno, obvezni sta zdravstvena kartica in osebni dokument. Urnik velja do 23. avgusta 2021.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.