Gorenjska
3008 ogledov

Cerklje: Eksplozija in požar ob menjavi plinske jeklenke

Eksplozija, plinska jeklenka, Cerklje na Gorenjskem, gasilci, požar PGD Cerklje Fotografija je simbolična.
Včeraj ob 14.47 je zagorelo v gostilni in piceriji na Krvavški cesti v Cerkljah na Gorenjskem. Po podatkih policije je prišlo do eksplozije in požara ob menjavi plinske jeklenke.

V dogodku je bil en človek telesno poškodovan. Na kraju so mu pomagali reševalci Nujne medicinske pomoči Kranj in ga z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana. Aktivnosti na kraju policisti še izvajajo, so danes dopoldne sporočili s Policijske uprave Kranj.
Požar so pogasili prostovoljni gasilci PGD Cerklje in PGD Zgornji Brnik. Kot nam je povedal Jan Kožuh, poveljnik PGD Cerklje, so imeli izredno srečo, saj so bili gasilci prostovoljci izjemno hitro na kraju, le pet minut po pozivu. Gasili so tako notranjost lokala kot tudi streho, iz notranjosti lokala so odstranili več jeklenk ... S hitrim posredovanjem so preprečili širitev požara na sosednji objekt in apartmaje nad gostinskim delom.
Zaradi požara je bila dlje časa zaprta tudi Krvavška cesta med Cerkljami in Gradom, za kar so poskrbeli policisti. Na kraju je bil tudi upravljalec elektro omrežja, ki je poskrbel za izklop elektrike na objektu. Gasilci pa so na objektu zaprli vodo in preprečili nadaljnje iztekanje iz poškodovanih cevi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.