Gorenjska
1470 ogledov

Človekoljubno pomoč odpeljali z belim avtom

Trgovina
V Tržiču so policisti včeraj obravnavali zares podlo tatvino: neznani mlajši moški so, kot so danes navedli v pregledu dogodkov s Policijske uprave Kranj, iz trgovine Mercator odpeljali voziček s človekoljubno pomočjo.

Informacij o tem dogodku ni veliko, znano je le, da so se neznanci po tatvini odpeljali z belim osebnim avtomobilom. S PU Kranj pa poročajo tudi o neznancu, ki je včeraj vstopil v stanovanjsko hišo v Žireh in odnesel zlato verižico in 150 evrov gotovine. V Kranju pa so policisti obravnavali sum ponarejenega bankovca.

 Eden padel z lestve, drugi z odra

Včeraj sta se pri padcu huje poškodovala dva moška, pri obeh pa je tuja krivda izključena, so ugotovili policisti. Na območju Kranja je moški padel z lestve in ga zdaj zdravijo v UKC Ljubljana. V Zapužah pa je padel delavec z gradbenega odra. Zdravi se v Splošni bolnišnici Jesenice.

Porušil se je daljnovod

Malo pred 14. uro pa je včeraj zagorela podrast v naselju Podgora, občina Gorenja vas-Poljane. Kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, se je v gozdu nad kamnolomom porušil daljnovod. Požar so omejili in pogasili gasilci PGD Trebija, Sovodenj in Gorenja vas, na koncu pa so požarišče še prekopali in zalili z vodo.

Zagorelo med polnjenjem

Še en požar pa so včeraj popoldne pogasili gasilci PGD Bohinjska Bistrica v Bohinjski Bistrici. Kot navajajo gasilci, je med polnjenjem zagorelo električno kolo v garaži stanovanjskega objekta. Lastnik je še pred prihodom gasilcev kolo odstranil iz garaže. Gasilci so pogasili požar, prezračili objekt in v njej izmerili prisotnost nevarnih plinov. Lastnik se je pri reševanju nadihal dima, zato so ga pregledali reševalci Nujne medicinske pomoči Bohinj.

Tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami

Gorenjski policisti so 20. junija obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami, vsem trem povzročiteljem pa so izdali plačilne naloge.

V Podkorenu je voznik motornega kolesa nepravilno prehiteval in trčil v voznika osebnega avtomobila. Poškodovano ima nogo, zdravi se v jeseniški bolnišnici.

Na Visokem pri Kranju je padel kolesar in se lažje telesno poškodoval.

V Virlogu, občina Škofja Loka, pa se je včeraj s ceste zapeljala voznica osebnega avtomobila in se lažje poškodovala. Vozila je preblizu desnemu robu vozišča in se je zaradi tega prevrnila. Kot so ugotovili policisti, je vozila je tudi pod vplivom alkohola (0,70 mg/l).

Gneča proti Bledu

Še danes in jutri, 21. in 22. junija, bodo potekala nujna vzdrževalna dela na glavni cesti  Lesce–Bled, na 400 metrskem odseku Betinovega klanca. Med deli bo promet potekal izmenično enosmerno. Kot je bilo mogoče pričakovati, je bilo včeraj, ko so pričeli z deli, zaradi gneče precej slabe volje.

Izvajalec z deli vsak dan začne že ponoči in predvidoma zaključi do sredine popoldneva, ko sledi še popoldanska prometna konica. Včeraj je bil, kot so poročali s PU Kranj, daljši zastoj iz smeri Lesce v krožišču Avsenik in tudi pri Mlinem iz smeri Bled. Promet je na mestu del potekal izmenično, poleg izvajalca del pa so ga intenzivno usmerjali tudi blejski policisti.

Policija ob teh delih na Bledu voznike poziva k večji strpnosti in razumevanju razmer in izpostavlja, da se izvajalec zares trudi, da bi z deli čimprej končal.

Prav tako s Policijske uprave Kranj opozarjajo voznike, naj preverjajo informacije o razmerah na cestah še preden se odpravijo na pot.

 

 

 

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 19:10 21.junij 2022.

    ja Bled in nujna vzdrževalna dela. tole cesto obnavljajo tik pred začetkom južne blejske obvoznice. da bodo kamioni odvažali material po novem asfaltu. drugič delajo 4 dni. štiri dni teden dni pred julijem. a to ne gre aprila ? NE? ...prikaži več in kot zadnje v teoriji in praksi obstaja južna obvoznica. na začetku betinskega klanca gre odcep levo pa skozi par vasi ob bledu. kdor zna pride čist mim bleda pod pristavo. in seveda obratno. ampak ja, presrani blejci imajo samo 2 cesti prešernovo in ljubljansko.