Gorenjska
1257 ogledov

Dan D tudi v Kranju

Peter Šalamon
V Kranju se je začelo cepljenje proti covid-19. Prvi dan so cepili 374 ljudi, starejših od 80 let. Ob tem pa ponovno pozivajo, da se zainteresirani prijavijo preko spletne strani Zdravstvenega doma Kranj ali Osnovnega zdravstva Gorenjske in ne preko e-uprave.

Cepljenje proti covid-19 se je začelo tudi v Kranju. Zdravstveni dom (ZD) Kranj je včeraj v prvi pošiljki cepiv prejel 374 doz, kar je nekaj več od prvotnih napovedi. Z so danes cepili starejše od 80 let. Prijavljenih imajo sicer do sedaj okrog 8000 ljudi.

 

Zmeda pri naročanju

Glede cepljenja je v zadnjih dneh prišlo do nekaj zmede v zvezi s prijavo na cepljenje. Na vladni novinarski konferenci je bilo namreč rečeno, da se pri svojih zdravnikih lahko prijavijo starejši in tisti s kroničnimi boleznimi, ostali pa preko portala e-uprava. Kot nam je povedala direktorica kranjskega ZD Lili Gantar Žura, ki se je prav tako že cepila, pa se pri njih lahko prav vsi prijavijo preko spletnega obrazca: “Mi smo naredili spletni obrazec, kamor se ljudje prijavijo. Trenutno jih razvrščamo v tabelo po starosti. Prijavijo se lahko tudi mlajši. Mi bomo vodili evidenco in ko bo prišlo več cepiva, bomo poskušali cepiti čim več ljudi.

Cepljenje direktorice ZD Kranj Lili Gantar Žura | Avtor: PR Kranj Cepljenje direktorice ZD Kranj Lili Gantar Žura PR Kranj

 

Koliko cepiva bodo dobili, Gantar Žurova ne ve, saj informacijo o tem pride kar preko noči. “Na primer v soboto smo izvedeli, koliko cepiva bomo dobili ta teden. Na podlagi tega smo skupaj z izbranimi osebnimi zdravniki pripravili seznam in jih obvestili tako preko elektronske pošte kot tudi preko telefona.

 

Kot rečeno, prijave še naprej zbirajo preko spletnega obrazca. Odprli pa so tudi telefonsko številko 040 807 672, ki deluje vsak delovni dan med 8. in 13. uro. Ob tem pa Gantar Žurova ponovno poziva: “Vse svojce, znance, prijatelje, sorodnike starejših, ki niso vešči dela z internetom, prosim, da jim pomagajo oddati prijavo preko spleta, saj je nemogoče vse prijaviti po telefonu.To je precej dolgotrajno in je prijava preko spletnega obrazca veliko bolj prijazna. Vsi obrazci so sprejeti in so zagotovo prijavljeni na cepljenje, tako da ni potrebe po klicu, ali je bila njihova prijava uspešno oddana in sprejeta.

 

V kranjskem ZD so z odzivom ljudi zadovoljni. Želijo si, da bi do poletja uspeli precepiti veliko večino ljudi. “Moja misel je: naredimo Kranj zelo varen, zelo zdrav. Zato lepo prosim vse Kranjčane, vse občane, ki gravitirajo na naš zdravstveni dom, da se, takrat ko bo možno, cepijo in s tem nekaj naredijo za varnost drugih in sebe,” zaključuje Lili Gantar Žura.

 

Prvi cepljeni Kranjčani navdušeni

Današnje cepljenje se je v Kranju sicer začelo ob 8. uri v avli Mestne občine Kranj. Kot rčeno, so prvi na vrsto prišli starejši od 80 let. Med prvimi, ki so bili cepljeni, so tudi Tončka, Marija, Stane in Milena, ki so vsi poudarili, da so se cepili zaradi lastne varnosti in varnosti drugih ter da se trenutna situacija čim prej umiri. Ob tem so pozvali vse ljudi, da se cepijo in s tem poskrbijo za našo skupno varnost, lepšo prihodnost in povratek v normalno življenje. 

 | Avtor: Peter Šalamon Peter Šalamon

Po današnjem prvem dnevu cepljenja posebnih stranskih učinkov pri tistih, ki so bili cepljeni, niso zaznali. Kot nam je povedala direktorica kranjskega ZD Lili Gantar Žura, so le eno pacientko morali odpeljati v dežurno ambulanto na nadaljne preiskave. Ob tem je dodala, da po njenih informacijah ne gre za nič hujšega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.