Gorenjska
11 ogledov

Danes bo 22 tisoč družin prejelo vsaj 395 evrov

Velika družina Shutterstock
Družine s tremi ali več otroki bodo prejele dodatek za veliko družino. Dodatek za družino s tremi otroki znaša 395 evrov, za družino s štirimi ali več otroki pa 480 evrov. Dodatek se izplača v enkratnem znesku.

Dodatek za veliko družino v višini 395 evrov bo v torek prejelo 17.616 družin, dodatek v višini 480 evrov pa 4405 družin.

Skupna vrednost vseh v torek izplačanih dodatkov bo 9,07 milijona evrov, so sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Dodatek za veliko družino je letni prejemek, ki je namenjen družinam s tremi ali več otroki.

Pravico do dodatka ima eden od staršev, pod pogojem, da imajo eden od staršev in otroci skupno stalno prebivališče v Sloveniji in da izpolnjujejo premoženjski cenzus, ki znaša 64 odstotkov povprečnega mesečnega dohodka na družinskega člana oziroma 643,46 evra na družinskega člana.

Za vse upravičence do otroškega dodatka in za vse, ki so v letu 2014 vložili vlogo za uveljavljanje pravice do dodatka za veliko družino, center za socialno delo odloči o pravici do dodatka za veliko družino po uradni dolžnosti.

To pomeni, da posebne vloge ni treba vlagati, so še pojasnili na pristojnem ministrstvu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • punca05 08:03 15.april 2015.

    krivi pa smo si sami /hal69 in Ferluci/....do 40 leta noben noče imeti otrok, če ga ima je bolje, da je pri istospolnih. Oni imajo pač še prečiščene pojme in izkoriščevalski nagon. Ko so volitve, pa je treba voliti prave, ...prikaži več ne tiste, ki rožice sadijo. Na enega Slovenca jih je bilo 100 pobitih po vojni, pa še vedno bluzimo o komunizmu. Ja, sami smo si krivi.

  • mirko 10:07 14.april 2015.

    Zakoni ki določajo neke pravice in pri tem uporabijo neke mejnike, do-od, nikoli niso bili pravični. Marsikatera družina, ki ne izpolnjuje teh pogojev, je dosti bolj revna, kot tista z štirimi in več otroki. Zakoni o socialnih pravicah, bi morali ...prikaži več biti pisani na način, ki bi izpolnjevali sorazmernost med vsemi ljudmi, ne pa z nekimi mejniki. Seveda bi na to naši zakonodajalci in pravniki rekli da je to nemogoče, ker bi bila potem zakonodaja preveč obširna in kompleksna. Nič od tega ni res ! Ne znajo pisat takšne zakone, ki bi bili pravični do vseh. V matematiki je to preprosto lahko, vse reši pravilna matematična formula.

  • bugmenot 09:22 14.april 2015.

    Če pa si deloven in preveč zaslužiš, pa boš plačal davke po še višji stopnji in se lahko obrišeš za ta dodatek.